Göğüs Hastanesi'nde temizlik işçilerinin bir talebi var

Çorum kent merkezinde sağlık hizmeti sunan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan temizlik işçilerinin bir talebi var.

05 Haziran 2024 Çarşamba 18:11
Göğüs Hastanesi'nde temizlik işçilerinin bir talebi var

Çorum kent merkezinde sağlık hizmeti sunan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan temizlik işçilerinin bir talebi var.

Edinilen bilgilere göre; geçmişte şirket personeli olarak temizlik görevlisi olarak en az 10 yıl, en fazla 17 yılı aşkın süredir hastanede çalışan personele Sağlık Bakanlığı'nca daimi kadroları verildi.

Bakanlık kamu hastanelerine gönderdiği resmi yazıda, kadroya alınan temizlik işçilerinin iş ve işlemlerinin (mesai-izin vs.) hastanenin resmi idaresi (müdür, müdür yardımcısı-memur tarafından yapılmasını öngördü.

Bakanlığın resmi yazısı üzerine, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kadroya geçen temizlik görevlilerinin iş ve işlemleri hastane idaresi tarafından yapılmaya başlandı. Geçmişte şirkete bağlı temizlik görevlisi iken şef, amir gibi statülerde çalışanlar aslolan temizlik işçisi görevlerine geri dönmüş oldu.

Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görevli yaklaşık 35 personel de, bakanlığın uygulamasından memnun olurken, hastane yönetimi geçmiş dönemlerde şirket personeli uygulamasında olduğu gibi kadrolu işçiler arasından seçilecek bir isimle sürecin devam ettirilmesi eğilimine girdi. Bu girişimin bakanlık emrine de aykırı olduğunu savunan işçiler, daimi temizlik işçilerinin iş ve işlemlerinin hastane idaresi tarafından yapılması uygulamasının devam etmesini istiyorlar.

Son Güncelleme: 05.06.2024 21:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilirkisi 2024-06-05 20:48:35

Oncelikle nereden baslayacagimi sadirdim bu hanerin neresinden tutayim.1. Bakanlik hicbir zaman boyle bir yazi gondermedi.(varsa aciklayiniz)tabi olmayan bir yaziyi aciklamak zor olacaktir.2 erol olcok egitim arastirma hastanesinde gorevi birakanlar sef bile degildi.normal isciydi.3.ayrica turkiye genelinde bircok mudur,mudur yardimcisi,isci iken iscileri asagilamanin memurun altina vermenin nasil bir hazzi var. Cok uzaga gitmeyin osmancik devlet hastanesinin muduru isci bu bakanlik nasil bir yazi gonderdi acaba sef olamaz diye:)))

Avatar
Bilirkisi 2024-06-05 21:39:38

Sayın editör sağlık müdürlüğünün yazısını göndermeyin hani bakanligin yazısı .yazidanda anlasildigi üzere müdürlüğümüzce görülen lüzum üzerine yazıyor keşke paylaşırken yazıyı okuma geregide duysaydiniz:) Bakanlık böyle bir yazı yazmaz.orada koduna göre çalıştır diyor ha bunu açarsak herkes branş koduna göre çalışsa keske

Avatar
YİNE BEN 2024-06-06 08:23:50

KİMSEYE KADRO HİBESİ YAPMAYIN KARDEŞİM PERFORMANSINA GÖRE TAMAM VE YA DEVAM.....VATANDAŞ KONTROL ETSİN ŞİKAYET KUTULARI KURULSUN YOK ÖĞLE AL KADROYU SER YATAĞI.....AHHH İSRAİL SENİ VAR YA....

Avatar
ytd 2024-06-06 09:26:40

Bizde onlardan rica ediyoruz. Biraz temizlik yapsınlar. Her taraf pislik içinde. Hasta odaları sabah 1 kez süpürülüp paspas atılıyor sonra Allah kerim. Gececiler zaten refakatçi odasının kendilerine oda yapmış orda çay tv sohbet vs. vs. Sayın editör bi zahmet bi gün dolaşıp bu konuları da gündeme taşırsanız seviniriz...

Avatar
Bilirkişi adlı okurumuza 2024-06-05 21:54:26

'Bilirkişi' adlı okurumuza
ilgili haber temizlik işçilerinin iş ve işlemlerinin idare tarafından yapılmasından ibarettir. Bahsettiğiniz yazı da Sağlık Bakanlığı'nın ildeki muhatabı Valilik ve Sağlık Müdürlüğü'dür. Valilik yazısı da bakanlıkla uyumlu olmalı ki gönderilmiştir. İlgili hastanenin topu topu 35 işçinin iş ve işlemlerini yaptıracağı mutemeti, müdürü, müdür yardımcısı veya memuru yoksa, bunun hal çaresine bakılabilir veya idare mi bakanlık mı veya hangi kurumsa bu işçilere kadrolu şef, amir, birim sorumlusu statüsünde bir ismi resmen atar mesele çözülür. özetle konu sadece işçilerin talebinin aktarılmasıdır. Karşı bir görüş varsa o da bu sütunlarda yer bulacaktır...

Avatar
Bilirkisi 2024-06-05 22:10:27

Sayin editör ilginiz icin tesekkurler ama gogus hastanesinde bu islemleri yapan isci sanki o hastanenin bir personeli degilmis gibi memmur mudur yarimcisi mudur e bu isler verildi diye yazmissiniz vebunu bakanligin gonderdigi yazi uzerine demissiniz benim tum derdim bu iyi calismalar

Avatar
Gogus hastanesi 2024-06-05 23:15:51

Hayirlisi olsun

Avatar
Şükürsüzlük 2024-06-06 01:18:32

nedir yani şimdi bu ? ah ahhh. birgün devleti elinizden kaybedeceksiniz Allah korusun tabi ki siz hala omu dedi şumu dedi... hayır olsun. Allah Cumhurbaşkanıma güç versin..