Yatılı gençlik merkezi inşaatı başlıyor

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın daha önce söz verdiği 100 öğrenci kapasiteli yatılı gençlik merkezi inşaatının yakında başlayacağı açıklandı.

24 Ağustos 2024 Cumartesi 00:25
Yatılı gençlik merkezi inşaatı başlıyor

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın daha önce söz verdiği 100 öğrenci kapasiteli yatılı gençlik merkezi inşaatının yakında başlayacağı açıklandı.

Velipaşa Hanı’nda düzenlenen ve Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan’ın katıldığı programda konuşan Aşgın, başarılı öğrencilerin yetiştirilebilmesi adına tüm imkanları seferber edeceklerini, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi..

‘YER TESLİMİ YAKIN ZAMANDA YAPILACAK’

Lise öğrencilerine yönelik hayata geçirilecek olan Yatılı Gençlik Merkezi’nin detaylarını aktaran Aşgın, “Aralarında sanat, sinema gibi birçok farklı alanda yatkınlıkları olan çocukların desteklenmesi adına bir yer oluşturacağız. Yer teslimi yakın zaman içerisinde yapılacak. Yatılı Gençlik Merkezi Türkiye’de örneği olmayan bir merkez olacak. 100 öğrenci kapasiteli bir okul açacağız. Çorum Belediyemiz bünyesinde birçok gençlik merkezimiz var. Bu yatılı olarak faaliyet gösterecek.”dedi.

‘ÖĞRENCİLER LGS BAŞARI SIRASINA GÖRE ALINACAK’

Yatılı Gençlik Merkezine alınacak öğrencileri LGS başarı sırasına göre belirleyeceklerini vurgulayan Aşgın “Her yıl 25 öğrenci olacak şekilde 4 sene sonunda 100 öğrencimiz buradan faydalanıyor olacak. Hangi liseye gittiğine bakmayacağız. Burada kalacak öğrencilerimizin tüm masrafları bize ait olacak. En az 2 dil hedefimiz olacak. Bir batı dili, bir doğu dili eğitimi alacaklar. Hak eden öğrencilerimiz yaz sonlarında konuştukları dillerle ilgili ülkelere göndereceğiz. En iyi üniversiteleri kazanabilmeleri için biz tüm imkânları sağlayacağız.” dedi.

‘EN İYİ ÖĞRETMENLER DERS VERECEK’

Hayata geçirecekleri Yatılı Gençlik Merkezi’nde Çorum’un akademi anlamda en iyi öğretmenlerinin ders vereceğini belirten Aşgın “Öğrencilerimizin özel dershanelere gitmelerine gerek kalmayacak. Gençlerimiz burada gerek akademik, gerekse manevi eğitimlerle en iyi şekilde yetişmiş olarak Türkiye'nin en iyi okullarına gidecekler. Bunun için Çorum Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız.” dedi.

HAN SOHBETLERİ’NİN KONUĞU YUSUF KAPLAN OLDU

Çorum Belediyesi’nin Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamından düzenlediği Han Sohbetleri’ne konuk olan Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan, ‘Türkiye Neden Beklenendir?’ söyleşisinde Çorumlularla buluştu.

Veli Paşa Hanı’nda gerçekleştirilen söyleşiye AK Parti 27.Dönem Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan İslâm ülkeleri arasında Türkiye’nin yeri, Filisin ve Gazze konularında görüşlerini ortaya kodu, gençlere mesaj verdi.

Son Güncelleme: 24.08.2024 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
han 2024-08-24 17:40:58

hanı kendiniz için açtınız belli ki

Avatar
çorumlu 2024-08-25 11:31:52

Yapılacak merkez çok fonksiyonlu olursa harika olur. Bu yatırırım harika olur. Park bahçe yaparak sadece şehri güzelleştirirsiniz. Ama bu proje amaca uygun hizmet ederse geleceğe güzel bir yatırım olur.

Avatar
Oy yok 2024-08-25 14:54:16

Kesinlikle inandırıcı değil. Gençlik merkezlerine öğretmen diye aldıkların hepsi AKP kolları üyeleri. Şimdi yatılı diye gençleri alıp Ensar vakfı zihniyeti ile yine AKP üyeleri abiler ablalar ile heba edeceksiniz.

Avatar
Efe 2024-08-24 19:35:19

sayın aşkın, yatılı gençlik merkezine hiç gerek yok boşa uğraşma ,ülkemizde bir çok iyi üniversite var, buralardan 10-15 genç al, sadece proje üretmeleri konusunda destek ve imkan ver organize sanayi ,savunma sanayii ve tarım için için proje üretsinler ,boştan yere bina yapmanıza ve gereksiz masraf yapmanıza gerek kalmaz

Avatar
Başkan 2024-08-25 02:00:05

Parayı betona gömmeyelim