Güney Kore'ye gidiyorlar

Çorum Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında başkan, bir başkan yardımcısı, üç meclis üyesi ve birim müdürünün Güney Kore'ye görevli gitmesi teklifi kabul edildi.

07 Eylül 2024 Cumartesi 16:08
Güney Kore'ye gidiyorlar

Çorum Belediye Meclisi bugün saat 14.00'de Belediye Hizmet Binası'nda toplandı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın başkanlığında gerçekleştirilen okurumda, gündeme üç ayrı madde ilave edildi.

Gündeme eklenen bir maddeyle; Çorum'un kardeş şehri Güney Kore'nin Gimhae kentinde açılacak Hitit Sergisi'ni katılmak üzere 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Meclis Üyeleri Elvan Zorlu, Arslan Kaynar, Serkan Adanır ve Strateji Geliştirme Müdürü Talat Tekin'in görevlendirilmesi kabul edildi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Güney Kore Gimha kentinde düzenlecek Hitit Sergisi açılışına Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın da katılacağını duyurdu

Çorum Belediyesi'nin vergi borcuna karşılık birisi sağlık tesisi çoğunluğu cami alanları olmak üzere 11 taşınmazın Hazine'ye devri konusunda Belediye Encümeni'ne yetki verildi.

YRP: 'VERGİ BORCU NE KADAR?'

Konuya ilişkin söz alan YRP Meclis Üyesi Kadir Boruç, Çorum Belediyesi'nin vergi borcunun rakamsal karşılığını sorarak, "Vergi borcu karşısında 11 adet taşınmazın devrine yetki isteniyor. Ne kadar vergi borcumuz var.? Taşınmazların bir kaçı fiilen cami olarak kullanılıyor. Maliye cami alanlarını devralınca nasıl bir tasarrufta bulunacak. AK Partili belediyelere SGK ve vergi borçlarına karşılık bu tür taşınmazların  devri geçerli oluyor. Ancak mesela Yozgat Belediyesi ve bazı muhalefet belediyelerinin borçlarına karşılık hesaplarına bloke konuldu" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü ise "11 taşınmazın tamamı bize ait değil. Belediye'nin hissedar olduğu yerler var. Kamu kuruluşlarının kullandığı mekanlar bunlar. Mevzuata göre; belediyeler hisse miktarları kadarını Maliye'ye devredebilir. Parasal bir değeri varsa takas edilebilir, veya borçlara yönelik mahsup edilebilir."dedi.

CHP: 'VERGİ BORCUNUUZ AÇIKLAYIN'

CHP Meclis Üyesi Nazik Bulut ise YRP'li Meclis Üyesi Kadir Boruç gibi Çorum Belediyesi'nin vergi borcunun ne kadar olduğunun açıklanmasını istedi. Ancak hem Başkan Yardımcısı Çöplü hem de Başkan Aşgın, bu soruya açıklık getirmedi.

Çepni Mahallesi 4055 Ada 7 No’lu Parsele Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi doğrulutsunda, İskilip Yolu'nda resmi kurum alanı büyütüldü.

Emlak İstimlak Müdürlüğü bünyesinde Kentsel Dönüşüm Ofisi açılması kararlaştırıldı.

BAKANLIK YENİ KÜTÜPHANE YAPACAK

Bahçelievler Mahallesi'de yıkımı gerçekleştirilen Hasanpaşa İl Halk Kütüphanesi'nin yanındaki yol kütüphane arsasına dahil edildi. Söz konusu plan değişikliği ile Pir Baba Parkı ile arkasındaki sokağa geçişi sağlayacak 3 metrelik yaya yolu bırakıldı.

Konuya ilişkin konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Kültür ve Turizm Bakanlığı merkeze yakın daha uygun alan olmadığından mevcut kütüphane alalında plan değişikliği yapılmasını istedi. Çok aktif kullanılmayan yolun kütüphaneye katılması öngörüldü. Yolu kütüphayeye kattık. Araç trafiğine kapatıldı, ancak yayalar Pir Baba Parkı ile arkasındaki sokağa yaya olarak geçişi sağlayacak 3 metre yol  bırakıldı."dedi.

Ayarık Mahallesi 4424 Ada 118 No’lu Parsele Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi doğrultusunda, eski polis lojmanlarının olduğu bölgenin planında kentsel dönüşüme imkan sağlamak amacıyla yüzde 20 emsal artışı yapıldı.

Kunduzhan Mahallesi 5200 Ada 1 No’lu Parselin Batısında Yaklaşık 6500 Metrelik Alana Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi doğrultusunda, eski İskilip yolunda yeni belediye hizmet binası işaretlendi.

9 Adet İmar Planı değişikliği teklifinin İmar Komisyonuna havale edildi.

Çorum Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile protokol yaparak, Ulu Cami'de 3 milyon lira maliyetle çevre düzenlemesi yapması onaylandı.

Ek Gelir Tarifesi onaylandı.

Çorum'un kardeş şehri Güney Kore'nin Gimhae kentinde açılacak Hitit Sergisi'ni katılmak üzere 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Meclis Üyeleri Elvan Zorlu, Arslan Kaynar, Serkan Adanır ve Strateji Geliştirme Müdürü Talat Tekin'in görevlendirilmesi kabul edildi.

Son Güncelleme: 07.09.2024 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oy yok 2024-09-07 16:33:50

Yediğiniz israf ettiğiniz parada kuruş hakkım varsa zehir zıkkım olsun inşAllah

Avatar
Ahmet Amcanız 2024-09-07 17:01:41

Güney Kore’de kardeş şehrimiz var, Çorum'un gelişimine katkısı olacak bir proje vardı, tatil için gidilecek yer mi kardeşim Güney Kore, hemen vurun başlığı okuyup. Taiwan ile karıştırmayın.

Avatar
Kenan 2024-09-07 19:05:59

Kardeş şehir oldularsa gelecek te, gidecek de . Bunlar basit işler . Bu nu da yapsınlar mimar sinanın kentsel dönüşüm ü de bitirsinler

Avatar
Ömer 2024-09-08 01:43:31

Herkes kendi parasıyla gitsin kore gezisine miletin parasını israf yapmayın

Avatar
vatandaş 2024-09-07 16:50:56

bugün hesap vermeyince hadi kurtuluyorlar diyelim yarın mizanın başında ne yapacaklar acaba. devletin hakkına girilıyosa zerre hakkımı helal etmiyorum

Avatar
Çorum lu 2024-09-07 16:52:01

sanat sokağının giriş çıkışı nasıl olacak alt tarafı kapattınız (kız meslek tarafı) üst taraftan girişte kafelerin yolu kapatmasıyla imkansız orayda kapatırsanız buradaki apartmanlara giriş çıkış nasıl olacak hastası var yaşlısı var engellisi var, bu yanlış bir uygulama biz yaptık olduya gelmemeli

Avatar
Halk 2024-09-08 11:43:50

Gidin gezin çatlasın patlasınlar.ekoynan zırtopoz özgür pariste milyon euroları yediler kimsenin sesi çıkmıyor.sarhoş mendeburlar sizin nasıl bir insan olduğunuzu dünya biliyor.

Avatar
Halk değil AK trole gelsin 2024-09-10 19:25:55

Alkol alıp sarhoş olabiliriz ama bu ülkenin sapıkları cemaatlerden çıkıyor. Ensar vakfını unutmadık abilerinizi unutmadık. Günbegün soyunuz kuruyacak