Sungurlu Beyazı'na uluslararası inceleme

Heritage Vines of Turkey ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye'de üretilen diğer üzümlerle kıyaslamak üzere Sungurlu Beyazı’ndan numune istedi.

21 Ağustos 2024 Çarşamba 11:43
Sungurlu Beyazı'na uluslararası inceleme

Heritage Vines of Turkey ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye’de diğer üzümlerle kıyaslamak üzere Sungurlu Beyazı’ndan numune istedi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande Tahmaz Karaman ve L'Institut Agro Montpellier, ortak bir çalışma ile Türkiye’de yerel üzümlerin DNA analizlerinin yapılarak profillerinin belirlenmesi ve bu verilerin enstitünün zengin veritabanı ile kıyaslanarak bu çeşitlerin olası akrabalık ilişkilerinin belirlenmesi konusunda bir çalışma başlattı.

2017 yılında bu işin öncülüğünü yapan ve aynı zamanda üretici olan Selahattin Ambarkütük ile temas kuran yetkililer, Ayağıbüyük Köyü’nde 200 dönme yakın üretilen Sungurlu Beyazsından numune istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.