Belediye'den kaldırım işgaline müdahale

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, işgaliye sorunun üzerine kararlılıkla gitmeye devam ettiği açıklandı.

09 Temmuz 2024 Salı 16:56
Belediye'den kaldırım işgaline müdahale

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, işgaliye sorunun üzerine kararlılıkla gitmeye devam ettiği, özellikle, işyerleri önüne park edilen ve trafiği tehlikeye sokan kamyon üzerinde satışa izin verilmediği bildirildi.

UYARIYA UYMAYANLARA CEZA

Belediye'den yapılan açıklamaya göre; Çorum’da kaldırım işgali yapan, araç ve yaya güvenliğini tehlikeye sokan işyerlerine yönelik çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, uyarıları dikkate almayan işyerlerine yönelik cezai işlem uyguluyor.

POLİS EKİPLERİ İLE BİRLİKTE

Şehir genelinde, market ve manavlarla ilgili denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaldırımlara sebze-meyve tezgahı kuran ve yol kenarında kamyon kasasında satış yapan işyerlerine yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı.  İlk kez denetlenen yerlerde, işyeri sahiplerini uyararak süre veren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, daha önceki denetimlerde uyarılan ancak gerekli düzenlemeyi yapmayan işyerleriyle ilgili de cezai işlem gerçekleştirdi.

KAMYON KASASINDA SATIŞA İZİN YOK

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bazı işyerlerinin kaldırım işgali yapan tezgahlarını ve yol kenarında trafik güvenliğini tehlikeye sokan kamyon ve kamyonetlerin kaldırılmasını sağladı. Denetimlerde, Buharaevler Caddesi’nde daha önceden de yapılan uyarıları dikkate almayan bir manavla ilgili de cezai işlem uygulandı.

BELEDİYE KARARLILIKLA GİDECEK

Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Uyarılarımıza rağmen işyeri önüne kamyonla satış yapmaya devam eden ve mevcut durumu itibariyle trafik güvenliğini tehlikeye sokan bir işyerinin önündeki araçlar Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince süreli olarak trafikten men edilmek suretiyle yediemin otoparkına çekildi.  Yine yol üzerine kullanılan 6 metre uzunluğundaki tente de belediye ekiplerince sökülerek yediemin altına alındı.

CEZAİ İŞLEMLER DEVAM EDECEK

Özellikle işyeri önünde kamyon kasasında kavun-karpuz satışı yapılması nedeniyle sürücülerin ve yayaların yol güvenliğini tehlikeye girmektedir. Zaman zaman kazaların yaşanmasına neden olan yol işgaliyelerine taviz verilmeyecektir. Bu konuda, işyerlerine cezai işlem uygulanacağını bir kez daha hatırlatarak, esnafımızın kurallara uymalarını ve daha duyarlı olmasını talep etmekteyiz.” denildi.

Son Güncelleme: 09.07.2024 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BOYKOT 2024-07-09 22:59:46

Kaldırım işgali yapan esnaftan zor durumda bile kalsam alışveriş yapmıyorum ve çevremde böyle düşünen insanlar da var...Vatandaşa saygısızlık yapana vatandaş prim vermemeli..

Avatar
Başkan 2024-07-10 08:51:26

Kaldırım yetmiyor yolu da babalarının malı gibi görüyorlar. Kendi araçları çıkarsa duba, kasa vs. ile kapatıyorlar.

Avatar
Oku 2024-07-09 17:22:42

Çookk yerinde bir kara

Avatar
Çorumlu 2024-07-09 18:06:15

Bi zahmet Osmancık caddesi Ulu cami Abdibey camii arasına da uğrayın.Birde Gazi caddesinde kaldırıma park eden ve kaldırımları kullanan kurye motosikletlerine el atın

Avatar
Ragıp 2024-07-09 19:01:38

Bide Suriyelilerin işyerleri deneletlense ,ruhsat varmı vergi veriliyormu vb vb

Avatar
Teşekkürler 2024-07-09 19:03:38

Vatandaşını önemseyen belediyeye tşkler

Avatar
Recep 2024-07-09 18:17:09

iskilipde de kaldırımları işgal edenler var esnafların kaldırıma işgali gelenek haline getirmeleri mevcut bu durum engellenmeli her esnafa eşit muamele edilmelidir. bu kim olur ise olsun kapıyı kilitledi mi esnafın dışarıda malzemesi kalmayacak durum bu dur böyle de olmalıdır. Herkesi eşit davranılmalı

Avatar
Se26 2024-07-09 18:23:46

Helal olsun doğru karar