Kurul o yapıları inceledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu heyeti Çorum Belediyesi’nin projelerini yerinde inceledi.

29 Ağustos 2024 Perşembe 17:13
Kurul o yapıları inceledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu heyeti Çorum Belediyesi’nin projelerini yerinde inceledi. Heyet, iki gün süren ziyaretler kapsamında, yapımı tamamlanan ve devam eden Çorum Kalesi, Velipaşa Hanı, Şehir Müzesi, Dikiciler Arastası, Çöplü Arastası ve Kent Müzesi’ni inceleyerek bilgi aldı.

Yapılan açıklamaya göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Mehmet Akif Işık ve beraberindeki heyet Çorum’a geldi. Heyet ilk olarak Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti.

Kurul Başkanı Mehmet Akif Işık ve beraberindeki heyete devam eden projelerle ilgili bilgi veren Aşgın, Çorum Kalesi’nin restorasyonu, İkiz Konaklar, Taşhan ve Güpür Hamamı restorasyonu, Tarihi Çorum Meydanı 2. ve 3. etap çalışmaları, Gazi ve İnönü Caddeleri cephe sağlıklaştırma projesi gibi önemli çalışmaları hayata geçireceklerini dile getirdi. Kültür yoluyla ilgili çalışmalarda da önemli mesafeler aldıklarını ifade eden şgın “Kültür Varlıklarını Koruma Kurulumuzla işbirliği halinde çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Aşgın, Çorum’un kültürel mirasının ortaya çıkarılması ve tarihin yeniden ayağa kaldırılması için hazırladıkları projelerle ilgili, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararları hızlandırarak Çorum Belediyesi’nin çalışmalarına destek olduğunu dile getirdi.

KURUL İNCELEME YAPTI

Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Mehmet Akif Işık da, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür ederek, “Tarihi ve kültürel derlerin korunması yönünde çok güzel çalışmalar yaptınız. Ziyaretimiz sırasında Çorum’u çok daha güzelleşmiş gördük. Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Heyet, iki gün süren ziyaretler kapsamında, yapımı tamamlanan ve devam eden projeleri inceledi.  Çorum Kalesi, Velipaşa Hanı, Şehir Müzesi, Dikiciler Arastası, Çöplü Arastası ve Kent Müzesi’ni gezen heyet çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2024-08-30 00:21:05

Bi halta yaramayan doğa katili bu kurulmu Ulu Caminin ağaçlarını katletmeye geldi

Avatar
Halk 2024-08-30 10:53:57

Gör Gör tahtasız denen adam neler yapılıyormuş çoruma çıkta gel milletin içine nerdesin. Parti binasında üç kişinin yanında konuşmayla olmuyor bu işler zırtopoz genel müdürünüde alda gel göster gözüne sok maymunluk yapmayın.

Misafir Avatar
beyin yok 2024-08-30 18:40:29 @Halk

Lan tek hücreli canlı adam zaten sürekli Çorum'da görmek istiyorsan gazi caddesine çık kesin görürsün , tahtasız her yerde vatandaşın sorunları ile ilgileniyor. Asıl sen AKP ve MHP
'li vekilleri hiç görüyormusun çarşı pazarda , gerçi sen gözünle görmediğin için anlayamaman normal. Tek hücreli embesil.

Beğenmedim! (0)