Asıl hastalıklı olan ağaç kesmeniz

CHP Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Aslan Kaya, tarihi Ulu Cami'deki ağaçların kesilmesine tepki gösterdi.

03 Eylül 2024 Salı 12:38
Asıl hastalıklı olan ağaç kesmeniz

CHP Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Aslan Kaya, tarihi Ulu Cami bahçesindeki asırlık ağaçların kesilmesine tepki gösterirken, "asıl hastalık ağaç kesme merakınız."dedi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kaya, açıklamasında özetle şöyle dedi:

“Böyle bir şey nasıl olurdu? Camii ile bütünleşmiş yüzlerce yıllık ağaçlar kesilmişti. Hiçbir haklı gerekçesinin olmadığı bir ağaç katliamı. Yaptıkları her kıyıma bir kılıf bulmakta da pek bir mahir olan bir belediye. Biz biliyoruz ki asıl hastalıklı olan ağaç kesme merakınızdır. Tarihte hem camii yıkıp hem de tarihi camiinin asırlık ağaçlarını kesen belediye olarak anılacaksınız. Her yaptıkları yanlışı başkasının üzerine atmakta da çook mahirler.

Ülke nereden nereye geldi. Ağaçlar için üzülen bir liderden; Ağaç katliamı yapan yöneticilere. Bu ağaçların kesilmesinin hesabı sorumlularından sorulmalıdır.

İzcilik çalışmaları nedeni ile il dışındaydım. Kurs-Kamp sırasında medyaya, özellikle sosyal medyaya ulaşım fırsatı bulamadım. Dönüş yolunda sosyal medyaya ulaşım fırsatı bulduğumda Ulu Cami'deki ağaç katliamı haberini gördüm, gözlerime inanamadım. Böyle bir şey nasıl olurdu? Camii ile bütünleşmiş yüzlerce yıllık ağaçlar kesilmişti. Hiçbir haklı gerekçesinin olmadığı bir ağaç katliamı.

Şimdi yaptıkları ağaç katliamı için de, Kültür ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun talimatı ile yaptık diyorlar. Acaba Anıtlar Yüksek Kurulu’na bu talebi hangi kurum yapmış ki, kurul böyle bir cevap vermiş. Bu gerekçe tutmamış olacak ki, sonrasında ağaçların hastalıklı olduklarını iddia ettiler, fakat kamuoyuna bununla ilgili yaptırmış oldukları bir test, tahlil vs hiçbir belge sunmadılar. Biz biliyoruz ki asıl hastalıklı olan ağaç kesme merakınızdır.

Tarihte hem camii yıkıp hem de tarihi camiinin asırlık ağaçlarını kesen belediye olarak anılacaksınız. Her yaptıkları yanlışı başkasının üzerine atmakta da çok mahirler. Ülke nereden nereye geldi. Ağaçlar için üzülen bir liderden; Ağaç katliamı yapan yöneticilere.
Bu ağaçların kesilmesinin hesabı sorumlularından sorulmalıdır."

Son Güncelleme: 03.09.2024 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2024-09-03 13:44:19

Gidin boğazda rus milyardere peşkeş çekilen ve ağaç katliamı yapılan arsaya bakın. Gören de Ulu Cami'den çıkmıyor zanneder bu arada. Cemaat senin kadar ses etmedi be. Kaşıyın bakalım yara bile olmayan bölgeyi.

Misafir Avatar
Cengiz Ertürk 2024-09-03 23:14:31 @çorumlu

Caminin cemaatin mülkü olduğunu zanneden bir kişiye esasen cevap vermek bile gereksizdir.
Sizin evinize hırsız girse, talan etse, bahçenizi bozsa, biz ses çıkarmayalım mı?
İstanbul'da meydana gelen bir gayri yasal durum, Çorum'da ağaçların kesilmesini gerektirmez.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Doğan Uygun 2024-09-03 16:21:23 @çorumlu

Sen önce kendi bahçenin haline bak sonra milletin bahçesine laf et. Size kalsa çorumu harabeye çevirseler ses çıkarmazsınız kendinizden olanlar için. Sizinle aynı döneme gelmeseydik keşke cahiliye dönemi bile sizden daha bilgili ve merhametliydi.

Beğenmedim! (3)
Misafir Avatar
İsmail 2024-09-03 15:11:34 @çorumlu

Bırak onu istanbulda yaşayanlar yorumlasın burda insanların bilmediği bir konu hakkinda yorum yapılınca gerçek olmuyor gercek bi sey yazayim İstanbula ihanet ettik diyen kimdi

Beğenmedim! (3)
Avatar
Oy yok 2024-09-03 14:38:15

Bir insanın kesilen ağaçlara tepkisini göstermesi için camiye gidip gitmemesinin hiç bir ilgisi yoktur. Çorum lu cehalet örümcek beyinli yorumcu. Ağaç kesmeyi doğaya zarar vermeyi bari dine imana camiye bağlama yaa. Tek devlet tek millet tek din AMA AGACLARI YOK EDERIZ kafası taşıyan herkes bu katliamda suçludur

Avatar
Sezikli 2024-09-03 16:36:10

Yıllar önce Valilik bahçesinde kesilen ağaca tek laf etmeyenler ağaç bahanesiyle çalışkan üreten belediyeye saldırıyor..el insaf

Avatar
DURSUN 2024-09-03 15:02:30

YAPILAN İŞ DOĞRU ELEŞTİRİ YERİNE NASIL CEVRE DÜZENLEMESİNE KATKI SUNABİLİRİZ BUNA KAFA YORMALIYIZ ÇORUM HEPİMİZİN POLEMİKLERE GİRMEYELİM BU ARADA HABERCİM 19 TEŞEKKÜRLER OLUMLU VE OLUMSUZ GÖRÜŞLERE YER VERDİĞİ İÇİN

Avatar
Çok şaşırtıcı 2024-09-03 16:47:16

Şu işi chp li bir belediye yapsa idi , bırakın Çorum’u , ülkenin gündemine otururdu , chp li belediye cami bahçesindeki yüzyıllık ağaçları kesti diye.. gerçekten çok ilginç , Allah sizi bildiği gibi yapsın , ne deyim , ne var bunda kesecek diye yorum yapıyorlar , hayretler içersindeyim

Avatar
Halk 2024-09-03 22:13:50

Asıl hasta olan iki tane ağaç kesildi diye ortalığı ayağa kaldıran siz akıldan yavanlarsınız.

Avatar
çorumlu 2024-09-04 01:33:13

Bahsettiğiniz adamın seçilince ilk icraatlarından biri memleketi ağaç dikme konusunda guinness rekorlar kitabına sokmak oldu. Adam ağaç kesip imara açmamış burayı. Yerine tarihimizde bizimle özdeşleşmiş çınar ağaçları dikmiş oraya.

Avatar
Editöre 2024-09-04 13:10:42

Örümcek beyinli cahil demek serbest, leş kargası demek yasak öyle mi? Kafanıza göre yorum kısaltamazsınız