TOKİ'den Çorum'a 3 güzel haber

AK Parti Çorum heyetinin TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile yaptıkları görüşmeden Çorum için iyi haberler çıktı.

24 Temmuz 2018 Salı 17:59
TOKİ'den Çorum'a 3 güzel haber

AK Parti Çorum heyeti TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ Finans Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ve İmar ve Planlama Dairesi Başkanı Sayın Ayşe Sümen'i ziyaret etti.

AK Partiİl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ve Belediye Başkanı Zeki Gül’ün katıldığı ziyarette, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile TOKİ tarafından Çorum’da devam eden projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İŞTE GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Edindiğimiz bilgiye göre, AK Parti Çorum heyetinin TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’la yaptığı görüşmede Çorum’un üç ayrı probleminin çözüme kavuşturulması talep edildi.

Çorum merkezde bulunan eski kışla alanı imarda konut (2 bin 200 adet) işaretlenerek TOKİ Başkanlığı’na devredildi. Belediye Meclisi daha sonra aynı alanda yaptığı plan değişikliği ile o bölgeye resmi kurumlar, lise, devlet tiyatro salonu işaretleyerek sosyal donatı alanlarını genişletti. Konut sayısı ise 600’e düşürüldü. TOKİ Başkanlığı yeni imar planına itiraz etti.

ÜÇ AYRI TALEBE OLUMLU CEVAP

* AK Parti Çorum heyetinin ziyaretinde TOKİ Başkanlığı’nın itirazının geri çekilmesi istendi. TOKİ Başkanı Ergün, Kışla projesinde problemin çözüleceği mesajını verdi.

* TOKİ Başkanı Ergün ile yapılan görüşmede Mecitözü TOKİ’nin arsa sorunu çözüldü. TOKİ’nin arsayı alarak konut yapması kararlaştırıldı.

* Emekliler için Silmkent’te yapılacak 750 adet konut sayısının artırılması teklifine de sıcak bakıldı. Emeklilerin talep etmesi halinde konut sayısının 1500’e kadar çıkabileceği, ikinci bir eteba başlanabileceği ifade edildi.

CEYLAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan ziyaret sonrası AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceyla'dan pyazılı bir açıklama geldi. Ceylan, açıklamasında TOKİ tarafından Mecitözü’ne yapılması planlanan, fakat yaşanan arsa sorunu nedeniyle bir türlü netice alınamayan TOKİ konutlarına el atarak sorunu çözdüğünü, ihalenin en kısa zamanda yapılacağını bildirdi.

Çorum ve ilçelerindeki TOKİ projelerinin ele alındığı ziyarette, Çorum Belediyesi’nin TOKİ yatırımlarının da masaya yatırıldığını hatırlatan Ceylan, TOKİ tarafından Çorum’a yapılan yatırımlar nedeni ile TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’a teşekkür eden Ceylan, “Şunda Çorum’umuz da dar gelirli vatandaşlarımızın ev ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılamış durumdayız. Sizden ilimize yeni yatırımlar bekliyoruz” dedi.

TOKİ tarafından Mecitözü’ne yapılması planlanan, fakat yaşanan arsa sorunu nedeniyle bir türlü netice alınamayan konutların çözümü için yardım isteyen Ceylan, “Mecitözü halkımız bizlerden konut beklemekte. İlçemizde yaşanan arsa sorunu nedeniyle konut ihalesini bir türlü gerçekleştiremedik. Sizlerden, ilçe halkımıza verdiğimiz sözü tutmamız için desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

TOKİ Başkanı Turan da, Mecitözü’nü TOKİ konutları ile buluşturacakları sözünü verdi.

Ziyaret sonunda Çorum heyeti tarafından TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’a üzerinde Hitit logosu yer alan plaket hediye edildi.

Son Güncelleme: 25.07.2018 00:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman soylu 2018-07-25 11:22:13

Toki sayesinde şehirler ölüyor.kentsel dönüşüm olmalı.

Avatar
H.nuri caner 2018-07-27 15:28:21

Sungurlu toki konutlari