Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan...

Belediye Başkanı Aşgın'ın 'estetik' vurgusuna karşın Çorum'da bazı kavşaklardaki baz istasyonlarının 'estetik'le alakası yok.

24 Haziran 2024 Pazartesi 11:17
Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan...

MUSTAFA DEMİRER

Çorum kent merkezinde bazı bölgelerdeki kavşaklara konuşlandırılan baz istasyonları dikkat çekiyor. Mevzuyu Haziran ayı meclis toplantısında CHP'li bir meclis üyesi gündeme getirmişti.

Öğrendiğime göre; Çorum Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü izniyle bir kaç döner kavşağa GSM operatörleri tarafından  cep telefonlarının çekim gücünü artırmak amacıyla baz istasyonu yerleştirilmiş. Söz konusu noktalara yüksek bir direk, zeminde istasyona ait cihazlar ve en tepede ayyıldızlı bayrağımız ve 100. Yıl logosu yer alıyor. Türk bayrağı ve 100. Yıl logolu totemin içinden baz istasyonunun aparatı rahatlıkla görülebiliyor. Zeminde ise müştemilat yeşil sentetikle örtülmüş. Belediye muhtemelen GSM operatörlerinden kira ücreti alıyor.

HİÇ ESTETİK DEĞİL…

Çorumlular hatırlar; Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın sık sık şehir estetiği vurgusu yapıyor. Bazı kavşaklara onayı verilen baz istasyonlarını görenler işin estetikle yakından uzaktan alakası olmadığını kolayca anlayabilir.

Reklamcılar döner kavşağın ortasına dikilen uzunca direk ve toteme kırık not veriyor. Bazı gazeteci meslektaşlarım ise şehir estetiğinin belediyenin gelir elde etmesinden daha önemli olduğunu vurguluyor. Dışarıdan bakıldığında totemin içindeki baz istasyonu aparatının kare şeklindeki ay yıldızlı bayrağımızla kapatılmaya çalışıldığı algısı oluşuyor. Kare şeklindeki bayrak yasanın öngördüğü standartlara uygun mu o da tartışılır. İstasyonun zeminindeki müştemilatın güya gizlendiği yeşil renkli yapay kamufle tam bir fiyasko. Ortalama boy standardı olanlar kavşağa yaklaşıp ayak parmaklarını biraz yukarı kaldırırsa her şey apaçık görülebiliyor.

‘GÜZEL’ BİR ŞEY YAPILSA BARİ…

Gelelim sadede; Çorum Belediyesi mümkünse vatandaşların cep telefonlarının çekim gücünü artırmak için çaba göstermesin. O işi GSM şirketlerine bıraksın. Kuruma gelir sağlamaktan mütevellit bu tuhaflıklar yapıldıysa şehir estetiğini önceliğine alsın. Kavşağın tam ortasına devasa şekilde dikilen totemli GSM cihazlarının görüntüsünü kapatmak için lütfen bu tarz yöntemler kullanmasın. Yapılıyorsa da ortaya 'güzel' bir şey çıksın bari. Konunun sağlıkla ilgili kısmına hiç girmiyorum.

Velhasıl Çorum Belediyesi'nin yaptığı Ahmet Kaya'nın şarkı sözündeki gibi nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan...

Son Güncelleme: 24.06.2024 21:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2024-06-24 20:53:14

bir tarafa Şanlı Al Bayrağımız;
bir tarafına ATATÜRK portresi;
Bi tarafına da : NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE yazın.
Yazında alem estetik görsün...

Avatar
sırrı odabaş 2024-06-24 12:06:24

çorum kavşaklarındaki kırmızı ışık problemlerini de gündeme getirseniz keşke bu kavşaklar trafiğe çözüm üretmiyor alt geçit üst geçit olması lazım adım başı kırmızı ışık ve herbirine ayrı ayrı yakalanıyorsunuz harcanan zaman enerji v.s v.s

Avatar
Oy yok 2024-06-24 16:32:03

Neresi estetik. Bu AKP reklam direklerini estetik gören gozleriniz kör olsun. Turkiye yuzyiliymis bak bak. TURK CUMHURİYET imizin yüzüncü yılı başka tanımlama bilmeyiz. O kadar.

Avatar
Cansu 2024-06-24 22:07:58

5.cadde Yunus marketin önüne otobüs durağı koymayı kim planladı cok merak ediyorum.Insanlar kaza yapsın diye mi bu kadar yoğun yere durak koyarsınız 4 metre ileriye koysanız trafik sorunu ve kaza riski olmayacak, bu nasil bir öngörüsüzlüktür akla zarar

Avatar
Çorumlu 2024-06-25 00:41:16

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Avatar
Gerçek Çorumlu 2024-06-24 15:37:31

Tokat'ın ilçelerinde Turhal da bı sürü alt geçit var lütfen şehri yönetenler ilgilenir

Avatar
saşgın 2024-06-24 18:09:51

bende mobese zannediyordum onları. demek ki belediye kavşakları da kiralıyormuş. bu Aşgın işi biliyor. Yakında saat kulesinin tepesine de koyar bi baz istasyonu