Ulu Cami bahçesi için yeni karar

Çorum Belediyesi restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Ulu Cami bahçesinde çevre düzenlemesi yapılacağını duyurdu.

27 Ağustos 2024 Salı 20:06
Ulu Cami bahçesi için yeni karar

Çorum Belediyesi restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Ulu Cami bahçesinde çevre düzenlemesi yapılacağını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre; Vakıflar Genel Müdürlüğü Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün talebi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda cami bahçesinde ömrünü tamamlamış hastalıklı ağaçlar ile beden duvarları ve temeline zarar veren bazı ağaçlar kaldırılacak.

KURUL KARARI UYGULANACAK

Belediye Başkan Yardımcısı Ünsal Yeter yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi ilimizin tarihi camilerinden Ulu Camimizde restorasyon işlemleri tamamlandı ve yeniden ibadete açıldı. Yapılan restorasyon çalışmaları sırasında kurul yetkilileri tarafından bahçe içerisinde bulunan bazı ağaçların cami temeli başta olmak üzere beden duvarlarına da zarar verdiği tespit edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 04.07.2024 tarihli ve 158 numaralı kararı ile 2863 sayılı yasa kapsamında gerekli düzenlemelerin yapılmasına karar verildi." İfadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 29.08.2024 20:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tarafsız 2024-08-28 11:24:31

Ulu camii restore ediyoruz diye tanınmaz hale getirmişler. Her tarafı boyayıp ahşabın o güzel görüntüsünü kaybetmişler. Bu işi yapanda, kontrol edende bu işi bilmiyor. Yazık oldu Ulu camiye.

Avatar
Mehmet 2024-08-28 14:11:04

Ulu Caminin bahçe duvarı ve bahçesi camiyi kapatıyor.Yapılan meydan ile bütünleştirilirse tarih tekrar ortaya çıkacak.Bence bahçe duvarı yapılmayıp meydanla bütünleştirilmesi gerekir.o zaman cami daha daha ön plana çıkar.

Avatar
Bi türlü Bitmedi ya hu. AZDA SİZ YEYİN BAKALIM 2024-08-28 00:51:12

Dış düzenleme çok yavaş yapıldı. Bı kadar beceriksizlik olamaz. 3 yanw işçiyle bahçe ve dış duvar düzenlemesi elbette bitmez. Şimdi belediyeye gececek. HARCANAN PARA AZ KALDI. BİTAZDA BELEDİYE HARCASIN DA..... Millet aç emekli kan ağlıyo. Yeyin beyler bayanlar YEYİN.