Hemşehrimiz konuştu: Netenyahu'nun Urfa hayali

i Siyonist Netanyahu hükümetinin planları Türkiye’yi de kapsıyor mu? Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Özcan Güngör konuştu.

05 Ekim 2024 Cumartesi 19:16
Hemşehrimiz konuştu: Netenyahu'nun Urfa hayali

Siyonist Yahudilerin en büyük arzusu, kendilerine 'vaat' edildiğini iddia ettikleri topraklarda öyle ya da böyle bir devlet kurmak oldu. İlk olarak da Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid'den toprak istediler ama aldıkları 'tokat' gibi cevap sonrası başka çözüm arayışlarına girdiler. Günümüzde ise yürüdükleri bu vahşet ve işgal yolu, Arz-ı Mev'ud'a göre Türkiye'den de geçiyor. Ve Kudüs'ten sonraki bir diğer önemli şehir ise Urfa.

Milliyet.com.tr 'den Zeynep Dilara Akyürek imzalı haberde, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Özcan Güngör, konuya ilişkin tüm merak edilenleri anlattı.

7 Ekim 2023’te Gazze’de başlayan savaş bugüne kadar çocuk, kadın, sivil demeden binlerce insanı hayattan kopardı. Evlerin, çocuk parklarının ve hatta hastanelerin bile füzelerin hedefi olduğu savaş, artık Gazze topraklarındaki Filistinlilerin gözyaşlarını dünyanın gündemine taşıyor. Ancak savaş kurallarının bile yok sayıldığı, bir ‘vaat’ uğruna taş üstünde taş kalmayana dek devam ettirilen savaşın yeni adresi ise Lübnan oldu. Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatılmasıyla başlayan sürecin sonrası Türkiye'ye uzanır mı? Çünkü hedef, tıpkı İsrail bayrağındaki 2 mavi çizginin ifade ettiği gibi Nil ve Fırat arasında. Peki, bugün yaşanan vahşetin ve ilerleyen günlerde daha geniş bir alana yayılabilme ihtimali olduğu ifade edilen savaşın kaynağı ne? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde bahsettiği gibi Siyonist Netanyahu hükümetinin planları Türkiye’yi de kapsıyor mu? Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Güngör, konuya ilişkin tüm merak edilenleri Milliyet.com.tr’ye anlattı.

Haberin detayı bu linkte: https://www.milliyet.com.tr/gundem/vadedilmis-topraklarin-kudusten-sonraki-kilit-sehri-oldu-netanyahunun-urfa-hayali-7202591

Son Güncelleme: 05.10.2024 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.