Tezgah kapatma cezası

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenen 9 markete 53 bin 300 TL cezai işlem uygulandı. Bir pazarcı esnafına da tezgah kapatma cezası verildi.

27 Eylül 2024 Cuma 14:40
Tezgah kapatma cezası

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenen 9 markete  53 bin 300 TL cezai işlem uygulandı. Bir pazarcı esnafına da tezgah kapatma cezası verildi.
Semt pazarlarında fiyat kontrolünün yanı sıra tezgahlardaki ürün ve hijyen konularında da denetimler yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri hijyen kurallarına uymadığı için daha önce 2 kez cezai işlem uyguladıkları pazar esnafına 1 hafta tezgah kapatma cezası verdi.

Dün sabah saatlerinde Cuma Pazarı'nda denetim yapan zabıta ekipleri bir esnafın hijyen kurallarına uymadığını tespit etti. 2024 yılı içerisinde 2 kez daha aynı kuralı ihlalden dolayı idari para cezası uygulanan esnafa Belediye Encümen kararı gereği 1 hafta tezgah kapatma cezası verildi.

9 MARKETE 53 BİN LİRA CEZA

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenen 9 markete, çeşitli sebeplerden dolayı toplam 53 bin 300 TL cezai işlem uygulandı.

Tüketici hakkının korunması ve haksız rekabetin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, marketlere yönelik denetimlerine devam ediyor. Denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin raflarda bulunup bulunmadığı, ürünlerin saklama şartları, hijyen standartları ve fiyat etiketleri inceleniyor.

Bu çerçevede son yapılan denetimde 23 markette incelemelerde bulunuldu. Yapılan denetimlerde, kasa-reyon fiyat farklılığı, raflarda son tüketim tarihi geçmiş ve ambalajı bozulmuş ürün bulunan 9 iş yerine toplamda 53 bin 300 TL cezai işlem uygulandı.

Son Güncelleme: 28.09.2024 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsa 2024-09-28 10:29:55

Suriyeli ve diğer mültecilerin iş yerleri denetlense ruhsat varmı vergi veriliyormu vb vb