Uzman isimden 4 şehre uyarı, Çorum da var

Tokat'ta dün akşam saatlerinde meydana gelen depremin ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, etkilenebilecek 4 kenti işaret etti.

25 Temmuz 2024 Perşembe 22:23
Uzman isimden 4 şehre uyarı, Çorum da var

Tokat'ta dün akşam saatlerinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, etkilenebilecek dört şehri işaret etti. o şehirler arasında Çorum da var.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, dün akşam saat 23.20’de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde olan ve 7 kilometre derinlikte gerçekleşen 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi.

4 İLİ İŞARET ETTİ

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Tokat-Çorum ve Adana-Mersin bölgelerine dikkat çekerek, Tokat depremi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bektaş, haritalarda ilgili noktaları göstererek yaptığı açıklamada,

"M4 SULUSARAY- TOKAT DEPREMİ Yıkıcı olmayan, ancak 7 den küçük deprem üretebilecek levha içi bir fay tarafından üretilmiştir. Bir süredir devam eden Tokat- Corum ve Adana-Mersin orta büyüklükteki levha içi depremleri levha sınırı olan Doğu Anadolu Fayının M 7,8 depremi sonucudur” ifadelerini kullandı.

"7 BÜYÜKLÜĞÜNDEN KÜÇÜK DEPREMLER ÜRETEBİLİR"

Bektaş ayrıca, " M4 MERSİN DEPREMİ Sol yönlü Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti Kuzey Anadolu Fay Sisteminide çalıştırarak karşılıklı olarak Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat levha içi depremlerine neden oluyor. Levha içi faylar 7 den küçük deprem üretebilir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

Son Güncelleme: 26.07.2024 09:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir bilen 2024-07-26 12:42:40

Hoca bilinmeyen bir şey şöylememiş. Fakat bireylerin bu hayat pahalılığında zar zor geçinirken, nasıl kentsel dönüşüm için para bulacağını söylememiş. Devlet büyükleri toplumun yüzde yirmisini para aktarmayı bırakırsa, belki o zaman çözüm bulunur