Hitit eserleri Güney Kore’de

Güney Kore’nin Gimhae şehri ve başkent Seul'de sergilenmek üzere Çorum’dan gönderilen Hitit eserleri Güney Kore’ye ulaştı.  

17 Eylül 2024 Salı 15:30
Hitit eserleri Güney Kore’de

Güney Kore’nin Gimhae şehri ve başkent Seul'de sergilenmek üzere Çorum’dan gönderilen Hitit eserleri Güney Kore’ye ulaştı.  7 Ekim’de açılacak sergi Güney Kore’de heyecanla bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Gimhae Belediyesi ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi arasında geçtiğimiz aylarda protokol imzalanmıştı.  Protokol kapsamında Hititlere ait 212 parça eser sergilenmek üzere Gimhae Müzesi'ne ulaştırıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum'da, Hattuşa, Boğazkale, Alacahöyük'te ve Çorum Müzemizdeki arkeolojik eserler 7 Ekim-2 Şubat tarihleri arasında, Güney Kore’nin Gimhae şehrindeki ulusal müzede ardından Güney Kore'nin başkenti olan Seul'de sergilenecek.” dedi.


 

Son Güncelleme: 17.09.2024 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 2024-09-18 00:35:38

Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama olamaz .kimse demiyormu size tarihi eser gitmez tarihi esere gidilir .

Misafir Avatar
Çorumlu 2024-09-18 10:40:40 @Vatandas

turist çekemeyince turistin ayağına tarihi eser göndermişler. ".... kimse yapamaz."

Beğenmedim! (0)
Avatar
Var 2024-09-18 19:17:12

Dünyanın her yerinde olan bir uygulamadır. Koleksiyonlar ülkelerden ülkelere gidebilir belli aralıklarla sergilenir. Hem eserleri dünyaya tanıtmış olursun hemde ülkenin bilinirliği artar. Ne yazık ki biz kendi eserlerimiz dünyaya müzelerimizle tanıtamıyoruz. Bu şekilde eserlerimiz başka ülkelerde sergilenmesi doğru bir karar ve yapılması gereken durumdur.