Ahlatcı CHP'ye mesaj verdi, Kaya özeleştiri yaptı

AK Parti Çorum İl Başkanlığı’nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda Milletvekili Yusuf Ahlatcı,CHP'ye mesaj verirken, Milletvekili Oğuzhan Kaya parti içi özeleştiri yaptı.

14 Temmuz 2024 Pazar 00:04
Ahlatcı CHP'ye mesaj verdi, Kaya özeleştiri yaptı

AK Parti Çorum İl Başkanlığı’nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda Milletvekili Yusuf Ahlatcı, isim belirtmeden CHP'ye mesaj verirken, Milletvekili Oğuzhan Kaya parti içi özeleştiri yaptı.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı’nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen toplantıda parti çalışmaları ile yerel seçimlerde alınan sonuçlar değerlendirilerek, bundan sonra yapılacak çalışmalar için yol haritasının belirlendiği açıklandı.

AK Parti önceki dönem Trabzon Milletvekili ve Çorum İl Koordinatörü Bahar Ayvazoğlu’nun da katılımı ile yapılan toplantının divan başkanlığına İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Abdulbaki Kartancı getirilirken, divan heyetinde Sungurlu İlçe Başkanı Nuh Aluç, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Osmancık Kadın Kolları Başkanı Vesile Zengin, Alaca Gençlik Kolları Başkanı Eren Fadıl Özdemir görev aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda 15 Temmuz ve Filistin konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Toplantıda sırasıyla; İl Başkanı Av. Murat Günay, İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Civan, İl Kadın Kolları Başkan Vekili Av. Semra Akyüz Özdağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Milletvekilleri Av. Oğuzhan Kaya, Av. Yusuf Ahlatcı ile AK Parti önceki dönem Trabzon Milletvekili ve Çorum İl Koordinatörü Bahar Ayvazoğlu birer konuşma yaparak parti çalışmalarını ve gündemi değerlendirdi. İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikçi de, ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.
Toplantıda; ilçe başkanları, belediye başkanları, il-ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları, sandık kurulu üyeleri ile çok sayıda partili hazır bulundu.

AHLATCI İSİM VERMEDEN CHP'YE YÜKLENDİ

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Yusuf Ahlatcı, AK Parti’nin yapmış oldukları yatırımlarla Türkiye’nin ve Çorum’un kaderini değiştirdiğini belirterek, “Türkiye dünyada sözü geçen lider ülke konumuna gelmiştir." dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında partililere seslenen Ahlatcı, “AK Parti teşkilatlarında ben değil, biz duygusu hâkimdir. AK Parti siyaseti, her şeyden önce bir ahlak ve ruh siyasetidir. Bu siyasette tevazu vardır. AK Parti teşkilat mensubu milletin içinde, milletin bir ferdi olduğunu asla unutmadan çalışır ve bu milleti millet yapan manevi dinamiklere bağlı kalarak, siyaset üretir. Bu şehirde bir çivisi olmayanların, şehrin sahibiymiş gibi konuşmalarına fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

Ahlatcı, konuşmasında şunları söyledi:

'ASLOLAN DAVADIR'

"AK Parti, Türkiye'nin sadece dünü ve bugününün değil, yarınının da partisidir. İnsanların hayatta değişik öncelikleri vardır ama AK Parti’mize  gönül verenler için, birinci öncelik bu ülke ve bu millet için gece gündüz demeden çalışmak ve üretmektedir. Çünkü Ak Parti milletimizin bağrından çıkmış bir dava ve hizmet partisidir. Partimizin geleceğe yürüyüşünde dava adamlarına ihtiyacı vardır. Dava adamları şunu çok iyi bilirler ki; aslolan davadır. Dava büyüktür. Ve onun büyüklüğü karşısında bizim adımızın, sanımızın, unvanlarımızın, mevkilerimizin hiçbir önemi yoktur. Büyük davalar büyük adamlarla yürür. Büyük davalar, fedakâr ruhlu, erdemli insanların omuzlarında yükselir ve hedefe ulaşır.  AK Partimizin teşkilat mensubu, her şeyden önce bir hizmet insanıdır. Necip Fazıl’ın dediği gibi 'kim var' dendiği zaman sağına ve soluna bakmadan 'ben varım' diyen insandır.

