Dünyanın en uzun pişen lezzeti dikkat çekiyor

Çorum'un İskilip ilçesinin önemli yöresel lezzetlerinden İskilip Dolması, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde tanıtıldı.

12 Haziran 2024 Çarşamba 18:20
Dünyanın en uzun pişen lezzeti dikkat çekiyor

Çorum'un İskilip ilçesinin önemli yöresel lezzetlerinden İskilip Dolması, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde tanıtıldı.

İskilip Dolması zengin malzeme listesi ve özgün pişirme teknikleri ile dünyanın en uzun pişen yemeği olarak ülke genelinde bilinirliğini artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta aşçılarıyla ünlü Mengen’de tanıtımı yapılan İskilip Dolması, geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Kızılcahamam ilçesimnde İskilipli hemşehrilerin düzenlediği bir etkinlikte tanıtıldı. Etkinliğe Kızılcahamam Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu da katıldı.

Kızılcahamam Kaymakamlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türk mutfağının zenginliklerini ve yöresel lezzetlerini tanıtmak için ‘İskilip Dolması’ ilçemiz Atatürk Çamı Göl Mevkii’nde düzenlenen etkinlikte sergilendi ve katılımcıların beğenisine sunuldu. Etkinlikte misafirlere İskilip dolmasının yapılışı ve tarihi hakkında bilgi verildi." ifadelerine yer verildi.

Kızılcahamam Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu ise "İskilip Dolması İlçemizde tanıtıldı. Türk mutfağının çeşitliliğini ve zenginliğini keşfetme fırsatı sunan organizasyon için emeği geçenlere teşekkür ederim”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.