Kibele, kanyon ve esrarengiz sarnıç

Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan tarih ve eşsiz doğa görülmeye değer...

07 Temmuz 2024 Pazar 11:37
Kibele, kanyon ve esrarengiz sarnıç

Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan, Kibele’ye ev sahipliği yapan eşsiz doğa harikası İncesu Kanyonu görülmeye değer.

Kanyon içinde platform üzerinde yürüyüş yapabilirsiniz. Gidiş dönüş 8 kilometrelik parkuru kat ederek Kale rotasını yürüyüp Roma dönemi yapısı esrarengiz sarnıçı görebilirsiniz.

Son Güncelleme: 07.07.2024 23:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2024-07-07 12:36:29

Kybele Heykeli Turizm Bakanlığı tarafından onarılıp eski haline geri getirilebilir. Heykel traşlar bu görseli eski haline getirebilir. İnsanlarımız bu heykeli görmek için yürüyorlar, sonuç da hayal kırıklığı yaşıyorlar. İncesu Kanyonu çok bakımsız. Çorum Şehir içerisinde İNCESU KANYONU TABELALARI istikametine gösteren tabelalar yok. Sadece ŞAPİNUVA istikametine gösteren tabela var. Ortaköy tabelalarının altına İNCESU KANYONU tabelaları kesinlikle konulmalıdır. İnsanlarımız çok fazla sıkıntı yaşıyorlar. Çorum Belediyesi İNCESU KANYONU tabelalarını muhakkak Çorum Şehir Merkezine asmalıdır. Çorum Ortaköy yolu Cemilbey'den sonra çalışmalar durdu. Cemilbey'den sonra yol çalışmaları başlatılmalıdır. Ortaköy Kazankaya arasında ki 10 km. lik yol bir an önce ihalesi yapılıp o yol da çalışma başlatılıp bitirilmelidir. İncesu KANYONU sorunları ilk önce Cemilbey'den Ortaköy ve Kazankaya Ortaköy yolu, konaklama ve restaurant yapılmalıdır.İncesu Kanyonuna Cam Teras yapılmalıdır.

Avatar
alper 2024-07-10 11:31:48

bir cok kez gittim fakat heykeli gormek icin yurumedim, yurumemde onu farkli inanclara inanan insanlar ziyaret etsin, gidenlerin cogu doğasi havasi icin gidiyor... cam teras, zipline , konaklama ve restoran icin calismalar yapilabilir.