Ve ilk tepki geldi

Çorum’da odun ateşiyle ekmek ve pide üreten fırın işletmecilerine yönelik yasak kararına tepkiler başladı.

11 Temmuz 2024 Perşembe 20:41
Ve ilk tepki geldi

Çorum’da odun ateşiyle ekmek ve pide üreten fırın işletmecilerine yönelik yasak kararına tepkiler başladı.

Çorum Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Çorum’da odun ateşiyle ekmek ve pide üreten fırın işletmecilerine doğalgaza geçmeleri uyarısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Tunç, söz konusu kararı eleştirerek, insanların ekmeğiyle oynamamalarını tavsiye ederken, bir ayda ortalama 5 bin lira ile ekmeğini pişiren fırıncıların doğalgaza geçildiğinde aylık ortalama 15-20 bin lira fatura gelmesinden dert yandığını vurguladı.

Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”Bu geçiş fiyatlara mutlaka yansıyarak vatandaşlarımızın daha fazla ücret ödemelerine sebep olacaktır. Fırıncı esnafımıza yapılan bu dayatmanın çevre temizliği ve hava kirliliğini değil de birilerinin cebine biraz daha para koymak anlamına geldiği kanısındayız.

Ülkemizin hiçbir ilinde veya ilçesinde belediye tarafından fırıncı esnafına doğalgaz tesisatı kurulması konusunda fırıncı esnafına doğalgaz tesisatı kurulması konusunda bu kadar ısrarcı ve katı kararlar alınmamıştır. Verilen 45 günlük süre içerisinde fırıncı esnafının istenilen tesisatları kurması teknik olarak mümkün olsa dahi kurulum giderlerini karşılamakta zorlanacak olan esnaflarımız olacaktır. Mütemadiyen gecikmeler yaşanacak olması da elzemdir.

Bu karar demek oluyor ki; 45 gün içerisinde kurulumu gerçekleştiremeyen fırıncı esnafı iş yerini kapalı tutup, kapalı olduğu her gün üretim yapamayıp zarar edecek ya da iş yerine cezai işlem olarak yansıması olacak. Bu da ayrıca düşündürücüdür. Halkımız tarafından bakıldığında ise maliyetlerin yükselmesinden dolayı dar gelirli kardeşlerimizin sofralarının olmazsa olmazı ekmeği daha pahalıya tüketmeleri olacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Odundan hayr gelmez 2024-07-11 21:45:01

Odun demek agaç demek, kir pas duman toz demek. Şehir içine yakışmıyor. Temiz varken ısrara gerek yok. HEM DEMOKRAT PARTİ diye partimi kalmış ki

Avatar
Çorumlu 2024-07-11 21:54:42

Laf olsun diye tepki koyuyor. Doğalgaza geçenler niye geçti ki. Onlar kazanmıyor mu, zararındaki satıyorlar. Cevreyi daha çok kirletme güzel bu kisi için heralde. Doğalgaza gecmeyenmerin derdi daha çok kazanmak. Bu kişinin derdi laf olsun diye tepki gostermek

Avatar
Gaz 2024-07-11 22:59:39

Aha gaz kesildi, elektrik gitti ne olacak? Kim pisirecek ekmeği, odun iyidir iyi.

Avatar
Halk 2024-07-11 20:54:42

Fırıncıların önü oduncu dükkanı gibi pislikten görünmüyor.şehrin ortasında fırınlar var böyle olmaz doğalgaza geçmeleri gerek.

Avatar
Arkadaş 2024-07-12 09:14:46

Odun ateşi yüzyıllardır kullanılır,yönetim çıkarı olmazsa bu hamleyi yapmaz.

Avatar
Okuyusu 2024-07-12 04:43:08

Bir fırının doğalgaz sistemine geçmesinin maliyetini merak ediyorum. Sadece kullanıcı aboneliği her halde : 100.000.₺. Olursa 250.000. ₺ doğalgaza geçerler her halde.

Avatar
Gören adam 2024-07-12 08:26:03

İnsanoğlu doymaz iyiki ölüm var.. doymaz gözler gözünü üç beş fırına dikmiş..illlede doğalgaz odun ateşinden ne zarar gördün..odun ateşi Candır..

Avatar
Fosiller 2024-07-12 11:15:54

Bu karari fosil yakitlarda %100 disa bagimli olanlar aliyor. Yarin bir gun Rusya, İran gazi kesince napacaksiniz, tezek mi yakacaksiniz ?