Çorum'da İsrail'i telin, Gazze'ye destek mitingi

Çorum ve Sungurlu ilçesinde "İsrail'i telin Gazze'ye destek" mitingi düzenlendi.

03 Ağustos 2024 Cumartesi 22:50
Çorum'da İsrail'i telin, Gazze'ye destek mitingi

Çorum ve Sungurlu ilçesinde "İsrail'i telin Gazze'ye destek" mitingi düzenlendi.

Filistin Dayanışma Platformu tarafından Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge katılanlar, "Özgür Filistin, İsmail Haniye sen şehit oldun biz şahit olduk", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Yaşasın Filistin, Hemen şimdi ateşkes" pankartları ve geçtiğimiz günlerde Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin fotoğraflarının yanı sıra Filistin ve Türk bayrakları taşıdı. Filistin Platformu adına konuşma yapan Raif Korkmaz, “Zalim İsrail ve en büyük destekçisi olan Amerika’nın başlattığı soykırımın 302’ci günündeyiz” dedi.

Filistin’e yönelik düzenlenen saldırılarda bugüne kadar resmi kayıtlara göre 40 bin Filistinlinin şehit olduğunu dile getiren Korkmaz, “İngiliz desteğiyle kurulan İsrail terör örgütü, 76 yıldır Filistin’deki mazlumlara zulmediyor. Bu zulüm artarak devam ediyor. 76 yıldır Müslümanların birlik olamamasından cesaret alan bu hainler ve zalimler her gün şehit haberleri almamıza neden oluyor. Dünya en küçük şeyde adaletten yana olduğunu söylerken dünya ve Amerika bu zulmü sadece kınıyor” diye konuştu.

Korkmaz’ın konuşmasının ardından Radyo-TV Programcısı Nur Haktan konuşma yaptı.

Öte yandan Çorum'un Sungurlu ilçesinde "İsrail'i Tel'in, Gazze'ye Destek ve Şehitlere Dua" programı düzenlendi.

Sungurlu Abdulmetin Balkanlıoğlu Derneği öncülüğünde Sungurlu Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından da "İsrail'i Tel'in, Gazze'ye Destek ve Şehitlere Dua" programı düzenlendi. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen programa çok sayıda dernek üyesi ve vatandaşlar katıldı. Grap adına konuşan Kerim Mandıralıoğlu, "Bugün işgalci siyonistlerce çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden kanı akıtılan 40 bin şehidin, on binlerce yaralının acısını yüreğimizde taşıdığımızı göstermek için buradayız. Bugün, parçalanmış, korkutulmuş ümmetin yüz akları olan Şeyh Ahmet Yasin’e, Abdülaziz Rantisi’ye, son olarak üç oğlu ve iki torununun şehit olduğu haberi verilince 'Oğullarımın kanı Gazze’deki şehit halkımızın kanından daha kıymetli değildir. Çocuklarım, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu uğruna canlarını feda etti' sözleriyle yiğitliğini gösteren İsmail Haniyye'yi anmak için buradayız. O ve diğerlerinin onurlu mücadeleleri tarih sahnesinde destana dönüşecek inşallah. Hz. İbrahim’in ateşini söndürmeye koşan karınca misali, en azından safımızın belli olması için Filistin’in haklı davasına dualarımızla destek vermemiz İslami, insani ve vicdani sorumluluklarımızdandır. Karşımızda Müslüman coğrafyaya saplanmış bir hançer konumundaki 'terör devleti’ olan bir İsrail var. Her türlü alçaklığı, barbarlığı ideoloji edinmi siyonist bir musibet var. Müslüman coğrafyanın baş belası, savaşın asıl sahibi ABD var. Bu şer güçlerin karşısında da onlarca Müslüman devletin yapamadığını yapan ümmetin yüzakı bir avuç Filistin şanlı direnişi var. 'Utan ey ümmeti merhume' çığlığına 'Hayat iman ve cihaddır' prensibine yapışan şanlı Gazze direnişine selam olsun. Vicdanlı dünya insanlarını hayran bırakan Gazze direnişi ümitvar olmamızı tembihliyor. Gazze ruhu, ölü toprağı serpilmiş İslam alemini diriltmeye devam ediyor. Haksızlık karşısında Hakk'ı haykıracak, ayağa kalkacak, Hakk'a şahitliğini sürdürecek bir ümmet bilincine ulaşmamıza katkı sağlıyor. Bunun için ise yüreklerimizi işgal eden dünyalık ağırlıklarımızdan kurtulmamız gerek. Unutmayalım ki, aşağılanmayı, ezilmeyi, sömürülmeyi alın yazısı gören bir ümmet asla ayağa kalkamaz. Selçuklulardan Osmanlı'ya İslam davasına büyük hizmetler etmiş Türk milleti, dünyada yaşanan her zulmün karşısında yer almıştır. Katiller bilmeli ki, bizler öldürülmekle bitmeyiz. Tarih boyunca nice yiğit ve kahramanlar suikastla, kahpe tuzaklarla şehadet şerbetini içti ama bu dava bitmedi” ifadelerini kullandı.

