Başsavcı'dan örnek karar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Akın Gürlek, ruhsatsız silahlanmaya karşı, örnek bir girişime imza attı.

29 Ekim 2024 Salı 20:55
Başsavcı'dan örnek karar

Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri haline gelen bireysel silahlanma her geçen gün artarken geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Akın Gürlek, ruhsatsız silahlanmaya karşı, örnek bir girişime imza attı.

Odatv'nin haberine göre; Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri haline gelen bireysel silahlanma her geçen gün artarken geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Akın Gürlek, ruhsatsız silahlanmaya karşı, örnek bir girişime imza attı.

79 KİŞİ GÖZALTINDA

Odatv'nin Savcılık kaynaklarından edindiği bilgilere göre Gürlek’in, ruhsatsız silahla yakalanan kişilerin 6136 sayılı kanun kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmeleri talimatını vermesi üzerine, İstanbul’da 79 kişi ruhsatsız silah bulundurmaktan tutuklandı.

UMUT VAKFI'NIN ÇARPICI VERİLERİ

Umut Vakfı, bireysel silahlanma istatistiklerine göre Türkiye'de yaklaşık 4 milyon ruhsatlı, bunun 9 katı da kaçak silah mevcut olduğunu belirterek "Bu konuda ciddi düzenleme yapılmalı" uyarısında bulunmuştu.

BİREYSEL SİLAHLANMA TEHLİKESİ

Bireysel silahlanma, birçok tehlikeyi beraberinde getiriyor.

ARTAN ŞİDDET OLAYLARI

Bireysel silahlanma, şiddet olaylarının artmasına neden olurken silahların kolay erişilebilir olması, tartışmaların ve anlaşmazlıkların ölümcül sonuçlara yol açmasına sebp olabiliyor.

KADIN CİNAYETLERİ

Silahların evde bulunması, aile içi şiddet ve kadın cinayetleri riskini artırıyor. Silahlar, şiddet olaylarında kullanılma olasılığını yükseltiyor.

İNTİHAR ORANLARI
Silahların varlığı, intihar girişimlerinin ölümcül sonuçlanma olasılığını artırırken intihar yöntemleri arasında en yüksek ölüm oranına sahip araçlar oluyor.

KAZALAR VE YANLIŞ KULLANIM

Silahların yanlışlıkla ateşlenmesi veya çocukların erişimine açık olması, kazalara ve istenmeyen ölümlere yol açabiliyor.

TOPLUMSAL GÜVENSİZLİK

Bireysel silahlanma, toplumda güvensizlik ve korku ortamı yaratabiliyor. Silahların yaygınlaşması, insanların kendilerini sürekli tehdit altında hissetmelerine neden olabiliyor. Bu tehlikeler, bireysel silahlanmanın kontrol altına alınması ve düzenlemelerin sıkılaştırılması gerektiğini göstermekte.

RUHSATSIZ SİLAH TAŞIMA SUÇU

Türkiye'de ruhsatsız silah taşıma suçu, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında düzenlendi.
Bu kanuna göre, ruhsatsız silah taşıyan veya bulunduran kişiler hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve 30 günden 100 güne kadar adli para cezası öngörülmekte.

RUHSATSIZ SİLAHLA İŞLENEN CİNAYETLER

Türkiye'de ruhsatsız silahlarla işlenen cinayetler oldukça ciddi bir sorun. Umut Vakfı'nın verilerine göre, 2023 yılında Türkiye'de ruhsatsız silahlarla işlenen cinayetlerde 2.500 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Odatv

Son Güncelleme: 30.10.2024 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2024-10-30 13:04:32

pompalı tüfekler?