Çorum Belediyesi 2020 yılı sonunda Brezilyalı şirketten çimento fabrikası arazisini 102 milyon liraya satın aldı. Yaklaşık 4 yılda planı biten projede projede şimdi 18. madde parselasyon işlemlerine geçiliyor.

3.5 YILDA NE YAPILDI?

Peki o günden bugüne geçen 3.5 yılda Belediye ne yaptı?

İmar İşleri Müdürlüğü çimento arazisi ve karşısındaki sosyal tesis alanı ile ilgili planlama ve tasarım çalışmasını tamamladı. İmar İşleri ve ilgili başkan yardımcılıklarındaki görev değişiklikleri nedeniyle planlamalar devrederek gitti. Kentte sivil toplum, siyaset ve diğer unsurlarla istişare toplantıları düzenlenerek görüşler alındı.

AŞGIN ŞAŞAALI BİR TANITIM YAPTI

Ağustos 2023'te Kadeş Barış Meydanı'nda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın sahnede olduğu, gökyüzünün yıldızı bol bir akşamında şaşaalı bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ SÖZÜ

Başkan Aşgın, meydana kurulan dev platforma çıktı, çimento arazisine yapılacakları planın detaylarını özetledi. Bu arada eski stadyum alanına sözünü verdiği kongre kültür merkezini Ankara nezdinde yaptıramayınca, yeni yer olarak çimento arazisini adres gösterdi. Ardından meydanda toplanan hemşehrilerine 'Allah nasip edecek bu yılın (2023) sonuna kongre kültür merkezinin temelini atıyoruz' dedi.
Başkan Aşgın'ın göreve geldiğinden bugüne kadar 'makro' proje olarak değerlendirilen bir aç vaadinden birisi olan kongre kültür merkezi de hatırı sayılır süre sekteye uğramış oldu.

SICAĞI SICAĞINA YENİ OLAN NE?

Yaklaşık 4 yıl sonra planı hazırlanabilen projede şimdi 18. madde parselasyon işlemlerine geçildi. Bu yıl, yıl sonuna kadar parselasyon biterse, konu Emlak İstimlak Müdürlüğü'ne geçecek. İdarenin takdiriyle arsalar ya ihale ile satılacak ya belediye kendisi yapıp satacak ya da müteahhite verecek. Belediye'nin arsaları ihaleye çıkarak satması en kuvvetli seçenek.

Öte yandan Başkan Aşgın'ın inkıtaya uğrayan Kongre Kültür Merkezi sözü de, maliyetler 4 yıl öncesine göre katlanarak arttığından muhtemelen kaynak bulunursa hayata geçebilecek.

Süreci hep birlikte izleyip göreceğiz... 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.