İskilip Dolması Mengen'de tanıtıldı

Bolu Mengen'de İskilip'in coğrafi işaretli yemeği olan İskilip dolması tanıtıldı.

29 Mayıs 2024 Çarşamba 19:34
İskilip Dolması Mengen'de tanıtıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türk Mutfağı Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 3'üncü sınıf öğrencisi Tuğçe Koçak, İskilip'in coğrafi işaretli yemeği olan İskilip dolmasını tanıttı.

Mengen'de düzenlenen etkinlikte, Bolu Valisi, BAİBÜ Rektörü, Mengen İlçe Kaymakamı ve Mengen Belediye Başkanı gibi önemli misafirler ağırlandı. Bu etkinlikte, Ankara'da büyüyen İskilipli 3. sınıf öğrencisi Tuğçe Koçak, İskilip'in coğrafi işaretli yemeği olan İskilip dolmasını tanıttı.

Mengen'in aşçılar diyarı olarak bilindiği ve gastronomi dünyasında büyük bir öneme sahip olduğu bu etkinlikte, İskilip dolmasının tanıtılması büyük ilgi gördü. Etkinlik boyunca, misafirlere İskilip dolmasının yapılışı ve tarihi hakkında bilgiler verildi. Bu lezzetli yemeğin hazırlanış sürecini ve sunumunu içeren videolar, etkinliğin en çok ilgi çeken anlarından biri oldu.

Tuğçe Koçak, İskilip dolmasının tanıtımıyla ilgili düşüncelerini paylaşırken, "Böyle önemli bir günde, yöremizin özel lezzetini tanıtmaktan gurur duydum. İskilip dolmasının daha geniş kitlelere ulaşmasını ve tanınmasını sağladığımız için mutluyum" dedi.

Bu etkinlik, Türk mutfağının zenginliklerini ve yöresel lezzetlerini tanıtmak için büyük bir fırsat sundu. İskilip dolmasının yanı sıra, birçok farklı yöresel lezzet de etkinlikte sergilendi ve misafirlerin beğenisine sunuldu.

Etkinliğin sonunda, katılımcılara Türk mutfağının çeşitliliğini ve zenginliğini keşfetme fırsatı sunan organizasyon için teşekkür edildi. Bu tür etkinliklerin, Türk mutfağının dünya çapında tanınmasına katkıda bulunacağı vurgulandı.


İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum19 2024-05-29 19:39:20

Gazze'ye selam, dolmaya devam.

Avatar
Gurbetten 2024-05-29 20:13:27

Hayvan pazarı bayramda açık inşAllah gurbetten geliyoruz bir mekan hazırlansam İSKİLİP DOLMASI ama kaliteli YESEK ücreti mukabilinde yanına Konya bamya Çorbası gözümde tütüyor çaçıkla dolma

Avatar
Fikret Kısar 2024-05-29 22:34:11

4 yıl önce Mengen MYO müdürü Doç Dr Osman Çavuş u Mengen de AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr Sameddin Gündüz hocamla ziyaret ettik,İskilip dolmasını Paris te bir yarışmada duyduğunu söyledi,İskilip e davet ettik,hâlâ ilçe yöneticileri hocayı çağırıp çekim yapacaklar.Kendi imkan ve çevremizle iş takibinden yorulduk,bizden bu kadar....Habercim 19 arşivinde var,Mengen Yüksek Okulu İskilip davetini kabul etti haberi

Avatar
Fikret Kısar 2024-05-29 22:39:04

Kızımızı tebrik ediyorum, laf salatası yapanlara rağmen gitmiş İskilip Dolmasını yapmış,biz İskilip de çekim yaptırıp dünyaya duyurmak istemiştik,acıyorum memleketimin haline,haset fesat,kıskanç insanların elinde madara oldu İskilip

Avatar
Ayşe 2024-05-29 23:14:56

Dolma güzeldir İlçemiz inşAllah değerleri tanıtıyor.
Bakanlıkların tatil kamplarında sunum yapılamazmı al sana reklam
Kurban satım yerinde İskilip Tarım Müdürlüğü neden VETERİNER yada BELEDİYE BAŞKANI veteriner bulundurmaz merhaba iyi halk bilgilendirilmeli

Avatar
Seçmen 2024-05-30 06:56:25

Kurban bayramı öncesi Hayvan pazarlarında tartı tartı tartı tartı ve Veteriner hizmetleri Tarım m Lüğü ve belediyeler tarafından verilmeli. Ama güzel eksiklik.

Avatar
Çorumlu 2024-05-30 10:28:52

Çorumda Hitit Gıdanın Saat kulesi yanındaki bulunduğu han şimdi belediyece işletilmektedir ve haftanın belli günleri Dolma sunumu yapılmaktadır. İlçemizdede bu şekilde bir uygulama olabilme ihtimali olurmu Mesala Çarşamba gerçi esnaf da diyecekki Pazarı bekliyoruz esnaf olarak bir düşünülse kafa yorulsa