Ümit Er'in stratejik plan hesabı

İl Genel Meclisi’nde 2025 ve 2029 yılları stratejik plan hakkında konuşan CHP İl Genel Meclis Üyesi Ümit Er, köy yollarının asfaltı için 20 yıl sonrasına takvim açıkladı.

07 Ağustos 2024 Çarşamba 23:47
Ümit Er'in stratejik plan hesabı

İl Genel Meclisi’nde 2025 ve 2029 yılları stratejik plan hakkında söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi Ümit Er, 1.750 kilometrelik stabilize köy yollarının önümüzdeki 20 yıl asfalt olamayacağını iddia ederek, “Son on yılda asfalt yapım ortalaması yüz kilometre. Bu şu demek oluyor arkadaşlar, 1.750 kilometrelik stabilize yollarımız özel idaremizin stratejik planında da önümüzdeki yirmi yılda tamamının asfalt olamayacağı anlamına geliyor.”dedi.

CHP İl Genel Meclis üyesi Ümit Er, 4.950 kilometre yol bulunduğunu, 1.750 kilometresinin stabilize, 3.100 kilometresinin ise asfalt yol olduğunu belirterek, strateji planındaki eksikliklere dikkat çekti. CHP’li üye ümit Er, şöyle dedi:

“Kaplama yolların belirli bir ömrü vardır. Bu da karayolları literatüründe beş yıl, hadi biz köy yollarında trafiğin ağır olmadığını düşünerek bunun on yıl olduğunu düşünelim. 3.100 kilometre yolumuz var. Her yıl yüz kilometresini yenilediğimizde mevcut asfaltımızın bir dahaki yenilemesi otuz yıl sonraya denk geliyor.

O yüzden bu stratejik planların hazırlanırken biraz daha gerçekçi olması özellikle köylere hizmet götürme konusunda yolların tamamlanması konusunda daha öncelikli davranılması gerekir. İdare diyecek ki, bütçe imkanları. O zaman bütçe imkanlarının merkezi hükümetten yerel yönetime gelmesinde bir sıkıntı var."

İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Fatih Temur ise Ümit Er'e itiraz ederek, söylemlerden hiçbir köyde altyapı çalışması yapılmadığı sonucunun çıktığını belirterek, “Sanki hiçbir köy yolumuzda hiçbir altyapı çalışması yok. Öyle diyorsunuz. Köylerimiz asfalta kavuşmadı diyorsunuz.”diye karşılık verdi.

Son Güncelleme: 08.08.2024 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Durum tespiti 2024-08-08 13:52:21

Hangi köylerin yollari Umit Bey o da önemli. Bazi köyler vardir her turlu yatitimi alir( akp 'ye cok oy çikan) , bazi koyler vardir ki cezalandirilmis gibi, yol yok, su yok, alt yapi yok. ( akp'ye oy cikmayan ya da az cikan) durum bu

Avatar
Yol 2024-08-08 14:14:40

1750 km yolun asfaltı kaç TL tutar onu da hesaplasaydın bir sadece asfalt yetmiyor onun bir de alt yapısı üç beş kişinin kaldığı köylerin yolu ne diye asfalt yapılacak