Aşgın söz verdi, eski otobüsler yenilenecek

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, toplu ulaşımda hizmet veren eski otobüslerin yenileneceği sözünü verdi.

24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:11
Aşgın söz verdi, eski otobüsler yenilenecek

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, toplu ulaşımda hizmet veren eski otobüslerin yenilenmesi konusunun gündemlerinde olduğuna belirterek, Çorumlular'dan bir miktar zaman isteyerek yeni otobüslerin hizmete sunulacağını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre; Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Beltaş A.Ş. bünyesinde faaliyetini sürdüren halk otobüsü şoförleri ile istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Çorum’da daha önceden özel sektör tarafından işletilen ve satın alınarak kamulaştırılan toplu ulaşım hizmetinde kısa sürede önemli yeniliklere ve iyileştirmelere imza attıklarını hatırlatan Aşgın, her geçen gün hizmet kalitesini artırdıklarını ve sorunları tek tek çözdüklerini savundu. Yeni alınan otobüslerle araç filosunu güçlendirdikleri, halkın şikâyetlerine konu olan alanlarda bir bir iyileştirmeler yaptıklarını vurgulayan Aşgın, hem hizmet kalitesi bakımında hem de ücret bakımından Türkiye’nin en iyi ve en ucuz toplu ulaşım hizmeti sunan belediyelerden birisi olduklarına iddia etti.

AŞGIN: 'TÜRKİYEYE ÖRNEK ULAŞIM MODELİ'

Aşgın “Topu taşımada geldiğimiz nokta bizim için ve şehrimiz için çok önemli. Halkımızın memnuniyet oranı her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye’ye örnek olacak bir toplu ulaşım modeli uyguluyoruz. Günlük 40-45 bin insana toplu taşıma sunan bir alanda mutlaka problemler yaşanabiliyor. Ancak yapılan iyileştirmelerle bu sorunlar her geçen gün azalıyor. Şu anda Türkiye’de en ucuz toplu ulaşım hizmetini sunan belediyeler arasındayız. Biz toplu taşıma hizmetimize kar-zarar anlayışı ile bakmıyoruz. Hedefimiz halkımıza en iyi hizmeti sunmaktır.

AŞGIN: 'ESKİ OTOBÜSLER YENİLECEK'

Eski araçların yenilenmesi konusunun da gündemlerinde olduğuna vurgu yapan  Aşgın, zamanla yeni araçların hizmete sunulacağını açıkladı. Aşgın engellilerin toplu taşıma araçlarından daha rahat faydalanabilmeleri, klimalı durak sayısının artırılması, hat ve güzergâhlarla ilgili iyileştirme çalışmaları gibi düzenlemeleri de belediye imkânları ölçüsünde ve ihtiyaca uygun şekilde yapılmaya devam edileceğini ifade etti.

Toplu ulaşım hizmetlerinde memnuniyetin artması noktasında en önemli unsurlardan birisini de otobüs şoförleri olduğuna dikkat çeken Başkan Aşgın, “Şoförlerimizin kılık ve kıyafeti, insanlara yaklaşımı, güler yüzlü ve tatlı dilli olmaları bizim için çok önemli. Bu konuda da elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Şoförlerimizle, idari kadrolarımızla el ele ve gönül gönüle vererek toplu ulaşımda kaliteyi artırmaya devam edeceğiz. Şehrimizi çok güzel bir toplu ulaşım hizmetine kavuşturacağız”dedi.

Son Güncelleme: 24.07.2024 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Enteresan 2024-07-24 16:35:57

Surekli otobus yeniliyor bu Asgin. Gecen sene de kucuk otobus aldi, yeniledi, sariya boyadi. Demek ki otobus işinde iyi para dönüyor

Avatar
Binevler sakinleri 2024-07-24 14:16:35

Özellikle Binevler -Slimkent otobüsü antika olduğu için çok gerekli.

Avatar
Bir bilen 2024-07-25 12:27:56

Başkan otobüs yerine kendini yenilese daha iyi olur. Çünki başkan boş küme

Avatar
ulukavaklı 2024-07-24 16:50:20

ulukavaktan fen edebiyat fakültesi ile kuzey kampüsü arasında çalışan bir hat açılmasını istiyoruz. ilk etapta daha önce slimkente çalışan küçük dolmuş tarzındaki minibüsle başlanabilir. vatandaş kullandıkça,bu hattı öğrendikçe yolcusu artacaktır. çünkü fen edebiyat fakültesi çevresinde oturup kuzey kampüse işe giden çok memur var

Avatar
Halk 2024-07-24 22:46:08

Teşekkürler başkanım.

Avatar
İskilipli 2024-07-25 00:09:31

Gazi caddesi araç parkı kaldırılıp sağ şerit toplu taşıma sol şerit özel araç,
Keşke tramvay yapabilse Aşkla çalışan Aşkın başkan.

Avatar
Adem 2024-07-25 07:40:16

Ana caddeleri genişlet, trafik allak bullak. Bir uc saat kulesinde bir uc vallik ve yedaş ta.milletin anası ağlıyor. Çarşının arka sokakları virane binalarla dolu. Genisletilse çok güzel alanlar çıkar.

Avatar
bir bilen 2024-07-25 10:09:32

Bu mantıkla 100 tane daha otobüs alırsanız yine sorun çözülmez. Güzergahlar revize edilmeli. Zik-zak çizerek gidiyor otobüsler. Hepsi neredeyse ring çekiyor. Hatlar çorba gibi. 10 Dakikalık mesafe 30-40 dk sürüyor. Buhara tarafından gelen tüm otobüsler fatih caddesini katedip emniyetin ordan aşağı doğru geliyorlar. Sanki Allah'ın emriymiş gibi. Dolan babam dolan. O kadar cadde açtık diye övünüyorsunuz ama kullanmıyorsunuz. onlarca cadde açıldı ama hatlar 10 sene önce neyse şimdi de öyle.