Yeni kütüphane için yol ortadan kalkıyor

Çorum merkezde uzun süre önce yıkımı gerçekleştirilen Hasanpaşa İl Halk Kütüphanesi için yeni imar planı değişikliği gündeme geliyor.

04 Eylül 2024 Çarşamba 12:28
Yeni kütüphane için yol ortadan kalkıyor

MUSTAFA DEMİRER

Çorum merkezde uzun süre önce yıkımı gerçekleştirilen Bahçelievler Mahallesi sınırlarındaki Hasanpaşa İl Halk Kütüphanesi Belediye Meclisi'nin 7 Eylül 2024 tarihli toplantısında gündeme geliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeniden yapımını üstlendiği yeni kütüphane için ilk imar çalışması meclis gündemine getiriliyor.

Bahçelievler Mahallesi 481 Ada 1 No’lu Parsele Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi doğrultusunda İl Halk Kütüphanesi alanının genişletilmesi amacıyla hemen yanı başındaki Pir Baba Çamlığı'na giriş yapılan yoğun yaya ve kısmen araç yolu tamamen kapatılarak kütüphanenin alanına katılıyor.

Çorum Belediyesi idaresinin yoğun olmayan ancak sıklıkla kullanılan yolu ortadan kaldırarak kütüphaneye katma tasarrufunu binanın daha büyük olması için yapmayı istediği ifade ediliyor.

Haberin yayınlanmasının ardından Çorum Belediyesi'nden yapılan sözlü bilgilendirmede, kütüphane yapılacak alanın yanındaki yoldan sadece 3 metrelik bir yol bırakılarak plan değişikliği yapılacağını ifade edildi.

Bu arada mahalle sakinleri arasında kütüphanenin büyütülmesi için yolun tamamen ortadan kaldırılmasını uygun bulmayanlar da var.

Son Güncelleme: 04.09.2024 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir bilen 2024-09-04 14:32:36

Çok yerinde bir karar olmuş. Geceleri sarhoşlara mekan oluyor bu yol, alkol kutu ve şişeleriyle doluyor. Orada yapılan gürültü, kavgalar, adam yaralamalar, gençlerin uygunsuz davranışları da cabası.

Avatar
Yazık ederler 2024-09-04 23:53:10

O kütüphaneyi yıkmak en büyük hataydı. Ne kadar güzel bir binaydı. İyileştirmeler yapılarak genişletilebilirdi. Birde yetmezmiş gibi yol kapatılıyor. O yol apartmanların giriş çıkış yeri, kesinlikle kapatılmamalı

Avatar
İş olsun kolay gelsin 2024-09-04 14:52:19

Kesinlikle işgüzarlık,ordan geçen binlerce yaya mağdur, mahalle sakinleri mağdur saçmalık,sarhoş zibidiye gelince onlar için mekan farketmiyor, yanlış karar.

Avatar
corumlu 2024-09-04 15:20:23

sanat sokağının giriş çıkışı nasıl olacak alt tarafı kapattınız (kız meslek tarafı) üst taraftan girişte kafelerin yolu kapatmasıyla imkansız orayda kapatırsanız buradaki apartmanlara giriş çıkış nasıl olacak hastası var yaşlısı var engellisi var, bu yanlış bir uygulama biz yaptık olduya gelmemeli

Avatar
Çorum 19 2024-09-04 15:40:33

Sözkonusu yol ahlaken bozuk bir yoldu. Kapatılması tam isabet.

Avatar
XFER 2024-09-04 15:49:54

2 metre kütüphane büyüyecek diye yılların parka geçiş yapılan yaya yolu heba ediliyor. bu ilk değil heba edilen park_yol. üstelik 5 katlık devasa bir bina parkın bütün ihtişamını yok edecek nitelikte. kütüphane dediğin park içinde şirin 2 katlı bir yapı olur. yazıkk....

Avatar
İsimsiz 2024-09-04 21:50:28

Madem kütüphane büyütülmek isteniyor ozaman bir kat fazla çıksınlar yol medeniyettir
Kaş yaparken göz çıkarmasın belediye

Avatar
Tüm yolları kapatırsan trafik olmaz 2024-09-04 22:12:51

O sokağın tüm giriş yollarını kapatın acil ambulans itfaiye ve bina sakinleri nasıl giriş yapacak şaka mı yapıyorsunuz engelliler yaşlılar hastalar ne olacak yılların sanat sokağını çıkmaz sokak giriş çıkışı olmayan sokak mı yapacaksınız