habercim19.com özgür haber özgür yorum
2024-06-20 15:05:46

Bir söze bakalım, bir de işi...

Mustafa Demirer

mustafademirer1@hotmail.com 20 Haziran 2024, 15:05

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın yaklaşık bir hafta önce Cuma gününe denk getirilen sosyal medya paylaşımı dikkatimi çekmişti. Yazarak aktarmak bugüne nasip oldu.

AYETLİ PAYLAŞIM

Başkan Aşgın'ın geçtiğimiz dönem proje vaadleri arasındaki Bedesten ve Yeraltı Otoparkı inşaatı önünden bir kare fotoğrafla yer alan metinde, (Bakara, 2/195) “Yaptığınız işi güzel yapın; Allah, işini güzel yapanları sever.” ayeti okurlara naklediliyordu.

Hem ayetin içeriği hem de mesajı günümüzle o kadar çok örtüşüyor ki... Kamuda, özel sektörde nerede olursak olalım hem liyakat ve ehliyetin önemine vurgu yapılırken, hem de işimizin en iyisini yaparak birçok problemi çözmüş oluyoruz.

VAADLER VE PROJENİN GİDİŞATI ÖRTÜŞMÜYOR

Öte yandan karşılaştığımız güncel sorunların ekseriyeti bu ayetin verdiği anlamlı mesajı hakkıyla yerine getirememekten kaynaklanıyor. Velhasıl mevzu belediye başkanı, ayakkabı boyacısı, gazeteci, hekim, amir, memur hangi meslekten olursak olalım 'en iyisini yapmak' olarak özetleniyor.

Buraya kadar her şey tamam da, Sayın Aşgın'ın paylaşımı, ne vaad ettiği projesiyle ne de verdiği sözle örtüşmüyor. Neden mi?

İLK DÖNEMDE VERİLEN SÖZ

Aşgın Bedesten ve Yeraltı Otoparkı vaadini ilk döneminde söz verdi. Vaat 5 yılda bitmedi, ikinci döneme sarktı. 35 milyon lira kaynakla ihale edilen işin maliyeti şimdi 6-7 kat arttı. Kamu kaynağı israf edildi, inancımızda ve geleneğimizde çok önemi olan 'söz'ün de ağırlığı kalmadı. Bu arada sokakta, 'Bu Bedesten ne zaman bitecek' sorusuna da sıkça muhatap oluyoruz.

Keşke Bedesten bu konuda 'tek örnek' olsa... Ama ne yazık ki öyle değil. Diğerlerini de yeri gelirse hatırlatırız.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.