Hititler Güney Kore’de

Çorum, Hattuşa, Boğazkale ve Alacahöyük müzesindeki Hititlere ait 212 parça arkeolojik eser Güney Kore müzelerinde sergileniyor.

07 Ekim 2024 Pazartesi 16:18
Hititler Güney Kore’de

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Güney Kore’nin Gimhae Belediyesi arasında imzalanan ve Çorum’un kültürel hayatına ve turizmine çok önemli katkı sağlayacak olan işbirliği protokolü kapsamında; Hattuşa, Boğazkale, Alacahöyük ve Çorum müzesindeki Hititlere ait 212 parça arkeolojik eser Gimhae şehrindeki ulusal müzede bugünden itibaren sergilenmeye başlandı.

Bakanlık Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın katılımıyla sergi açılışı gerçekleştirildi.

Güney Kore’nin Gimhae şehrindeki ulusal müzenin ardından başkent Seul’de de 02 Şubat 2025 tarihine kadar Hitit eserleri sergilenmeye devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şaşgın 2024-10-07 16:35:41

İnşAllah bu Aşgın oraya giderken burdan götürmemiştir tarihi eserleri.

Avatar
fırsat 2024-10-07 18:43:34

hazır gitmişken orda bırakın ya, sizden daha iyi bakarlar eserlere