Çorum'a Geri Dönüşüm Fabrikası

AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Çorum’a inşa edilen Elektronik Geri Dönüşüm Fabrikası'nı ziyaret etti. 

05 Eylül 2024 Perşembe 15:21
Çorum'a Geri Dönüşüm Fabrikası

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Yusuf Ahlatcı, Çorum’da Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamı Ahmet Ahlatcı tarafından inşa edilen Elektronik Geri Dönüşüm Fabrikası'nı ziyaret etti.

Yapılan açıklamaya göre Ahlatcı, önemli projede yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve fabrikanın Çorum için taşıdığı  önemi vurguladı.

10 BİN METREKARE KAPALI ALAN

10 bin metrekare kapalı alana inşa edilen ve çevreye duyarlı bir üretim hedefleyen Elektronik Geri Dönüşüm Fabrikası, elektronik atıklarda geri dönüşüm bilincinin yayılmasına katkı sağlayacak.

Tesis, sadece çevrenin korunmasıyla sınırlı kalmayacak, aynı zamanda ülke ekonomisine ciddi katkılar sunacak.

150 KADINA İSTİHDAM İMKÂNI

Fabrikanın en önemli özelliklerinden biri ise toplumsal fayda sağlamaya yönelik istihdam politikası olarak dikkat çekiyor. İhtiyaç sahibi, 40 yaşını aşmış 150 kadın, bu fabrikada iş bulacak ve kendi ayakları üzerinde durma imkânına sahip olacak.

Bu proje, sadece geri dönüşüm açısından değil, aynı zamanda sosyal dönüşüm açısından da büyük bir adım olacak.

İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

Ziyaret sırasında Yusuf Ahlatcı, fabrikanın inşaat çalışmalarını yürüten işçilerle bir araya geldi. İşçiler, Ahlatcı'ya inşaat süreci hakkında detaylı bilgiler vererek, projede yaşanan gelişmeler ve ilerlemeler hakkında bilgi paylaştı..

Ahlatcı, işçilerin özverili çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İnşaat çalışmalarının başarılı bir şekilde ilerlediğini görmek çok sevindirici. Hep birlikte bu önemli projeyi en kısa sürede tamamlayacağımıza inanıyorum. İşçilerimizin özverili çalışmaları ve katkıları için teşekkür ediyorum."dedi.

AHLATCI’DAN TEŞEKKÜR 

Ahlatcı, projenin şehrin geleceği için taşıdığı önemi vurgulayarak; "Bugün burada, şehrimizin ekonomisine, çevre duyarlılığına ve toplumsal dönüşümüne büyük katkı sağlayacak olan Elektronik Geri Dönüşüm Fabrikamızı ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.

Bu fabrika, sadece geri dönüşüm alanında değil, aynı zamanda kadın istihdamında da öncü bir rol oynayacak. İhtiyaç sahibi kadınlarımıza sunulan bu istihdam fırsatları, onların hayatlarını değiştirecek ve toplumumuzun daha güçlü bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayacaktır" dedi.

 Ahlatcı, bu fabrikanın sadece Çorum için değil, tüm Türkiye için örnek teşkil edeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu tesis, çevreyi korurken aynı zamanda ekonomimize katkı sağlayacak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirecek. Elektronik atıkların geri dönüşümü, geleceğimiz için büyük önem taşıyor. Çorum, bu alanda öncü bir şehir olacak ve bu dönüşüm hareketiyle örnek teşkil edecektir. Bu projede emeği geçen herkese, özellikle değerli amcam Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı'ya teşekkür ediyorum. Onun vizyoner liderliği sayesinde şehrimiz, geri dönüşüm ve istihdam alanlarında öncü adımlar atmaya devam ediyor. Bu tesisin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Ahlatcı, fabrikanın tamamlanmasının ardından çevre dostu üretimle Çorum’un geri dönüşümde öncü bir şehir haline geleceğini belirterek, "Bu tesis, geleceğimize yapılmış önemli bir yatırımdır. Şehrimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 05.09.2024 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oy yok 2024-09-05 18:08:09

Ahmet Ahlatçı nin yaptığı bu yatırım da,yusuf ahlatci nin rolü nedir anlamadım. İcraat yapmış gibi çek pampa foto havalı çıksın

Avatar
cafer deniz 2024-09-05 19:42:34

Ahmet Ahlatcı bunları yaparken Çorum Belediye Başkanı ne yapıyor dersiniz...Sermayeye seri düşmanlık. Halil İbrahim Aşgın yapılan işleri engellemekle meşgul

Avatar
5'li çetel 2024-09-06 07:57:13

Burda neyin şovunu yapiyor ki Y.Ahlatci anlamadim. Kardesim özel sektöre ait bir isletme bu, kamu yatirimi değil ki? Sen milletin vekilisin ozel sektorun, patronlarin degil. Tamam istihdam icin iyi bir sey ama calisanlarin guvencesi olmuyor, sendikal hak olunca ozel sektor hemen kapinin onune koyuyor. Verlerden kaciriyorlar. Yillardir ozel sektoru besliyorlar, devletin butun birimlerini , kaynaklarini bu firmalara dolayli olarakta kendilerine ( yandaslatina) aktariyorlar. Yani kisacasi Y.Ahlatci gibilerin cikarlari var ki ozel sektor sovu yapiyor.

Avatar
Firat memik 2024-09-06 09:17:10

Komedyen chp amerikan palyancolarijaponlardacokilginc

Misafir Avatar
İsmail 2024-09-06 12:14:39 @Firat memik

Sizin komedyenlik dedidiginize ben mizh diyim su anda iktidar kara mizah yapiyor anayasa mahkemesinin bile tanımıyor iktidari eleştiren vatandaş vekil hapiste devleti dolandiranlar disarda para yok diye çalışanına emeklerine tuik vasıtasıyla düşük maaş verip kendi müteahhitlerin vergisini siliyor ama yol köprü havaalani hastaneden anlaştıkları geçiş paralarını ödüyorlar vergileri oradan kesemezlermiydi

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
İsmail 2024-09-06 10:59:17 @Firat memik

Chp ne alaka bu haberle nasıl bir ilişki kurdunuz yorumunuza gelince ne güzel hiç olmazsa şu ortamda insanların yüzünü güldürebilir iktidar gibi anamızı ağlatacağina gülümsemek daha iyi

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş19 2024-09-08 00:54:39

Bu kadar haset sağlığı bozar.150 kişiye istihdam sağlayacak Türkiye çapında bir ısletme adam destek oluyor.Bir musluk açılışına parrti başkanı belediye başkanı bilmem kimler gidiyor vizyon olmayınca