Büyük AK Parti ailesinin hiçbir ferdi AK Partimizde, siyaset yaparken, siyaset üretirken toplumsal zeminde çatışmacı, kutuplaştırıcı ve kavga dili üretmez. Siyaseti hizmette farklılığı oluşturmanın ve rekabetin yeri olarak görür. AK Parti, iç çatışmalarla enerjisini tüketen bir parti hiç değildir ve olmamıştır. Hele hele Türkiye yüzyılında yeniden büyük Türkiye hayali ile Çumhurbaşkanımız gece gündüz koştururken AK Partimiz içinde teşkilatlarımız, yerel yönetimlerimiz birlik ve beraberlik içinde büyük Türkiye davasına omuz verecektir. Küresel güç olan Türkiye’mizin kavgası, birbirimizle değil, vesayet odaklarıyladır, terör örgütleriyledir. Bizim kavgamız, içerideki ve dışarıdaki ihanet şebekeleriyledir.

'KİMSE PARTİNİN ÖNÜNDE DEĞİLDİR'

AK Parti teşkilatlarında ben değil, biz duygusu hâkimdir. AK Parti siyaseti, her şeyden önce bir ahlak ve ruh siyasetidir. Bu siyasette tevazu vardır. Ak Parti teşkilat mensubu milletin içinde, milletin bir ferdi olduğunu asla unutmadan çalışır ve bu milleti millet yapan manevi dinamiklere bağlı kalarak, siyaset üretir. Bu siyasette fakir sofralarından süzülen erdem ve kanaat vardır. Bu siyasette mevki ve makamların sahte pırıltılarına karşı inancın, tevazuunun ve ahlakın donanımı vardır. Bu siyasette lükse, israfa, gösterişe, şımarıklığa ve kibre itiraz edip, paylaşmada, kardeşlikte, yardımlaşma ve dayanışmada yarış vardır. AK Partili kardeşlerim hiçbir zaman kendisini partisinin önüne koymaz. Kendini partisinden önemli görmez. Bu millet kendisi için değil, kendisi bu millet için vardır. Unutmayalım AK Parti Türkiye'nin ana omurgasıdır, iskeletidir, ortak umududur. Milletimiz dara düştüğünde; 'eğer AK Parti varsa, eğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan varsa onlar bir çözüm bulur, bizi bu sıkıntıdan kurtarır' derler. Bu bize Milletimizin partimize ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan güvenini gösteriyor. Bu güven ve teveccüh bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bunun gereğini yapmak, bu sorumluluğun ciddiyetiyle hareket etmemiz gerekiyor.

Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’nin Cumhurbaşkanı değildir. Erdoğan, dünyada umudunu yitiren mağdurun, ezilen mazlumun, Gazzelilerin, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin, Afrikalıların, Balkanlıların, Türki Cumhuriyetlerin yegâne güç aldığı ve yeniden hayata tutunmasını sağlayan bir Dünya lideridir.

'YILGINLIK YOK, GERİ ÇEKİLME YOK'

AK Parti, yapmış oldukları yatırımlarla Türkiye’nin ve Çorum’un kaderini değiştirmiştir. Türkiye dünyada sözü geçen lider ülke konumuna gelmiştir. Bizler milletvekilleri olarak Ankara’da Çorum’umuz için gece gündüz çalışıyoruz. 20 yıl önce Çorum neredeydi şimdi nerde. Bugün Karadeniz’in ihracat şampiyonuyuz. Üreten ve hemşerilerimize istihdam sağlayan bir şehiriz. Bu şehirde bir çivisi olmayanların, şehrin sahibiymiş gibi konuşmalarına fırsat vermeyeceğiz. AK Parti için 13 ilçemiz, iki beldemiz tüm köylerimiz ve merkezde 14 mahallemiz bizimdir ve eser siyasetimizle bıraktığımız izler her daim görünür olacaktır. Sizlerden isteğimiz tüm teşkilatlarımız ve belediyelerimiz Ak Partimizin ülkemize ve ilimize 20 yılda neler kazandırdıklarını tek tek anlatmanızdır. O yüzden teşkilat önemlidir, o yüzden Ak dava önemlidir, o yüzden liderin etrafında kenetlenmek önemlidir. Yılgınlık yok, geri çekilme yok. Allah’ın izniyle liderimiz dimdik ayakta. Hükümetimiz dimdik ayakta. Belediyelerimiz dimdik ayakta. Teşkilatlarımız dimdik ayakta. Sizler proje üreteceksiniz bizler takip edeceğiz.

