101 yıl sonra eski görkeminde

Çorum'un İskilip ilçesi ve köylerinin 101 yıl önceki fedakarlığı hafızalarda yeniden canlandı.

29 Temmuz 2024 Pazartesi 18:49
101 yıl sonra eski görkeminde

Çorum'un İskilip ilçesi ve köylerinin 101 yıl önceki fedakarlığı hafızalarda yeniden canlandı.

İskilip ve köylerinin Kurtuluş Savaşı'nda orduya bağışladığı uçak, 101 yıl sonra yenilenerek eski görkemine kavuştu.

İskilip Belediyesi'nce onarımı yapılan tarihi uçak, Şehitlik Tepesi’ne monte edilerek milli mücadelenin ruhunu yaşatacak bir sembol haline getirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Çizikci, "İskilipliler olarak, milli mücadeleye verdiğimiz desteği ve gösterdiğimiz fedakarlığı hiçbir zaman unutmuyoruz. 101 yıl önce atalarımızın yaptığı bu anlamlı bağışı hatırlamak ve hatırlatmak bizler için büyük bir onurdur. Yenilenen tayyaremiz, milli mücadelemizin ruhunu yaşatacak ve gelecek nesillere ilham verecektir." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2024-07-29 18:58:26

Bazı il ve ilçelerde modern uçaklar var
( örn. Boyabat, Çorum) bu uçaklardan da bir tane ilçemize hizmet ömrünü tamamlamışlardan tahsis edilse, geçmiş ve gelecek bir arada güzel olur.

Değerlere sahip çıkılıyor. Teşekkürler.

Avatar
YİNE BEN 2024-07-31 16:18:48

BU MİLLET ADAM OLMAZ....ŞEREFSİZ DRON LA GÜDÜMLÜ FÜZEYLE ADAMI ELİN ÜLKESİNDE YATAĞINDA ÖLDÜRÜYOR BU DA PIRPIR UÇAĞI DAĞA ÇIKARTIP SERGİLİYOR NATO KAFA NATO MERMER......