Hayaller Paris, gerçekler Çorum

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde Çekerek Irmağı'nda yapay olarak oluşturulan rafting parkuru bölgeyi cazibe merkezi haline getirirken, Çorum'un Oğuz Adası Projesi bırakıldığı gibi bekliyor.

27 Temmuz 2024 Cumartesi 16:06
Hayaller Paris, gerçekler Çorum

MUSTAFA DEMİRER

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde Çekerek Irmağı'nda yapay olarak oluşturulan rafting parkuru Dünyanın ikinci Mükemmeliyet Merkezi Sertifikası alarak bölgeyi cazibe merkezi haline getirirken, Yozgat'tan çok önce planlanan Çorum'un Oğuzlar ilçesi Obruk Barajı Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi Oğuz Adası Projesi beklemeye devam ediyor.

YOZGAT ÖRNEĞİ ÖRTÜŞÜYOR

Yozgat'ın yerel basınında yer alan haberlere göre; dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın destekleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Rafting Federasyonu ve Çekerek Belediyesi işbirliğiyle ilçeye kazandırılan yapay rafting parkurunda sporcular ve vatandaşlar, rafting heyecanını yaşamaya devam ediyor.

Türkiye’nin önemli doğa sporları merkezlerinden biri haline gelen Çekerek Rafting Parkurunda sporseverler, heyecan verici su sporları yaparken aynı zamanda doğal güzelliklerin keyfini çıkarabiliyor.

Dünyanın ikinci Mükemmeliyet Merkezi Sertifikasına sahip olan ve ülkemizin önemli doğa sporları merkezlerinden biri haline gelen Çekerek Rafting Parkuru, doğal güzellikleri ve heyecan verici su sporları imkanlarıyla rafting tutkunları ile yerli ve yabancı konuklarını ağırlıyor.

ÇORUM'DA NE OLUYOR?

Hitit Üniversitesi'nin uzun yıllar önce kurduğu Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi (Su Sporları Merkezi) Oğuz Adası Projesi ise mevcut haliyle beklemeye devam ediyor. 'Oğuz Adası' projesiyle Çorum’un su sporları ve doğa turizminde merkez olması hedefi ortaya konulmuş, aradan geçen uzunca zaman diliminden sonra projenin faydalı ve rantabıl olduğu yeniden teyit edilmişti.

SOSYAL VE SPORTİF TESİSLER

Proje çerçevesinde Obruk Barajı kıyısında sosyal ve sportif tesisler ile doğa turizmine yönelik çalışmaların hayata geçmesiyle birlikte bölgenin alternatif bir turizm merkezi haline getirilmesi ve ekonomik yönden dezavantajlı olan Obruk Barajı çevresinin kalkınmasına katkıda bulunulması amaçlanıyordu. Oğuz Adası projesi Çorum’un başta turizm olmak üzere birçok alanda sahip olduğu potansiyeli de ortaya çıkaracaktı.

UYGULAMALI DERSLER VE KAMP TURİZMİ

Spor Bilimleri Fakültesi “Beden Eğitimi” ve “Spor, Antrenörlük Eğitimi”, Spor Yöneticiliği” ve “Rekreasyon” bölümlerinin müfredatlarında yer alan yaz kampı, kampçılık ve doğa sporları derslerinin uygulamalarının Oğuzlar yerleşkesinde yapılması planlanırken, yerleşkede Spor Bilimleri Fakültesi bölüm derslerinin yanı sıra öğrencilere, üniversite personeli ve halka yönelik tematik çadır, doğa, beceri, yaz ve uyku kampları ile kano ve kürek sörfü gibi sosyal ve sportif etkinlikler düzenlenecekti.

AKADEMİK ETKİNLİKLER

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Otelcilik ve İkram Hizmetleri programının uygulama dersleri de Oğuz Adası’nda yapılacaktı. Oğuzlar Yerleşkesinde ayrıca ulusal ve uluslararası kongre, konferans, panel gibi bilimsel etkinliklerle, su sporlarına yönelik ulusal ve uluslararası organizasyonlar yapılması planlanıyordu. Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, Obruk Baraj Gölü ekosistemi üzerine çalışmaların ise devam ettiği belirtiliyordu.

O GÜNDEN BUGÜNE

Yukarıda yazılıp çizilenlerin Çorum'u ilgilendiren bölümü daha önce bu sütunlarda yer aldı, yani kayıtlara geçti. Peki o günden bugüne ne yapıldı? Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devri veya ortak kullanımı gündeme geldi, yine olmadı. OKA'dan destek alınarak Obruk Barajı kenarında bitme aşamasına gelen üniversiteye ait tesis tamamlandı, binaya güvenlik görevlisi görevlendirildi o kadar.

BAŞINDAN BERİ SICAK BAKMADI

Hitit Üniversitesi Rektörü ve idaresinin sorumluluğundaki projede o günden bugüne somut bir ilerleme kaydedilemedi. Rektör daha ilk döneminde bir çok konuda olduğu gibi bu projeye sıcak bakmadı, kaynak israfı olarak gördü, kamuoyu baskısı olunca geri adım attı. Daha sonra pandemi ve depremleri mazeret olarak gösterdi. Şimdi de tasarruf tedbirleri mazereti olacaktır. Sonuç olarak yine başa dönüldü.

Oğuz Adası Projesi'nden bu yönetim ile bir şey çıkar mı derseniz, yanılan olmak isterim ama ihtimal veremiyorum. Velhasıl Üniversitede bir çok alanda olduğu gibi bu projede de 'Hayaller Paris, gerçekler Çorum' oldu.

Son Güncelleme: 27.07.2024 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2024-07-27 17:47:12

Bizim neyimize sosyal aktivite oturun evinizde dizi seyredin.Rektor bey proje adamı

Avatar
Sezer 2024-07-27 19:28:48

Yozgatamı gitsek napsak.Bunların bir halt becereceği yok.

Avatar
Vatandaş 2024-07-27 20:03:38

Rektör bey sıcak mı bakmamış ? Parti peşinden koşmaktan üniversitenin projelerine sıra gelmedi ki sıcak bakmış veya bakmamış diyebilelim.

Avatar
19 2024-07-27 20:12:15

Yozgat kadar ölü yatırım bir şehir yok merkezi idare de durmadan oraya çalışıyor son seçimde başka tercihte bulunmasına rağmen. Biz Çorum'da iktidar partisine ısrarla veriyoruz Allahımızdan buluyoruz

Avatar
Umut 2024-07-28 04:56:40

Rektörün keyfi yerinde ne projesi israf bunlar

Avatar
Muttalip 2024-07-29 06:39:39

Yozgat lı seçmen işini biliyor adamlar ya bakan lık veyahut başkanyardımcılıgı yapabilecek vekiller seçiyorlar yabiz

Avatar
İskilipli 2024-07-28 05:14:31

Tosya İskilip yolunda halen geçerli bir gelişme YOK YOK Bolu toplantısı ne söylenmişti neler nerede o sözler

Avatar
Vay arkadaş 2024-07-28 21:11:35

İskilip Tosya yolu yapilmali