Çorum'da odun ateşine izin yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği  İl Müdürlüğü, Çorum’da odun ateşiyle ekmek ve pide üreten fırın işletmecilerine doğalgaza geçme zorunluluğu getiriyor.

11 Temmuz 2024 Perşembe 14:04
Çorum'da odun ateşine izin yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği  İl Müdürlüğü tarafından Çorum’da odun ateşiyle ekmek ve pide üreten fırın işletmecilerine doğalgaza geçmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Derviş Günday Toplantı Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cemal İbrahim Yalçın, Fırıncılar ve Simitçiler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Kurt, Aşçı ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İsmet Çıtak ve çok sayıda fırıncı ve pideci esnafı katıldı.

Toplantıda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cemal İbrahim Yalçın, müdürlüklerine BİMER ve CİMER’den gelen şikayetlerin giderek arttığını belirterek, ekmek fırını ve pideci esnafına odun ateşi yerine doğalgaza geçmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda fırınlara yönelik yapacakları denetimlerde çevreyi kirleten fırın işletmecilerine 116 bin lira idari para cezası uygulayacaklarını hatırlatan Yalçın, işletme sahiplerinin cezai işleme maruz kalmamaları için biran önce doğalgaza geçmelerini istedi.

Çorum’da 120 ekmek fırını ve pide fırınının bulunduğunu dile getiren Cemal İbrahim Yalçın, bunlardan 29’unun doğalgaza geçtiğini, 91’ine ise doğalgaza geçmeleri için tavsiyede bulunduklarını kaydetti.

Hiçbir fırın ve pideci esnafının cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmalarını istemediklerini vurgulayan Yalçın, karşılıklı anlayış ve hoşgörü çerçevesinde bu geçişin biran önce tamamlanmasını istedi.
Fırıncı esnafının görüş ve fikirlerinin de alındığı toplantı, daha sonra karşılıklı soru-cevap şeklinde sona erdi.

Son Güncelleme: 11.07.2024 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2024-07-11 17:28:20

Odun ateşi nere dogalgaz nere arasında dağlar var, en azından il dışına alınsın fırınlar, pideciler hariç veya filitre takılsın kömür santrallerin takiliyorsa fırınlarda takilir insanların pide keyfi vardı onuda elinden alın.

Avatar
Mustafa 2024-07-11 16:53:37

Bi dokunmadıkları ekmek kalmıştı onuda yaptılar

Avatar
Corumlu 2024-07-11 14:25:00

Odun ateşiyle pişen ekmek, pide vs farkli oluyor. Tamamen yasaklamak yerine en azından pide fırınlarına müsaade edilebilirdi.

Avatar
Daş fırın 2024-07-11 23:06:09

Pidenin de olmayan tadıni kaciracaklar anlaşıldı.

Avatar
birisi 2024-07-12 08:15:15

Sanki Çorumda havayı, çevreyi sadece fırınlardan çıkan duman kirletiyor. Kaç tane fabrika denetlendi bakalım şimdiye kadar. Ya bırakın şu işleri...

Avatar
vatandaş 2024-07-11 14:31:25

Odun ateşi dumanının sağlığa fazla zararı yoktur. Millet lezzetli ekmek ve pide yiyordu onu da engellediler. Fırıncı ve pidecilerin odun dumanı ile uğraşacağınıza havaya zehirli duman atan sanayi tesislerinin filitre takmalarını sağlayın.

Avatar
Vatandaş 2024-07-11 16:27:39

Fırınların önünü görüyoruz oduncu dükkanı gibi pislikten geçilmiyor.

Avatar
HC 2024-07-12 08:16:51

Doğalgaza geçince Allah göstermesin bir şey olduğunda ya da kesinti yaşandığında millet kendini yesin istiyorlar. Odun ateşinde ekmek pişirmesini yasak gelmemeli. hepimizi uyutuyorlar. Yavaş yavaş her şeye el atacaklar. Çevre kirliliği bahane. Kısıtlama getiriyorlar. İnsanları kısıtlıyorlar artık. Uyanmazsak daha çok şeyler olacak. Önce ekmeğinle oynarlar. Daha sonra karbon ayak izi vergisi, şu vergisi, bu vergisi derken birde bakmışsın hiç bir şey kalmamış elinde.