İHA

Son Güncelleme: 04.08.2024 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Telin 2024-08-04 08:20:30

Siz burda Israil'e telin ediyorsunuz. Iktidar Yunanistan uzerinden israil ile ticarete devam ediyor, kursun gecirmez cam, jet yakiti vb... bir suru urun yolluyor. Biraz da Gazze'de 40 binden fazla insani katleden Israil ile araliksiz ticarek yapan tek adam iktidarini telin edin. Editor sen bu yorumu yayinlamazsin biliyorum, bari sen oku da bilgilen yalakalikta master yaptigin icin...

Misafir Avatar
KUKLACI 2024-08-05 10:25:34 @Telin

Elinize kim ne verse inanıp iman ediyorsunuz, doğru mu yalan mı, kaynağı ne, yeter ki yalana ve fitneye hizmet etsin...birilerinin sosyal medyada paylaştığı nın peşine düşmektense doğrusu ne bir araştırın.. kuklacıları sevindiriyorsunuz...

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Vatandaş 2024-08-04 14:03:11 @Telin

İsraile ihracat yasaklandıktan sonra Filistine ihracat 15 katına çıkmış. Yani israile ihracat tam gaz devam. Filistin üzerinden.

Beğenmedim! (1)
Avatar
GAZZE GAZZE 2024-08-04 15:28:59

Değerli Arkadaşlar son 20 yıldır. Irak, Suriye, LİBYA, mısır, Filistin dahil bizim iktidara gelme arzularimiz ve ABD, AB, SİYONİSTLERE verdiğimiz sözler üzerine bu coğrafya tamamen maf oldu. Gömlek çıkarıp, tişört giydiğimiz için. Başörtülü bacilarimiz okusun adı altında siyaset yaparak siyonistlerin desteği ile ırakta, suriyede, libyada, Filistinte ölen bazılarımız ve çocuklarımızın üstüne bir ikbal kurarak iktidar kalmak için birilerinin mutsuzluğu üzerine kendimize mutluluk inşaa ettik. Emin olun bu kanın akmasinda yabancılardan daha çok bizim emeğimiz daha fazla dir. Ayrıca bu ortadoğu Eş başkanı olarak iktidara getirilen bir iktida asla ve asla bu cografyada liderlik yapamaz bunu aklınıza sokun. Türkiye liderlik yapabilir ancak bu iktidar yapamaz. Nedenine gelince boş verin gitsin milletin ruhu ölmüş kime ne anlatiyoruz

Avatar
Kenann 2024-08-04 23:18:53

Bu ve benzeri eylemlerin maalesef hiç bir karşılığı yok 40 yıldır Kahrolsun İsrail diye bağırıyoruz ama İsrail abad oluyor. Devletimiz somut bir şeyler yapmalı ama maalesef devlet büyüklerimizde sadece bağırıyor.. Bizim ordumuz bugün kullanılmayacak da ne zaman devreye girecek.. Filistine türk üssü kur cesur adımlar at. Bu ulke en zayıf zamanında Kıbrıs'a çıkarma yaptı..

Avatar
Emekli cahiline 2024-08-05 10:24:24

Ettigin beddualarin hepsini sana misliyle iade ediyorum. Biraz okuma yazman var ise arastirirsin cahil orumcek beyinli. Ihracatcilar meclisinin 1 yillik verilerine bak istersen diyecegim ama senin onu yapacak kapasiteye sahip degilsin. Israil'i protesto sov ile olmuyor,beddua ile de olmuyor. Asil senin gibi seriatci cahiller Israil yanlisisiniz. Sen git marketten kola al sokaga dok, anca o kadar beynin var.

Avatar
Ünal 2024-08-04 11:26:22

Millet kendine acıtasyon yapıyor.Bu işler boşuna icrat lazım....

Avatar
İlginç 2024-08-04 12:19:11

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) dün 2024 yılı Temmuz ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre, İsrail'e ihracatı 9 Nisan'da kısıtlayan, 3 Mayıs'ta ise tamamen yasaklayan Türkiye'nin Filistin'e ihracatı temmuzda patladı. Temmuz 2023'te 9,3 milyon dolar olarak görülen ihracat, Temmuz 2024'te yüzde 1180'lik olağan dışı artışla 119,7 milyon dolar oldu. Abluka altindaki Filistin'e bu kadar ihracat neyin nesi aceba. Yine birseyler dönuyor

Avatar
Gerçekte olan 2024-08-04 18:17:51

İş sadece siyasilerin şovuna dönüşmüş durumda. Vatandaşın güveni kalmadı. İki yüzlülük almış başını gitmiş.

Avatar
CorumTurk 2024-08-04 13:59:57

Çoluk çocuk kadın demeden masumları katleden İsrail'e karşı bu duruş takdire şayan.Ancak geçmişte yaklaşık 30 yıl işgal altında kalan Azerbaycan topraklarive çin isgalindeki Uygur toprakları,Kerkük Türkmen toprakları için de bir kez toplanın.Musluman sadece Arap değil ,Türk'ün de müslümanı var.Sirf Arap müslümanlar için eylem yapmanız aslında bilinç altınızda başka şeyler olduğunu da akla getiriyor.Haniye suikasta uğradı hepiniz taniyorsunuz oysa kerkukte, Uygur bölgesinde kaç müslüman lider katledildi haberiniz bile yok.