8 yıl önce devletimize, milletimize ve partimize uluslararası terör örgütü olan FETÖ’cü hainler tarafından darbe teşebbüsünde bulundular. Bin yıllık şüheda topraklarını, 15 Temmuz gecesi mübarek kanlarıyla sulayan, devletine, milletine, istiklaline ve iradesine sahip çıkarken şehit düşen tüm kahramanlarımıza, Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığının kurtardığı o tarihi gecede, kimin nerede durduğunu not ettik. FETÖ'cü hainleri tanıdığımız gibi, hainlere arka çıkan mihrakları, destek veren odakları da hafızamıza, silinmeyecek bir şekilde kaydettik. Millet canı pahasına darbeye direnirken, hainlere alkış tutan o habis elleri, insanlar şehadete koşarken darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçan korkakları, daha 15-16 yaşındaki gencecik çocuklar toprağa düşerken, bu çocukların katillerine kadeh kaldıran haysiyet fukaralarını unutmadık, unutmuyoruz. O günün üzerinden değil 8 yıl, 80 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz.

OĞUZHAN KAYA: 'BEN DAHİL DEĞİŞMEMİZ GEREKİYORSA DEĞİŞECEĞİZ'
Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Eylül-Ekim gibi kongre sürecinin başlayacağını belirterek, Çorum’da il, ilçe, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarında değişim olacağı mesajını verdi.

'TEŞKİLATLARIN DEĞİŞİMİ İLE İLGİLİ BİZZAT BEN İLGİLENECEĞİM'

31 Mart Mahalli İdariler seçimi sonrası Çorum’da yeni bir sürece girildiğini anlatan Kaya, teşkilatların yenilenmesiyle bizzat kendinin ilgileneceğini ifade ederek; “Bizzat kendim tüm teşkilatların yeniden yapılanmasıyla birebir ilgileneceğim. Çalışmayacak, koşturmayacak, sadece partide adı olacak il, ilçe başkanları istemiyoruz. Kim çalışacaksa, kim daha iyi hizmet edecekse, kim bu işin ayakçılığını yapacaksa onlar teşkilatlarda yer alacak. Ben bu mücadeleyi vereceğim. Çünkü bizim AK Parti’ye ve Tayyip Erdoğan’a ihtiyacımız var.” dedİ.

Yorulan teşkilat mensuplarını değiştireceklerini dile getiren Kaya, partide koltuk davası yapanlara sert tepki göstererek; “Ben dahil değişmemiz gerekiyorsa değişeceğiz. Bu partiye zarar veriyosak bu işleri yapmayacağız.” diye konuştu.

'GÖREV ALAN BAŞKA GÖREV İÇİN ÇALIŞIYOR'

Kaya; “Eylül-Ekim gibi kongrelerimize başlayacağız. Yorulan arkadaşlarımızı değiştireceğiz. Bırakmak isteyenlere müsaade edeceğiz. Kimse alınmasın gücenmesin. İlçe başkanı yaptığımız ertesi gün belediye başkanı nasıl olurum hesabına başlıyor ve ilçe başkanlığını adam gibi yapmıyor. Hem kendisine o ilçeyi zindan ediyor hem de mevcut belediye başkanına ilçeyi zindan ediyor. Belediye başkanı yaptığımız ben bir dahaki dönem nasıl belediye başkanı olurum hesabı yapıyor. İl Başkanı yaptığımız milletvekilliği hesabı yapıyor. Kadın ve gençlik kolları başkanı yaptıklarımız başka işlerin peşinden koşuyor. Kimse AK Parti’den yada Tayyip Erdoğan’dan önemli değil. Ben değilim, sizler de değilsiniz.” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I YENİDEN ADAY GÖSTERECEĞİZ’

