Bu yazıyı gören hastalar şaşırdı

Çorum'da Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Kliniği'nde görevli bir hekimin muayene randevularının iptal edilmesi ve ardından yaşananlar hastaları şaşırttı.

30 Eylül 2024 Pazartesi 16:10
Bu yazıyı gören hastalar şaşırdı

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde görevli bir hekimin muayene randevularının iptal edilmesi hastaların mağduriyetine neden oldu.

DOKTORUN KAPISINDA NE YAZIYOR?

MHRS randevuları iptal edilen hekimin Opr. Dr. Ebubekir Bektaş olduğu anlaşılırken, muayene odasının kapısına asılan yazıda; "Değerli hastalarım; Ekim ayı boyunca klinik şefinin yazısına binaen randevulu polikliniklerim iptal edilmiştir. Poliklinik yapamayacağım için oluşan mağduriyetinizden sorumlu değilim. Saygılarımla.. Opr. Dr. Ebubekir Bektaş...' ifadelerine yer verildi.

HASTALAR YAZIYI GÖRÜNCE...

Konuya ilişkin yaşadıkları durumu aktaran hasta yakınları, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde görevli hekimin polikliniğinin iptal edildiğini, muayene odasının kapısına yazılan yazıyı görüp okuduktan sonra çok şaşırdıklarını ifade etti.

PEKİ HASTALAR NE DİYOR?

Gün içerisinde muayene olması ve ameliyat olup sonuçlarını göstermesi gereken ve daha önceden randevu alan hastaların mağdur olduğunu savunan hastalar, "Sabah saatlerinde muayene olmak için doktorun poliklinik odasına gittik. Anlam veremediğimiz bir yazıyla karşılaşınca neye uğradığımızı şaşırdık. Başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere hastane yönetiminden yaşanan probleme çözüm bulmasını bekliyoruz. Omuz yırtığı nedeniyle ameliyat bekleyen, MR istenmesine rağmen sonuçlarını göstereceği doktora ulaşamayan hastalar var.  Yetkililerin konuya acilen bir çözüm üretmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı MHRS açılmasını teşvik ederken, bir hekimin polikiliniğinin iptal edilmesi anlaşılır değil." diye konuştular.

TASARRUF MEVZUATA AYKIRI

Konuya ilişkin edindiğimiz bilgilere göre; Ortopedi Polikliniği iptal edilen ilgili hekimin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Ebubekir Bektaş olduğu görüldü. Dr. Ebubekir Bektaş için poliklinik yapması yerine acil servise geçici görevlendirme yazısı çıkarıldığı iddia edilirken, bu tasarrufun da (-savaş, afet ve salgın hastalık- gibi olağanüstü durumlar dışında) hayata geçirilmesi halinde ilgili yasaya aykırı olacağı öne sürüldü.

BU DA MEVZUATA AYKIRI

Aynı şekilde Opr. Dr. Ebubekir Bektaş'ın hastanede mecburi hizmet yükümlülüğü bulunması nedeniyle polikliniğinin iptalinin de mevzuata aykırı olduğu öğrenildi.

HENÜZ BAŞHEKİM ATANAMADI, ARSLAN ERKAN YÖNETİYOR

Bilindiği üzere Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sinan Zehir'in İl Sağlık Müdürü olarak görevlendirilmesinin ardından hastane başhekimliğini Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Arslan Erkan vekaleten yürütüyor. Hastaneye henüz resmen bir başhekim ataması yapılamadı.

Son Güncelleme: 30.09.2024 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu vatandaş 2024-09-30 16:32:30

hastane yetersiz tedbili kıyafet ile hastane memuniyeti araştırılsın bu arada bu doktrolar ve çalışanlar yönünden ve hastalar yönünden iki tarafda memnun değil personel uzman yetresiz ilçeden gelipde bu yazıyı görünce ne halde düşünürsünüz. insan Osmancıkdan geliyor yol parası ve yanında bir kişi al sana 300TL araç üçreti dönüş 300TL ve birde yeme içme al sana bintl asgari üçretin kaçta kaçı gitti elektrik su faturası telefon faturası gitti bitti

Misafir Avatar
murat 2024-10-02 13:43:39 @Çorumlu vatandaş

Siyasetin bulaştığı herşey mahvolur.
Ülkede siyasetin bulaşmadığı bir şey var mı?
Hastane de öyle işte...

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Batandaş 2024-10-01 07:55:03 @Çorumlu vatandaş

Millet umurlarında değil. Kim mağdur olmuş umurlarında değil.

Beğenmedim! (0)
Avatar
engin kurt 2024-09-30 16:44:11

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. polikliniklerde yer bulamıyoruz. .doktor çalışacağım diyor. ..çalıştırmıyorlar ...siyasilerimiz uyumaya devam

Avatar
Mstf 2024-09-30 21:01:52

Valla çok kötü hastanede kalitenin k sı yok.Randevu yok sonuç gosteremiyoruz.Lavabolar çok pis ne sayalım daha,bahçe oto park yetrsiz bakımsız...

Avatar
DOĞRU SÖYLEYEN ARKADAŞA CEVAP YAZAN ZATI MUHTEREM 2024-09-30 17:22:16

EĞER SAĞLIĞADA SİYASET KARIŞIRSA BÖYLE OLUR. HASTANEDE SİYASETİN AĞBABASI YAPILIYOR.

Avatar
Oy yok 2024-09-30 19:28:19

Temizlikçi ve kat selreterleri .... kişilikler. Geçen gün.... ara kat servisi şişman bir kadındı abartmıyorum elinde küçük ayna pembe ruj sürmüş kendine sürekli elindeki küçük aynadan bakıp soru soran hastaları azarlıyordu.

Avatar
Ugur bey 2024-09-30 21:47:16

Eğitim sağlık adalet diyanet kokuşmuş çürümüş rezalet ötesi. Sultanımız çok yasha

Avatar
Türkiyeli 2024-10-01 05:35:44

Sağlık bakanı hastahane işletirse müsaade edin artık,sizde özele gidin ciğerim

Avatar
4 GÜNDÜR SONUÇ GÖSTEREMİYORUM 2024-09-30 17:31:58

Gastroenterolojiden muayene sonucu fikm tahlil ve ultrason çekildi. Sonuç için gidiyorum DR.TOLGA DÜZENLİ çok fazla hasta sırası var, sonuçlara bakamam DİYOR RED EDİYOR. ÖLÜNDE KURTULALIM demek istiyorlar sanırım bize. BU NASIL HASTANE, BU NASIL DOKTOR. Şehir hastanesi buysa vay halimize. Birde Her10 HASTADAN 5 İ ARSP VEYA SURİYELİ. İsimler hep arap ismi. TC VATANDAŞI BŞZ MUAYENE OLAMIYORUZ AMA ONLAR SONUÇ SIRASI ALMIŞLAR. 2. DINIF VATANDAŞ OLMUŞUZ haber de vermiyolar. Yuuuhhh. Haram olsun