Teşkilat'ta dikkat çeken sahne

TRT 1’in ilgiyle izlenen dizisi Teşkilat’ta şehit öğretmen hemşehrimiz Aybüke Yalçın’a dikkat çekildi.

16 Mayıs 2022 Pazartesi 00:00
Teşkilat'ta dikkat çeken sahne

TRT 1’in ilgiyle izlenen dizisi Teşkilat’ta şehit öğretmen hemşehrimiz Aybüke Yalçın’ın şehadetine dikkat çekildi.

TRT 1'in Milli İstihbarat Teşkilatı'nı (MİT) konu alan ve her hafta reyting rekorları kıran dizisi Teşkilat 46. bölümüyle ekrana geldi.
Başrollerinde Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal, Nihat Altınkaya, Turgut Tunçalp, Gürkan Uygun ve Hakan Boyav'ın yer aldığı Teşkilat dizisinin bu haftaki yayınlanan bölümünde Çorumlu şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’a yer verildi.

Dizide Tövbekar karakterine hayat veren Hakan Boyav’ın, “Bu memleketin insanları şehadetle müjdelenmiştir. Bu toprağın kahramanı bitmez. Kimi öğretmen olur memleketin çocuklarını yetiştirir. Kimi savcı olur ülkenin dört bir yanında adaleti savunur. Kimi mühendis olur mesela bir SİHA yapar tüm ülkenin kaderini değiştirir. Bazen de istihbaratçı olur gözünü kırpmadan bu topraklar için canını verir.

Hakkı olur, Ömer olur, Aybüke olur, Gaffar olur, Fethi olur. Mesele isimlerimiz değildir. Mesele kim olduğumuz da değildir. Mesele bu vatana nasıl hizmet ettiğimizdir. İşte bu vatan alkış beklemeyen, takdir istemeyen sadece memlekete hizmet etme derdinde olan kahramanlar sayesinde ayakta. Bir masumun kanı akmasın diye ölümü göze alanlar sayesinde ayakta. Bayrağımız ilelebet dalgalansın diye şehadete yürüyenler sayesinde ayakta. Bu vatanda isimsiz kahramanları sayesinde, ölmeden evvel ölenlerin sayesinde ayakta” ifadeleri yer aldı.

Son Güncelleme: 16.05.2022 23:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.