Kimsenin Tayyip Erdoğan ve davasından önemli olmadığını belirten Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı önümüzdeki dönemde de aday göstereceklerini kaydederek; “Kimse Tayyip Erdoğan’dan ve davasından önemli değil. İlla bu koltukta ben oturacağım diye seçimi kaybetmeyeceğiz. Seçim kazanacaksak ben bu koltuktan kalkacağım. Niye? Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’nin ve Çorum’un ümidi değil, Tayyip Erdoğan dünyadaki bütün mazlumların ümidi. Onun için samimi olacağız. Kaybettiğimiz bir çok ili samimiyetsizlikten kaybettik. İllerde adaylarımızı belirlemeden önce vatandaşa sorduk, anket yaptık ve kim çıktıysa onu koyduk. Ne yapacağız. Önce özgüvenimizi kazanacağız. Yeni bir ekonomik programa başladık ve bunun meyvelerini 1 yıl sonra alacağız ve ekonomi düzeldikten sonra da Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olması için  ne gerekiyorsa onu yapacağız ve Cumhurbaşkanımızı yeniden aday göstererek yeni bir hikaye ile yolumuza devam edeceğiz. Seçimi kaybetmemizde sadece ekonomi etken değildi. Öyle olsaydı emekli kenti olan Karabük’ü, Çorum’u ve İskilip’i kazanamazdık. Millet kendine dokunan, kendi gibi yaşayan insanlara oy verir. Milletin terazisi eksiksiz tartıyor. Millet birşeyleri eksik yaptığınızı görürse oy vermez.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında 31 Mart Mahalli İdariler seçimini de değerlendiren Kaya, şunları söyledi; “Teşkilatlarımızla beraber kayıplarımız oldu, kazanımlarımız oldu. Her şeyden önce Çorum il belediyesini, hepinizin desteğiyle, hepinizin emeğiyle il teşkilatımızın, merkez ilçemizin, kadın kollarımızın, belediye başkanımızın ekibinin, gönüllü hemşehrilerimizin desteğiyle kazandık. Bu mutluluk bizim için önemli. Niye önemli? Çünkü öyle bir siyasi atmosfer vardı ki hiç kaybetmeyeceğimiz dediğimiz yerleri, burayı kesin kazanıyoruz dediğimiz, anketlerde çok farklı çıktığımız yerleri kaybettik. Seçmen bir mesaj verdi. Seçmen mesajı bize verirken dedi ki; ‘Siz bana bir takım yanlışlar yapıyorsunuz. Siz bir takım eksiklikleri yapıyorsunuz. Başta milletvekilleri olmak üzere, başta il teşkilatları, ilçe teşkilatlan olmak üzere hareketlerinize dikkat edin dedi.

Şimdi toplumda ya da teşkilatlarda bir değişim beklentisi var. Arkadaşlar değişim, makamlardaki insanları değiştirerek bir değişim yapamayız. Bu değişim sadece kişilerin değişmesi olur. Bizim reform niteliğinde değişmeler yapmamız lazım. Peki reform niteliğindeki değişmeleri nasıl yapacağız? Önce herkes kendisinden başka yönetme konusunda değişiklikleri yapacak. Kendisinden hareketlerinden, yaptıklarından belediye başkanımızın dediği gibi kalbiyle ağzından çıkanlardan bir olmasından, beraber olmasından ve fitneden, fesattan uzak durarak sağındaki, solundaki insanlara yaptıklarından karısının çocuklarının giydiklerinden, yaşadıklarından, yaptıklarından bunları değiştirelim. Millet her şeyi biliyor, görüyor ve duyuyor. Hiçbir şey gizli kalmıyor. Bunun için ya olduğumuz gibi görüneceğiz ya da göründüğümüz gibi olacağız. AK Parti Genel Merkezi, Çorum'da belediye başkanının adaylarının belirlenmesinde teşkilatlar ne dediyse biz ne dediysek hepsini yaptı. AK Parti Genel Merkezi'nin Çorum'un seçimine kaybetmesinde bir sorumluluğu yok. Sorumluluk kimde? Milletvekillerinde, il başkanında, ilçe başkanlarında, ilçe teşkilatlarında. Evet, kendimizde arayacağız sorumluluğu. Öz eleştiriyi kendimizde arayacağız. Bize birileri niye oy vermedi diye oy vermediğinden de kızmayacağız. Biz o oyunu niye almadık diye düşüneceğiz. Biz partimiz güçlü olduğu için, liderimiz güçlü olduğu için hep seçim kazandık. Onun için de hiç kendinizi, nefsinizi hesaba çekmedik. Ben seçimi niye kaybettim? İlçeleri neden kazanamadık? Hatamız neydi? diye düşüneceğiz. Ben dahil değişmemiz gerekiyorsa değişeceğiz. Bu partiye zarar veriyosak bu işleri yapmayacağız.”

