Çorum'a GÖKSEM kuruluyor

Çorum'da 100 kişi kapasiteli Düzensiz Göçmen Kabul ve Sevk Merkezi (GÖKSEM) kuruluyor.

02 Eylül 2024 Pazartesi 18:52
Çorum'a GÖKSEM kuruluyor

Çorum'da, valilik imkanları ile oluşturulan ve kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacak olan 100 kişi kapasiteli Düzensiz Göçmen Kabul ve Sevk Merkezi (GÖKSEM) hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İl Göç İdare Müdürü İdris Coşkun'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DÜZENSİZ GÖÇMENLER GERİ GÖNDERİLECEK

Çorum'da düzensiz göçle mücadelenin İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Göç İdare Müdürlüğünün eşgüdüm içerisinde sürdürülmekte olduğunu hatırlatan Vali Dağlı, güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanan veya İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından tespit edilen düzensiz göçmenlere ilk işlemin bu merkezde yapılacağını, işlemlerinin tamamlanmasının ardından söz konusu yabancıların ülkelerine geri gönderileceğini ifade etti.

GÖKSEM KISI SÜREDE HİZMETE GİRECEK

GÖKSEM Merkezinin kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacağını belirten Vali Dağlı, kentte 1 adet mobil göç aracının da hizmet vermeye başladığını, içerisinde jeneratör, laptop, parmak izi sorgulaması yapmak için biyometrik ekipmanlar (parmak izi cihazı, kamera, yazıcı-tarayıcı) bulunan mobil göç aracının Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile birlikte belirli yerlerde uygulamalarda bulunacağını, gerekli incelemeler İl Göç İdaresi Müdürlüğünce yapıldıktan sonra ülkemizde yasal kalış hakkı bulunmadığı tespit edilen yabancıların GÖKSEM Merkezine götürüleceğini, haklarında sınır dışı etme ve idari gözetim kararı alınmasına müteakip ülkelerine geri gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezlerine sevk edileceklerini ifade etti.

Son Güncelleme: 03.09.2024 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyen 2024-09-02 20:33:14

Vekillerimiz getire getire bu hizmetimi getirdiler. VAllahi helal olsun.

Avatar
Mert 2024-09-03 01:11:19

Yazık ki ne yazık şu masrafa bak şu hale bak

Avatar
Oy yok 2024-09-03 02:02:39

Allah sizi bildiği gibi yapsın inşAllah. Biz ülkemizde göçmen siginmaci istemiyoruz dedikçe siz onlara otel inşaa ediyorsunuz. Gelen hiç kimseyi de eli boş göndermeyin vatandaşlık veriyorsunuz. Yemin olsun size Türk milleti oy vermiyor sadece vatandaşlık verdikleriniz AKP ye oy veriyor.

Avatar
YİNE BEN 2024-09-03 08:43:24

YUH ARTIK İNSAN VATANDAŞINA BU KADAR MI KULAĞINI TIKAR.....DÜZENSİZLİK ARTIK TÜRKİYENİN HER KADEMESİNDE BU MİLLETİ YILANA SARILMAK ZORUNDA BIRAKACAKSINIZ .....BU TAVRINIZ BUNU GÖSTERİYOR....TÜRK KENDİ ÜLKESİNDE ASİMİLE OLMUŞ DURUMDADIR YAZIKLAR OLSUN.....

Avatar
Bravo 2024-09-03 00:14:42

Takdir belgelerini verdik

Avatar
Sinirdan gecirmeyin 2024-09-03 10:52:39

Duzensiz gocmenler o kadar yol gelip, sinirlari gecio Corum'a kadar geldiyse misafirhaneye ne gerek var. Onemli olan sinirdan gecirmemek

Avatar
Bravo 2024-09-04 00:11:34

Denecek çok şey varda neyse . Çorum'a düşen de bu demekki . Akillanin artık