Çorum'un sağlığında hareketlilik bugüne has değil ama, bu hareketlilik uzun yıllardır sağlık hizmeti sunumundaki kalitenin artırılması veya şikayetlerin en aza indirgenmesinden ziyade, büyük ölçüde aynı isimlerin farklı görevlere getirilmesi ile devam ediyor.

Eski Başhekim Prof. Dr. Sinan Zehir'in İl Sağlık Müdürü olmasının ardından boşalan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Komut atandı. Komut, Sinan Zehir döneminde hastanede başhekim yardımcılığı yapıyordu ve ismi sıkça başhekimlik görevini kabul edecek isim olarak konuşuluyordu.

Bu arada hastanemizde başhekimlik görevini hakkıyla yapabilecek çok sayıda liyakat sahibi yetkin ismin olduğunu biliyoruz. Siyasetin 'benim adamım olsun' hastalığından ötürü liyakat sahibi olsa da o insanlara teklif gitmiyor. Ola ki, teklif edildi, teklifi kabul edip göreve gelenleri de kısa sürede bunaltıp kaçırıyorlar.

SAĞLIK DAİRE BAŞKANLIKLARINDA DEĞİŞİKLİK

Atama haberleri Sağlık İl Müdürlüğü'nde daire başkanlıkları ile devam etti. Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanlığı görevine Hasan Kasım geçtiğimiz ay atandı.

Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ahmet Barış'ın Konya'ya gitmesi nedeniyle boşalan göreve vekaleten aynı başkanlıkta başkan yardımcısı olan Dr. Hüseyin Göksal getirilmişti.

ÇORUMLU DR. ARİF PİRGİL SAMSUN'A DÖNÜYOR

Sıcak gelişme ise Sağlık Hizmetleri Başkanı ve eski Sağlık Müdür Vekili Çorumlu Dr. Arif Pirgil'in yerine Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr.Mehmet Kılıç'ın atanması oldu. Kılıç'ın hastanede sadece 3 göğüs cerrahından birisi olmasına rağmen idari göreve getirilmesi şehrin sağlığı açısından dikkat çekerken, Dr. Arif Pirgil'in ise kadrosunun bulunduğu Samsun 112 Acil Hizmetler Birimi emrine döneceği öğrenildi.

GÖREVE DEVAM EDEN TEK İSİM

Sağlık Müdürlüğü'nde il müdürü değişikliklerinde yerini koruyarak görevine devam eden tek isim Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. İhsan Demirbaş oldu.

Bu arada il sağlık müdürlüğünde yapılan atamaların ardından eş zamanlı olarak ilçe hastanelerinde de idari görevlendirmeler beraberinde geliyor.

PEKİ MEMLEKET İNSANI NE BEKLİYOR?

Çorum'da sağlığın en önemli iki kurumuna yani sağlık il müdürlüğü ve hastane başhekimliğine getirilen iki isim zaten yıllardır bildiğimiz isimler. Yani sağlıkta değişim derken, sorunlar ve problemler çok fazla değişmedi, kimine kısmi çözümler bulundu, iyileştirmeler yapıldı, ancak sıkıntılar katlanarak arttı. Çorumlu bu problemleri yaşarken o isimler de zaten aktif görevlerdeydi.

Diyeceğim odur ki; sağlıkta yaşanan değişim, Çorumlu'nun sağlığının iyileştirilmesindeki değişimi değil, görev değişikliklerini kapsıyor. Her şey eski tas eski hamam devam edecekse Çorumlu ızdırap çekmeye devam edecek demektir. Yaşanan tabloda iktidar siyasetçilerinin vebali yok mu? Pek tabi var. Esasında bu tasarruflarda bulunan siyasetçi ve üst düzey bürokratların hastanede sıradan vatandaş gibi sağlık hizmetlerine mecbur ve mahkûm edilmesi empati yapmaları açısından faydalı olacaktır. Yoksa vatandaşı anlayacakları yok.

Bütün bunlara rağmen yeni görevlere getirilen eski sağlık yöneticilerinin önümüzdeki dönemde Çorumlu'nun sağlıkta memnuniyetini artıracak hizmetlere vesile olması en önemli beklenti elbette.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.