Son Güncelleme: 14.07.2024 00:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Remzi İşler 2024-07-14 08:26:21

Oğuzhan bey anlattıklarını takip edecekse kendini nereye koyacak? Önce ilçe başkanıydı milletvekilliği hesabı yaparak vekil oldu. İki dönemdir milletvekili ama iki dönemdir kendi ilçesi Osmancık Ak Parti'ye oy vermiyor. Önce Osmancık'ı izah etsin sonra il ve diğer ilçeler için konuşsun.

Avatar
Doğan Uygun 2024-07-14 04:46:00

Aferin böyle devam zar zor aldığınız bu şehri önümüzdeki şehirde zaten kaybedeceksiniz bu gidişle çünkü hala çok kibirli ve hala kendinizden başka herkese kusur buluyorsunuz devam edin böyle sadece bu şehri değil ülkeyi komple kaybedeceksiniz bu kibirinizle.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2024-07-14 06:34:59

22 senedir bu HÜKÜMET ÇORUM'U sevmedi. 22 senedir Çorum HAVALİMANI yapılacak, Çorum DEMİRYOLU yapılacak, Çorum İLÇE YOLLARI bitirilecek, Çorum Hitit Üniversitesi GÜNEY KAMPÜSÜ yapılacak, Çorum Yeni Çevre yolu yapılacak, Çorum ASKERİ ACEMİ BİRLİĞİ yapılacak, Çorum POLİS MESLEK OKULU yapılacak, Çorum ADLİ TIP KURUMU yapılacak, bunlar gibi nice YATIRIMLAR Çorum'a yapılacak. 22 senedir bu HÜKÜMET ÇORUM'U sevmedi. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorum'luları uyuttunuz. Senelerdir Çorum ve Çorum'lular da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Millet 2024-07-14 10:55:07

Birazda milleti dinleyin efendiler,hâla kibir,siz kimsiniz,Reisin gölgesinde siyaset yapan minik ve arkadaşları....

Avatar
Öz eleşteri yapacağım 2024-07-14 05:58:15

Genel seçimler olalı 1 yılı
Yerel seçimler olalı 3 ayı geçti

İskilip Çorum arası BİTMEDİ
Yerel seçim öncesi İskilip e Boluya çok gelindi ORGARİZE SANAYİ için ne bekleniyor bir seçim dahamı bu kadar beklenirse diğer seçemda kimse bu kadar oy beklemesim.
Herkes geçici Eşşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri der Reis eser bırakalım
Önceki dönemde seçilip eser bırakmeyanlar hatırlarıyormu fotosu bile kalmadı

Avatar
Göktürk 2024-07-14 10:47:34

Kactane ilçe belediyeler kaybedildi demekki Çorum basarisiz

Avatar
Yok Yok Yok 2024-07-14 17:45:18

Adalet yok, liyakat yok, hakkaniyet yok malesef durum onu gösteriyor ki bir sonra ki seçim size oy da yok.
Gözümüzün önünde 57 kişiyi referansla işe alıyorsunuz vatandaşta öyle bakıyor.
Kimse dünyası için ahiretini berbat etmesin.

Avatar
Gözlemci 2024-07-14 11:24:26

Sayın Vekil diyor ki; İnsanların karnı doyacak ve bize yine destek verecek. Ne kadar talihsiz bir yaklaşım. Yani, insanlar; karnı doyunca; haksızlığı, hukuksuzluğu, ayrımcılığı, kamu kaynaklarının ve kadrolarının yağlanmasını, gereksiz ve pahalı ihaleleri, gösteriş ve şatafatı, kibri, şımarıklığı görmezler öyle mi? Bu yaklaşım hem insana, hem de Müslümanlara ve hatta İslama hakarettir.