Birinci gündemimiz Samsun-Ankara hızlı tren projesi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, “Birinci gündemimiz Samsun-Ankara hızlı tren projesi" dedi.

27 Ekim 2024 Pazar 01:35
Birinci gündemimiz Samsun-Ankara hızlı tren projesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Samsun'da devam eden ve yapımı planlanan büyük bütçeli yatırımlardaki son durumu açıklayarak, “Birinci gündemimiz Samsun-Ankara hızlı tren projesi" dedi.

Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Samsun'a yapılacak yatırımları ve gündemi değerlendirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen toplantıda açıklamada bulunan Muş, merak edilen konular hakkındaki soruları da cevapladı.

HIZLI TREN PROJESİ

Enerjilerinin büyük çoğunu Samsun-Ankara hızlı tren hattı ve Atakum Çevre Yolu'na verdiklerine dikkat çeken Muş, “Şu anda Ankara-Samsun arasında bir otoyolumuz var. Ana gündemimiz, bütün odağımız tren, raylı sistem yani hızlı trenin yapılması. Öncelikli gündemimiz bu. Trafik ihtiyacı, yoğunluk artar, ihtiyaç hasıl olur Ankara-Samsun otobanı projelendirilebilir. Trabzon-Samsun arasında da Karadeniz Sahil Yolu var. Şu anda da işliyor. Onun haricinde ilave bir yol, çalışma gündemde yok. Böyle çok enerjimizi verdiğimiz bir yer değil. Enerjimizi daha çok saydığımız projelere vermek istiyoruz. Bizim için en kritik Samsun-Çorum-Ankara üzerinden Mersin Limanı'na inmek. Bizim için en önemli iş bu. Çünkü bu hem sanayiyi bu tarafa getirecek ve ulaşım anlamında bize çok ciddi kolaylık sağlayacak. Lojistik anlamında, yolcu taşımacılığının ötesinde bir şey bu. Birinci gündemimiz şu anda bu ve hayata geçirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl Batı Çevre Yolu ile bu bahsettiğimiz projenin ihalesini yaptırmak gibi bir hedefimiz var” açıklamasında bulundu.


İHA

Son Güncelleme: 27.10.2024 01:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2024-10-27 04:20:39

Samsun Ankara karayolunu kullanarak özel araçları ile seyahat edenler İstilip Çankırı güzergahını tercih eder durumdalar yol sakin ve ferah tavsiye edilir Araç çok yönlensin ki bu yolda dubleye dönsün 40 km daha kestirme. İnşAllah YHT gelir