Kent merkezine park eden ağır vasıtalara uyarı

ÇESOB Başkanı Recep Gür, tır ve kamyon şoförlerini araçlarını şehir içerisine park etmemeleri konusunda uyardı.

09 Ağustos 2024 Cuma 10:25
Kent merkezine park eden ağır vasıtalara uyarı

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, tır ve kamyon şoförlerini araçlarını şehir içerisine park etmemeleri konusunda uyardı.

ÇESOB Başkanı Recep Gür, şehir içi sağlıklı trafik akışıyla, yaya güvenliği için kamyon, TIR, çekici ve dorse gibi ağır tonajlı araçların mahalleler arasında bulunan cadde, sokak, okulların yakın çevresi, park ve benzeri yerlere park edilmesinin yasak olduğunu hatırlattı.

Karayolları Trafik Kanunu’nun 62. maddesinde de açıkça belirtildiği gibi; “Yerleşim birimleri içindeki karayolunda, bir trafik işaretiyle izin verilmedikçe ve yükleme, boşaltma, indirme, bindirme, arızalanma gibi zorunlu nedenler dışında kamyon, otobüs ve bunların katarları, lastik tekerlekli traktörler ile her türlü iş makinelerinin park edilmesi yasaktır” hükmünün yer aldığına dikkat çeken Başkan Gür, yasağa uyulmaması halinde araç şoförlerinin cezai işlemlerle karşı karşıya gelebileceklerini ifade etti.

Ağır vasıtaların parkı için şehir merkezinde Çorum Belediyesi’ne ait Kamyon Garajı başta olmak üzere çok sayıda park bulunduğunu vurgulayan Gür, kamyon ve TIR şoförlerinin şehir içine gelişigüzel park yapmamaları durumunda kör nokta kazalarının yaşanmayacağı gibi yaya ve normal araç trafiği sıkışıklığına da meydan verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 09.08.2024 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2024-08-09 10:46:04

bizim ahçılar sokaklarına da parkediyorlardı son zamanlarda biraz azaldı.. fuar alanının oraya park etmeye başladılar.. orası daha iyi şehir merkezine de yakın..hemde güvenli emniyetin karşısı, tuvaletler var, köfteci var, su var....

Avatar
Başıboşluk 2024-08-09 11:44:33

Kamyon ve tırların izin almadan yük boşaltması için bile şehir içine girmesi yasak ancak Çorum da ki başı boşluk yüzünden her yer tır parkına dönmüş durumda Fevzi Çakmak 3. Cad. Resmen kamyon garajı gibi kamyonu tırı park edeni geçtik adam dorseyi bırakıp gidiyor günlerce bazen haftalarca öyle duruyor kimin umrunda. Kamyon ve tırcılara duyurulur kamyon garajına gidip para vermenize gerek yok gelin kardeşim Fevzi Çakmak 3. Cad. Bedava park çöpleri de atın aşağı gece alemde yaparsınız soran yok karışan yok keyfinize göre takılın.

Avatar
Çorum’dan 2024-08-09 18:04:15

Belediyenin arkasına devane TOKİ’nin önüne bakın 1 araç yoldan zor geçiyor çift taraflı tır parkı zabıtalar daha burnunun dibindekine bişey yapmıyor gerisini siz düşünün

Avatar
Kamyoncu 2024-08-09 18:27:09

Kamyon garajı mutlaka yapılmalı

Avatar
Nakliyeci 2024-08-09 21:14:19

Gece yarısı yoldan gelen nakliyeci çekicisin kamyon garajına bırakırsa evine nasıl gidecek, zor ayak da duran esnaflar, vatandaşın rahatı bozulmasın, ceza yazın vatandaş da otomobilini bırakmasın caddelere, sokaklara.

Avatar
Hamdi 2024-08-09 21:25:48

Çevre yolunu tırcılar mesken tuttu içiyorlar etrafa pislik atıyorlar her yeri aradım gene sonuç yok camilerden imzaa toplayacagız kapı kapı istemiyoruz çevre yolunda tır kamyon yeter artık

Avatar
Dertli 2024-08-09 23:18:27

Şehir içine kamyon, tır, dorse v.b. gibi ağır tonajlı araçların park etmesi yasakmıymış? Bir gelin Allah aşkına Pazartesi Pazarına bakın. Ne ararsanız var. Trafiği tehlikeye düşürmeleri ayrı dert, büyük araçların arasına veya arkasına sotelenip her türlü rezilliği yapan tofaşcılar ayrı dert. Yetkililer lütfen biran önce bir çözüm bulsunlar artık bu başıboşluluğa

Avatar
Hamdi 2024-08-10 03:09:45

Çevre yolu sarhoş tırcılar meskeni oldu içip etrafa rezillik gören yokmu camilerden imza toplayacağız çok rahatsızız