habercim19.com özgür haber özgür yorum
2024-08-10 15:32:33

Gözümüz aydın, bu kez bitiyor!

Mustafa Demirer

mustafademirer1@hotmail.com 10 Ağustos 2024, 15:32

Çorum Belediyesi'nin geçtiğimiz dönem proje vaatleri arasında yer alan Bedesten ve Yer Altı Otoparkı inşaatında sona yaklaşıldığı açıklandı.

Konuya ilişkin paylaşım önceki gün Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'dan geldi. Aşgın'ın sayısını hatırlayamadığım kadar sıkça inşaatını incelediği Bedesten ve Yeraltı Otoparkı'nın resmi olarak bu ay sonunda tamamlanması hedefleniyor.

VALİ, REKTÖR VE TSO BAŞKANI İLE ZİYARET

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ile birlikte Bedesten Yeraltı Otoparkı inşaatını inceleyerek fotoğraflar paylaşan Başkan Aşgın, "Çok yakışacak... Sn. Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Sn. Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Çetin Başaranhıncal ile yapımında sona yaklaştığımız Bedesten ve Yer Altı Otoparkı projemizi inceledik." ifadelerine yer verdi.

PROJENİN ÖZETİ

Bedesten ve Yeraltı Otoparkı Projesi Karakeçili Mahallesi Karakeçili Sokak İnayetullah Caminin kuzeyinde bulunan alanda 211 araç kapasiteli, 11 alt kat dükkanı, 12 üst kat dükkanı, 1 çift katlı restoran, 1 çay ocağı olmak üzere toplam 25 dükkan, 2 otopark merdiveni, 1 asansör yapımını kapsıyor. Proje bir kaç kez yeniden ihale edildi.

MALİYETİ KATLANDI

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Bedesten ve Yeraltı Otoparkı vaadini ilk döneminde söz verdi. Vaat 5 yılda tamamlanamadı, ikinci döneme kaldı. Başlangıçta 35 milyon lira kaynakla ihale edilen işin maliyeti yüklenici firmaların iş bırakması, yeniden ihale süreçleri ve diğer resmi prosedürlerden kaynaklı sebeplerle katlanarak arttı. Bedesten ve Yeraltı Otoparkı'nın maliyetinin güncel değerlemelerle 250 milyon lirayı bulduğu tahmin ediliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.