Fikirleriyle yaşıyor

Milli Görüş Hareketi Lideri eski başbakanlardan Necmettin Erbakan vefatının 9. yılı dolayısıyla rahmet ve saygıyla anılıyor.

26 Şubat 2020 Çarşamba 11:01
Fikirleriyle yaşıyor

Milli Görüş Hareketi Lideri eski başbakanlardan Necmettin Erbakan vefatının 9. yılı dolayısıyla rahmet ve saygıyla anılıyor.

Saadet Partisi Çorum İl Başkanlığı’nca önceki gün Devlet Tiyatro Salonu’nda anma programı düzenlendi. Parti yetkililerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı anma programı İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, yaptığı açış konuşmasında; “Milli Görüş Hareketi’nin kurucusu liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı vefatının 9.yılında minnetle, şükranla anıyoruz. Onu anlatmaya kelimeler yetmez. O samimi bir Müslüman, bir dava adamı idi. O, önce ahlak ve maneviyatı benimsemiş bir liderdi. O, karıncayı dahi incitmemiş vicdan sahibi bir insandı. 28 Şubat sürecinde dahi peygamber ocağı olarak gördüğü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpranmamasına çok büyük gayret göstermiş bir siyasetçi idi.”dedi.

SP İl Başkanı Faruk Cıdık da, “Bir lideri anma demek, onun mücadelesini canlı tutmak demektir. Bir lideri hatırlamak demek, onun ilkelerini, şiarlarını ve sloganlarını yeniden haykırmak demektir. Müslümanlar ve İslam coğrafyası çok zor bir dönemden geçiyor. Müslümanlar olarak tarihin en derin krizlerinden birini yaşıyoruz. İslam coğrafyasının her bir köşesinde Müslüman kanının aktığı, ümmetin etnik ve mezhepsel çatışmalarla birbirine düştüğü zor bir dönemden geçiyoruz. İslam düşmanları Müslümanlar üzerinden türlü planlar yapıp, biz Müslümanlar olarak bu planları boşa çıkaracak güç ve iradeden ve birlikten çok uzağız.” Diye konuştu.

 Anma programında Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hayatı sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Saadet Partisi Teşkilat Başkanı İbrahim Zorlu’nun kızı Ayşegül Zorlu, Necmettin Erbakan için yazılan şiiri okudu. Program sonunda Grup Çağrı sahne aldı.

MERKEZ VE TÜM İMLÇELERDE DUA PROGRAMI

Öte yandan Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi, Necmettin Erbakan’ın vefatının 9. yıldönümü nedeniyle yarın (Perşembe) merkezde Ulu Cami’de ikindi namazı öncesi ve tüm ilçelerde mevlit okutacak. Aynı zamanda hatmi şerif dualanacak.

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Mehmet Göle, yaptığı açıklamada, merhum Erbakan’ın her geçen gün özlemi duyulan yeri doldurulmayacak bir devlet adamı, siyasetçi, fikir adamı, nezaket sahibi, şefkat ve merhametli, ömrünü bu milletin saadetine adamış bir lider olduğunu belirterek, “O, dünya Müslümanlarının birliği ve dirliği için, insanlığın huzur ve saadeti için çok çalışmış, engellemelere rağmen bıkmadan usanmadan yoluna devam etmiş, davasından asla dönmemişti. Tüm halkımızı mevlit programına davet ediyoruz.”dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2020 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.