Pazarlarda bağırma dönemi bitiyor, işte detaylar

Çorum'da semt pazarlarında pazarcının müşteri çekmek amacıyla bağırdığı dönem sona eriyor.

18 Eylül 2024 Çarşamba 17:18
Pazarlarda bağırma dönemi bitiyor, işte detaylar

Haftanın belirli günlerde kurulan ve herkesin uğrayıp alışverişini yaptığı pazarlarda, pazarcının müşteri çekmek amacıyla bağırdığı dönem sona eriyor. Çorum’da pazarlarda denetim yapan Ticaret İl Müdürlüğü ile Zabıta ekipleri, esnafın vatandaşları rahatsız edici şekilde bağırarak satış yapmasını engellemek için uyarı anonslarının yanı sıra tezgahlarda inceleme yaparak etiket ve fiyatlandırma, tezgâh sınırı, tartı ve ürün gramajı konularında kurallara uymadığı belirlenen pazarcılara cezai işlem uyguluyor.

GRAMAJ ŞÜPHESİNE TARTIDA KONTROL

Çorum pazar yerlerinde etiket ve fiyatlandırma, tartı ve ürün gramajına dikkat eden Ticaret İl Müdürlüğü personelleri ile zabıta ekipleri, pazar girişine tartı yerleştirdi. Alışveriş yapanların satın aldığı ürünü tartıp, kontrol ettiği tartı, esnaf ile müşteri arasındaki güvenin artmasını sağladı. Satın aldığı sebze ve meyvenin gramajından şüphelenen vatandaşlar, tartıda poşetlerinin ağırlığını kontrol edip, alışverişini sürdürdü. Poşetinde pazarcının belirttiği gramajdan az ürün bulunanlar ise zabıtaya şikâyette bulunuyor. Şikâyet sonrası müşterinin mağduriyeti giderilip, esnafa cezai işlem uygulanıyor.

KABAHATLER KANUNU'NA GÖRE CEZA

Zabıta ekipleri, 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'daki pazar yerleri yönetmeliğine aykırı davranışta bulunan pazarcılara, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince yasal işlem yapıyor. Ekipler tarafından, fiyat etiketi bulunmayan her bir ürün için 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği 2 bin 200 lira idari yaptırım uygulanıyor. Tüketicinin satın aldığı ürünün pazarcının belirttiği gramajdan düşük olması halinde ise zabıta ekiplerince, esnafa 2 bin 50 lira cezai işlem uygulanıyor.

Son Güncelleme: 18.09.2024 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okuyucu 2024-09-18 18:33:31

İnşAllah , ahlaksızlık, edepsizlik, laf atma hat Safa’da, helede tezgahın önüne mahsulün iyisini dizip arkayada çürüklerini koyarak. Üstüne üslük terttıkları ürünün, meyve , şebeke, her neyse birde torbaya kör düğüm atarak vermeleri varya deme gitsin. İtiraz etsen bele kokuyor. Haram olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden.

Avatar
tolga 2024-09-18 17:51:23

tezgahın önü başka arkası başka....

Avatar
Curuk 2024-09-18 18:31:42

Birazda öne iyi urun koyup, arkadan çuruk urun verme olayini bitirsinler

Avatar
Sadık ÇELİK 2024-09-18 20:18:53

Çok ilde pazar alışverişi yaptım, yapıyorum. İlimizdeki pazarcılar bambaşka bir dünya. Tüm faaliyetleri ...... üzerine. Bağırma, müşteriyi azarlama, tezgah arkasından çürük mal verme... Adamlar dokunulmaz. Aşgın da dokunamayacak.

Avatar
Tüketici 2024-09-18 23:47:24

Tezgaha iyilerini dizip arkadan çürüklerini vermeleri kesinlikle önlenmelidir.Yetkililerden rica ediyoruz

Avatar
müşteri 2024-09-18 20:13:53

Hani pazarda çadır açmak yasaktı. Pazarcı esnafıyla kimse baş edemez. Göstermelik denetim yaparlar, birde haber tamam.

Avatar
Çorumlu 2024-09-18 22:13:32

Pazarda çalışanlara mutlaka ivedi iletişim eğitimi verilmeli müşterilere çok saygısızca davranıyorlar bela an meselesi bayan erkek demiyorlar Belediye başkanı bu konuya gündemine almalı.

Avatar
Se26 2024-09-18 23:00:20

Buhara Perşembe pazarında hâlâ pazarın ortasında çadır açan pazarcılar var onlarla ilgili işlem yapılacak mı