Pazarda 12 tezgaha ceza

Çorum Belediyesi, semt pazarlarında kurallara uymayan 12 tezgâha ceza yazıldı.

29 Haziran 2024 Cumartesi 21:44
Pazarda 12 tezgaha ceza

Çorum Belediyesi semt pazarlarında yapılan denetimlerde kurallara uymayan 12 tezgâha ceza yazıldı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarlarında akşam saatlerinde tezgâhlar kaldırıldıktan sonra oluşan kirliliğe karşı çalışmalarını sürdürüyor. Her gün akşam saatlerinde pazar yerlerini temizleyerek yıkama çalışması Çorum Belediyesi ekipleri, son günlerde hava sıcaklıklarının da artmasıyla birlikte, sebze ve meyve atıklarından kaynaklanan kötü koku ve haşere üremesi gibi sorunlara karşı yoğun bir temizlik mücadelesi verildiğini duyurdu.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Buharaevler Mahallesi’ndeki Perşembe pazarı ve Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Cuma pazarında zabıta ekipleriyle birlikte çöp poşeti dağıtarak, esnafı sebze ve meyve atıklarının çöpe atılması konusunda uyardı. Saat 20.00’den sonra zabıta ve temizlik ekipleri ile birlikte pazar yerlerini denetleyen Başkan Yardımcısı Turhan Candan, pazar esnafının uyarıları dikkate aldığını ve büyük ölçüde kurallara uyulduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

Halkın güvenli ve temiz bir ortamda alışveriş yapması için çalışmaların devam edeceklerini vurgulayan Candan, “Çorum’da güvenilir ortamda pazar alışverişi yapabilmeye yönelik belediyemizin aldığı tedbirler sıkı bir şekilde denetlendi. Akşam 20.00 itibari ile biten alışveriş sonrasında temizlik çalışmalarımıza artık daha erken başlıyoruz. Pazarcılar odası ve esnafımızın verdiği destek ile daha sağlıklı sonuçlar alacağız. Bunun dışında pazar yerinde daha sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması için de zabıta ve temizlik işleri ekiplerimiz denetimlerine devam ediyor.” dedi.

12 ESNAFA CEZA UYGULANDI

Perşembe ve Cuma pazarlarında yapılan denetimlerde kurallara uymayan 12 esnafa ceza uyguladıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Atıkları çöp poşetine koymayan veya konteynırlara atmayan esnafımıza yönelik zabıta personelimiz gerekli tutanakları tutarak cezai işlem uyguluyor. Pazar esnafımızın büyük çoğunluğu bu koyduğumuz kurallara uyuyor. Ancak kurallara uymayan esnafımıza cezai işlem uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.

Son Güncelleme: 30.06.2024 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2024-06-30 07:07:20

Ceza olarak haftaya tezgah açmasına müsade etmezseniz daha etkili olur..

Avatar
Aslinda olan! 2024-06-30 08:05:05

Dün Cumartesi oazarindan domates aldim, dışı sizi yakar, evde posetten cikanlar beni o derece yani. çok canim sıkıldı verdigim paraya resmen pazarin çopunu almisim!

Misafir Avatar
Beddua!! 2024-06-30 11:51:08 @Aslinda olan!

Uyanık olsaydın, doğru değil ama pazarlar malesef öyle...kendi hatan yüzünden beddua edip adamın çoluk çocuğuna kastediyorsun, dikkat et seni bulmasın...

Beğenmedim! (8)
Avatar
Kemal Can 2024-06-29 22:26:12

Ceza yazıldı ve belediye meclisi iptal edecek. Hiçbir zaman ödenmeyecek o cezalar.Dostlar alışverişte görsün. Şekilcilik devam...

Avatar
Fiyat 2024-06-29 23:56:09

Bazen öğleden önce gidiyorum fiyatları yazmıyorlar yada müşteriyi ciddiye alıpta soruya bile cevap vermiyorlar ama içlerinde çok delikanlı kardeşlerde var ki onlar olmasa uğramam oralara

Avatar
Vatandaş 2024-06-30 01:30:44

Ben pazarda Zabıta görmedim hiç nerde bu zabıtalar kulübeden çıkmıyorlarki önce zabıtalar denetlensin.

Avatar
Vatandaş 2024-06-30 01:02:56

Önce eğitim, sonra yaptırım şart.