Güney Kore'de Hitit özel sergisi açıldı

Hitit medeniyetinin nadide eserlerinden oluşan Hitit Özel Sergisi Gimhae Ulusal Müzesi'nde açıldı. 

08 Ekim 2024 Salı 10:40
Güney Kore'de Hitit özel sergisi açıldı

Hitit medeniyetinin nadide eserlerinden oluşan Hitit Özel Sergisi Güney Kore'nin Gimhae kenti Ulusal Müzesi'nde açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Gimhae Belediyesi ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi arasında geçtiğimiz aylarda protokol imzalanmıştı.  Protokol kapsamında Hititlere ait 212 parça eser Gimhae Müzesi'nde sergileniyor.

Gimhae’de Gaya Mezar Alanı'nın UNESCO Dünya Mirası olarak kaydedilmesinin birinci yıl dönümünü kapsamında düzenlenen serginin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Sergi önce Gimhae’de ardından başkent Seul’de 2 Şubat 2025'e kadar devam edecek.

Serginin açılış töreni Gimhae Şehri Gaya Sanatçıları Orkestrası'nın performansı ile başladı. Törene Türkiye'nin Kore Büyükelçisi Murat Tamer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Gimhae Belediye Başkanı Hong Tae-yong ve Gimhae Meclis Başkanı Ahn Sun-hwan’ın yanı sıra Çorum ve Gimhae Belediyesi heyeti katıldı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2024-10-08 11:19:31

Tebrikler Çorum tanıtımı için güzel olmuş.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2024-10-08 20:12:11

Çorum'umuzun tanıtımı için çok güzel bir organizasyon olmuş. Ancak Çorum'umuz da ki Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva gibi tarihi yerleri gezmek isteseler, İLÇE YOLLARI bitmedi. Çorum Havalimanı yok, DEMİRYOLU yok. Turistler kolay ve rahat yolculuk isterler. Çorum da ki en büyük sorun ULAŞIM'dır. Çorum Ulaşım sorununu çözmelidir. Çorum gelişmek ve Kalkınmak istiyorsa Ulaşım'ı kolaylaştırmak gerekiyor. TURİST Çorum'a gelmek istemez. ULAŞIM Çorum'un en önemli ve büyük sorunudur.