Aşgın mutlu, iki talebe olumlu cevap

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kent merkezini ziyaretinde Çorum Belediyesi'nin Kale ve İkiz Konaklar restorasyon taleplerine olumlu karşılık verdiği öğrenildi.

10 Temmuz 2024 Çarşamba 19:42
Aşgın mutlu, iki talebe olumlu cevap

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kent merkezini ziyaretinde Çorum Belediyesi'nin Kale ve İkiz Konaklar restorasyonuna olumlu karşılık verdiği öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hitit medeniyetinin başkenti Hatuşa ve Alacahöyük ziyaretlerinin ardırdan kent merkezine geldi.

Çorum Valiliği, AK Parti İl Başkanlığı ve Çorum Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Ersoy, genel ve yerel gündeme dair herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

BAKAN TARİH TURUNDA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çorum Belediyesi'nde yaptığı ziyarette Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın tarafından kültür ve sanat projelerine ilişkin sunum yapılırken, Aşgın yaptığı açıklamada, "Kıymetli Bakanımıza şehrimizde restoresini tamamladığımız ve devam ettirdiğimiz projelerimizi tanıttık. Bu kadim ve güzel şehrimizde hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz kültür, sanat ve turizm projelerimize olan yakın ilgi, samimiyet ve ve destekleri için şehrim ve şahsım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi. Bakan Ersoy, Kale, Kent Meydanı, Şehir Müzesi, Arasta ve Velipaşa Hanı’nda incelemelerde bulundu.

İKİ TALEBE OLUMLU CEVAP

Edindiğimiz bilgilere göre; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a belediye tarafından iki ayrı talepte bulunuldu.

Kale restorasyonuna destek talebine olumlu karşılık veren Bakan Ersoy, yine Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın Velipaşa Hanı yanındaki İkiz Konaklar'ın restorasyonuna bakanlık desteği talebine ise yardımcı olacakları mesajını verdiği belirtildi.

Bakan Ersoy'un İkiz Konaklar'ın kütüphane olması önerisinde bulunduğu, ancak belediyenin tarihi yapıyı farklı bir şekilde değerlendirmeyi istediği öğrenildi.

KALE’DE PROJE BEDELİNİN TAMAMINI BAKANLIK KARŞILAYACAK

Öte yandan Belediye'den yapılan yazılı açıklamada ise geçtiğimiz yıl Çorum Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında Kale bedenlerinin restorasyonu için 29 Milyon TL’lik proje bedelinin 10 Milyon TL’lik kısmını karşılayacaktı. Bakan Ersoy, Kale restorasyonu proje bedelinin tamamının bakanlık tarafından karşılanacağını açıkladı.

İKİZ KONAKLARA DESTEK SÖZÜ

Bakan Ersoy ayrıca Çorum Belediyesi’nin İkiz Konaklar’ın restorasyonu projesine de destek vereceklerini duyurdu. Ersoy, Çorum Belediyesi tarafından hazırlanacak olan İkiz Konaklar restorasyon projesinin 2025 yılı yatırım programına alacaklarını bildirdi.

“GİMHAE VE SEUL’DE AÇILACAK SERGİYİ ÖNEMSİYORUZ”

Güney Kore’de açılacak olan sergiye de değinen Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Gimhae Belediyesi ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi arasında imzalan protokol kapsamında 07 Ekim 2024-02 Şubat 2025 tarihleri arasında Gimhae Ulusal Müzesi’nde ve Seul’de Hitit Özel Sergisi’nin açılacak, Çorum’un tanıtıma önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

ULUSLARARASI KÜLTÜR DESTİNASYONU İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Çorum’u ziyareti kapsamında ören yerlerini de gezen Bakan Ersoy, Çorum’da Hattuşa, Boğazkale, Alacahöyük’te 5 ayrı noktanın Uluslararası Kültür Destinasyonu’na eklenmesi için çalışma yapılması talimatını da verdi. Kültür destinasyonuna kapsamında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek yönde yatırımlar yapılacağı, kentin tanıtımı ve turizminin gelişmesine yönelik  çalışmaların hayata geçirileceği ifade edildi.

Son Güncelleme: 11.07.2024 00:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2024-07-10 20:58:12

Kale kentsel dönüşüm ne oldu?

Avatar
Corum 19 2024-07-11 09:43:31

Valilik yaninda cokmeye birakilan bir yani cakma otopark obur yani gecekondu tarzi kafemidir nedir olan eski evin etrafini bosaltip restore edip tarihsel ozelligini kazandirin coksun de cadde kenari apartman dikelim diye mi bekliyorsunuz

Avatar
İskilipli 2024-07-11 08:12:36

Neden İskilip kale restarasyonu dile getirilmedi kel kaldı