Ahmet Hakan yazdı, Aşgın cevap verdi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Çorum'u CHP'nin kazandığını yazdı, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın cevap verdi.

13 Haziran 2024 Perşembe 16:03
Ahmet Hakan yazdı, Aşgın cevap verdi

MUSTAFA DEMİRER

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 'Bahçeli'nin yüzüğü ve değişen görüşüm' başlıklı bugün kaleme aldığı yazısında, yerel seçimlerde Çorum Belediyesi'ni sehven CHP'nin kazandığı iller arasına dahil etti. Hakan'a cevap, Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'dan geldi.

Gazeteci Ahmet Hakan, seçim sonrası siyasette yaşanan yumuşama ve diyalogları yorumladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme trafiğini değerlendiren Hakan, MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli'nin dikkat çeken açıklamalarını köşesine taşıdı. Siyasi partilerin ttifaklarında CHP'nin İYİ Parti'ye ihtiyacı kalmadığı ve bu partinin pozisyonu üzerine değerlendirmelerde bulunan Ahmet Hakan,

"Çorum’u bile CHP’nin kazandığı...

- Adıyaman’da bile CHP’nin birinci olduğu...

- “Sağcılar CHP’ye oy vermez” algısının yıkıldığı..." şeklinde ifadelere yer verdi.

Ahmet Hakan'a cevap Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'dan geldi. Aşgın, sosyal medya hesabından Ahmet Hakan'ın o sözlerini alıntılayarak yaptığı paylaşımda, "Değerli Ahmet Hakan, Çorum'dan sevgilerimle...Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı-Çorum Belediye Dr. Halil İbrahim Aşgın..."sözleriyle karşılık verdi.

SADECE 5 BİN OY FARKIYLA KAZANMIŞTI

Öte yandan AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Çorum Belediye Başkanlığı seçimini en yakın takipçisi CHP'ye karşı yaklaşık 5 bin oy farkla kazanmıştı. CHP merkez ilçede belediye başkanlığı seçimini kıl payı kaybetmişti.

2019'A GÖRE UÇURUM BÜYÜK

2019 yılı mahalli idareler seçim sonuçları ile son yapılan yerel seçim karşılaştırıldığında ise Çorum merkez ilçede AK Parti ve MHP'nin oylarının tamamı hesap edildiğinde binlerce oy kaybı olduğu görülmüştü.

AŞGIN'LA 33 BİN OY GERİLEDİ

2019 yerel seçimlerinde Çorum merkezde MHP ve AK Parti'nin toplam oy oranı 88 bindi. Yani Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın ikinci dönemde aday gösterildiği 2024 yerel seçimlerinde oylar, bir önceki seçime göre 33 bin eksilerek 54 bine gerilemiş oldu.

Son Güncelleme: 20.06.2024 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AdAm 2024-06-14 09:04:39

Askin neye cevao vermis? Bos laf

Avatar
Ah şaşgın ah 2024-06-13 18:19:12

Seçim zaferini nasıl da küçümsemiş şaşkın başkanın , oysaki ittifak yaparak , sağdan yada soldan güçlü bir aday karşısında olmayarak , oyları bi önceki seçime göre ciddi düşerek , % 1 , bilmem kaç farkla müthiş bir seçim zaferi elde etti oysaki

Avatar
YİNE BEN 2024-06-13 18:53:45

YİNE SOSYETE YE REZİL OLDUK.....VEKİL YOK BAŞKANI YOK SAYIYORLAR ÇORUM ORTASI ÇÖPLÜK ETRAFİ DIVANE TEPESİ KALE YIKIMTISI CİVARI SANAY, KALINTISI BİZE YİNE HÜSRAN....HALİLİ UZAYA MI GÖNDERSEK VİZYONU TEPEDEN BAKINCA GELİŞİR Mİ ACEP.....AAAH KAHROLASI İSRAİL SEN BU ÜMMETİ NE HALE GETİRDİN...

Avatar
Okuyucu 2024-06-13 23:41:06

Gariban toplu taşımacılık yapan Çorum ULŞ AŞ’yi batırıp. Şu an toplu taşıma için belediye her ay 6. Milyon zarar ediyorsa diyecek yok. Ne oldu ulaşa ve yönetimine kalleşlik yapan. Başkana yalakalıktan geri durmayan giderlere dayanamadı.

Avatar
Vatandaş 2024-06-14 12:52:17

Sn Belediye Başkanı ve ekibi ilk dönem ki gibi mütevazi ve Ali gibi olma iddiasind çok uzak sanki. Bence Ali olmak yerine adı gibi olsun
Yani İbrahim AS gibi Halil İbrahim sofrası gibi vatandaşın ihtiyacına kulak versin. Ayrıca yanındaki başkan yardımcıları iki de bir biz adiliz yok halkın menfaatini gideriz gibi boynundan büyük laflar etmeyi bırakıp iş uretsinler. Ayniyesi iştir lafa bakilmaz. 6 ay sonra millet homurdanmaya başladığında çok geç kalırsınız. Evet corumu akp kazandı buna rağmen mazeret üretip başkalarına lütuf ettiklerinizi gariban vatandaşa reva görüp din iman felsefesi yaparsanız. Sapkanizi önünüze koyarlar demedi demeyin.

Avatar
Has Çorumlu 2024-06-14 10:28:59

Değerli köşe yazarı daha objektif olmanızı dilerim.Bu seçim sadece Çorum ili açısından değil başka bir çok şehir açısından da Yeniden Refah Partisinin beklenmedik oy artışı yaşamasından kaynaklı sağ seçmenin oylarında değişiklikler yaşanmasına neden oldu.Yoksa bir Türkiye gerçeği olan YRP'nin sandikda beklenmedik yükselişini Halil İbrahim beyin basarisizligi iddianiza bağlamak adaletli bir yaklaşım değil.Bu dediğini de unutmayın Sayin başkan ve ekibi çok yıllar sonra bile güzel yadedilecek, çünkü halka iniyorlar,şehrin vizyonuna sahip çıkıyorlar,siz gelin başka şehirleri görün Corumdaki tesisler bir çok yerde yok,ben Avukatım mesleğim gereği bir çok ile gidiyorum Çorumlu olduğumu öğrenen meslektaslarimdan corumu görenler hayranlıkla bahsediyor .il dışında yaşayan bir Çorumlu olarak da gurur duyuyorum.

Avatar
Oy yok 2024-06-17 08:27:26

Sağcıyım hatta muhafazakar denile bilirim. Ama chp ye oy veriyorum. Ailemde çevremde benim gibi chp ye oy ver belki 250 kişiyizdir. Ahmet Hakan yazının her kelimesinde sonuna kadar haklı

Avatar
Mehmet 2024-06-13 19:29:10

Her ceviz yuvarlaktır ama her yuvarlak ceviz değildir, Çorum cumhurun en az kayıp yaşadığı illerdendir, dolayısıyla cumhur halkın güvenini almıştır, başarılıdır.

Misafir Avatar
İsmail 2024-06-14 19:11:14 @Mehmet

Oda çorumda göz göre göre hala adgin oy veren akp mhp cemaatci tarikatı seçmenlerin ayıbı bütün Türkiye uyandı çorum hala uyuyor

Beğenmedim! (0)