Dede ve torunun güvercin sevgisi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Osman Atal ve dedesinin güvercin merakı dikkat çekiyor.

19 Temmuz 2024 Cuma 15:19
Dede ve torunun güvercin sevgisi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Osman Atal, 10 yaşından beri güvercin besliyor. Osman Atal’ın en büyük destekçisi ise dedesi Duran Atal.

Osman Atal, yıllardır devam eden güvercin sevgisini şu an 50 güvercin ile halen devam ettiriyor. Atal, işe gitmeden ve işten geldikten sonra kümesteki güvercinleri besleyip uçuruyor. 10 yaşından beri güvercinler ile iç içe olduğunu ve onları çok sevdiğini söylüyor.

Bu süreçte en büyük destekçisinin dedesi olduğunu belirten Osman Atal, kümesinde çeşitli cinslerde güvercinleri olduğunu vurgulayarak, hepsiyle ayrı ayrı ilgilendiğini belirtiyor.

Atal, hobisiyle ilgili şöyle konuşuyor:

“10 yaşında başladım güvercin beslemeye. Bu bir sevgi, bir aşk insanın bir evladı gibi, insana çok huzur veriyor. 2 tane güvercinle başladım önce, sonra ilerleyen yıllarda çoğaldı 150-200 güvercinim olduğu günler oldu. Bu süreçte kuşlarımın çoğu amansız hastalığa yakalandı ve çoğu telef oldu. Şuanda beslediğim 50 tane güvercinim var. Onlarla her gün yakından ilgileniyorum ve onları çok seviyorum. Eş dost akraba beni çok iyi tanır, biz bu mesleğe başladığımızda kimsenin hatırını kırmadık hep iyisine emek verdik ve
vermeye de devam ediyoruz. Güvercin beslemek kötü bir şey değil. Hayvanları sevelim, onlara yardımcı olalım."

(Sungurlu Gazetesi)

Son Güncelleme: 20.07.2024 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.