habercim19.com özgür haber özgür yorum
2024-09-23 12:11:45

Yeni Vali gelirken gündemimiz

Mustafa Demirer

mustafademirer1@hotmail.com 23 Eylül 2024, 12:11

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, son kararnameyle Vali/Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze alındı. Düzce ve Samsun Valiliği tecrübeleriyle Çorum’a gelen Dağlı, kentte sadece bir yıl bir ay gibi kısa süre görev yapmış oldu.

GELİR GELMEZ ASAYİŞİ ELE ALDI

Vali Dağlı’nın göreve gelir gelmez, yeni emniyet müdürü ve jandarma komutanı ile birlikte şehrin trafik düzeni, asayiş ve huzuruna yönelik yoğun şikayetleri dikkate alarak sıkı tedbirler zincirini hayata geçirmesi, bu şehirde yaşayan herkesi memnun etti. Şehrin güvenliği için polis ve jandarma sahada kendini hissettirdi. İlgili kurumlarla eşgüdümlü çalışmalar yapıldı. Huzurun sağlanmasında tek başına asayiş tedbirlerinin yeterli olmayacağı düşünülerek, çocuk ve gençlere ayrı parantez açıldı. Periyodik aralıklarla son durumu özetleyen tablolar kamuoyuna aktarıldı. Yapılanların meyvesini vermeye başladığını düşündüğümüzde valiler kararnamesi çıktı.

YENİ VALİYİ BU HAFTA BEKLİYORUZ

Çorum Valisi olarak Mülkiye Başmüfettişi Ali Çalgan atanırken, yeni valinin bu hafta sonuna kadar görevine başlayacağı belirtiliyor.

Vali Ali Çalgan 1966 Malatya/Doğanşehir doğumlu.

Malatya/Yeşiltepe ilkokulu ve Turan Emeksiz Lisesi’nden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu.

Kaymakam adayı olarak başladığı mülki idare amirliği görevine Bursa, Çankırı ve Sinop illerindeki rotasyonundan sonra Rize/Derepazarı, Van/Çatak ve Ordu/Kumru ilçelerindeki kaymakamlık görevleriyle devam etti.

Daha sonra Mülkiye Teftiş Kurulunda Başmüfettiş ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini ifa ederken 19/09/2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan valiler kararnamesi ile Çorum Valisi olarak atandı.

ÇORUMLU’NUN İLK GÜNDEMİ HUZUR

Şimdi yeni bir vali Çorum’u yöneteceğinden memleketin trafik ve asayişi, huzuru ve güvenliği hususunda bir boşluk bırakılmaması, yaklaşık bir yıldır süregelen sıkı tedbirlerin devamı, Çorumlu’nun hazzetmediği vurdulu kırdılı olayların vuku bulmadan bertaraf edilmesi için önleyici hizmetlerin yoğunlaştırılması, güvenlik güçlerimizin il ve ilçelerde varsa personel-teçhizat-rütbeli kadro ihtiyaçlarının giderilmesi, sahada güvenlik tesis edilirken, diğer yandan gençlerin, çocukların kötü alışkanlıklardan ve bilhassa sokağın tehlikelerinden korunmasına yönelik atılan ve atılacak adımların sürekliliğinin sağlanması gündemimizde olmaya devam edecek. 

Yorumlar (1)

YİNE BEN 2 Gün Önce

iyi yi bizde durdurmazlar .....ÇORUM U SİLMİŞLER LİSTEDEN ....

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.