Başvurular başladı, 770 personel alınacak

Çorum’da, İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İşgücü Uyum Programı kapsamında okullara 770 kişi alınacak.

04 Eylül 2024 Çarşamba 19:25
Başvurular başladı, 770 personel alınacak

Çorum’da, İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İşgücü Uyum Programı kapsamında okullara 770 kişi alınacak. Program kapsamında il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen il genelindeki okullarda, katılımcılar temizlik, bakım ve onarım işlerinde yaklaşık 10 ay süresince haftanın belirli günlerinde tam gün şekilde çalışacak. Program 9 Eylül 2024 Pazartesi başlayacak ve 30 Haziran 2025 tarihinde sonlanacak.

BAŞVURALAR BAŞLADI

4-8 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacak olan başvuruların ardından Noter tarafından gerçekleştirilecek olan kura çekilişi ile kazanan adaylar belirlenecek. Kura çekilişi ise 10 Eylül Salı günü saat 10.00'da Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilecek. Program, 9 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında (ilk 4 hafta) haftada 5 gün ve sonraki haftalarda haftada 3 gün olarak uygulanacak olup çalışma günleri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek. Katılımcılar İş-Kur tarafından, program kapsamında çalıştıkları her gün için günlük net 566,73-TL olacak şekilde cep harçlığı ödenecek. Ayrıca yine İş-Kur tarafından katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası katılım sağladıkları gün üzerinden karşılanacak. (Emekliliğe yönelik sigorta primi kapsamında değildir).

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyenler 7 Eylül Cumartesi günü saat 23.59'a kadar ALO-170 iletişim hattı üzerinden ve İş-Kur e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden iş arayan girişi yaptıktan sonra "Online işlemler-İş arayan -İşgücü Uyum Programı -IUP Ara" kısmından program numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruda sorun yaşayanlar İl Müdürlüğü personelinden başvuru için yardım talep edebilirler. İşgücü Uyum Programları kapsamında bir katılımcı toplamda en fazla 140 fili gün programdan yararlanabilecek.

Son Güncelleme: 04.09.2024 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.