Aşgın, kavşaklardaki baz istasyonlarını savundu

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, belediyenin kavşaklara ücret karşılığı kurma izni verdiği baz istasyonlarının işlevsel olarak gerekli olduğunu savundu.

08 Temmuz 2024 Pazartesi 16:03
Aşgın, kavşaklardaki baz istasyonlarını savundu

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, belediyenin kavşaklara ücret karşılığı kurma izni verdiği baz istasyonlarının işlevsel olarak gerekli olduğunu savundu.

Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi.

'TRAFİK İÇİN SIKINTI, ESTETİK GÖRÜNTÜ YAKIŞMIYOR'

Gündem dışı söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Doğan Öksüz, baz istasyonlarının bazı kavşaklara konuşlandırıldığını, sentetik çim örtünün trafikte görüş açısını olumsuz etkilediğini, en önemlisinin de totem içindeki ayyıldızlı bayrağın estetik görüntüsünün kente ve belediyeye yakışmadığını söyledi.

Öksüz, "Daha önceki meclis toplantılarında kavşaklardaki baz istasyonlarının görüntüsünde düzeltme yapılacağı açıklanmıştı. Bir hukukçu olarak söze değil icraata bakarım. Şanlı bayrağımızı bu çirkin totemden kurtaralım. Konunun sıkı takipçisiyim."dedi.

İŞLEVSEL OLARAK GEREKLİ, ESTETİK DEĞİL

CHP'li Öksüz'ün eleştirisine cevap veren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da, "Sorunları yerinde tespit etmek, eksikleri tamamlamak görevimizdir. Totem bayrak hassasiyetimizi herkes bilir. Arada bir Şehitlik'e gidin, 150 metrelik Türk bayrağını izleyin. Size Şehitlik'e gitmenize salık veriyorum. Depremde baz istasyonları binaların üstüne konulduğunda iletişim kesildi. Bu nedenle binaların üzerine konmasının sorun olduğu belirtildi. Kavşaklara yerleştirilen baz istasyonlarının ucube görüntüye sahip olduğuna katılıyorum.

Baştan itibaren estetik olması talimatımdı. Arkadaşlar iki aydır proje üzerinde çalışıyor. Giydirme yapılarak estetik görüntünün sağlanması sağlanacak. Arkadaşlara bir an önce ucube görüntünün sona ermesi talimatını verdim. O görseller güzelim şehrimize yakışmadı. Ama işlevsel olarak yapılan iş doğrudur, bunları daha da çoğaltacağız. Ancak estetik olarak yanlıştır. Şehirde yaptıklarımız, esetiğe verdiğimiz önem herkesin malumudur." şeklinde konuştu.

TUNCAY YILMAZ İŞGALE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Belediye Meclis Üyesi Tuncay Yılmaz, Çorum'da her yerde görülen tretuar ve yol işgalini eleştirerek, Çorum Belediyesi'nin hem esnaf hem de yayaların hakkını korumak için çalışmasını, ayrıca semt pazarları için de benzer tedbirlerin alınmasını istedi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise kaldırım ve yolların işgali konusunda sıkı çalışma yaptıklarını, ayrıca pazarlarda tüketicinin ürünleri seçerek alması, genel temizlik, hijyen ve diğer problemlerin çözümü için ilgili başkan yardımcısının çalışma yaptığını kaydetti.

GÜNDEME GEÇİLDİ

Gündem dışı konuşmaların ardından 4 maddelik meclis gündemine geçildi.

Çorum Belediyesi'nin toplu ulaşımda 65 yaş üstü vs. faydalanan kişiler için kişiler BELTAŞ'a bilet desteği vermesi kararlaştırıldı.

Çorum Müzesi'nde ilgili pafta ve adalarda plan değişikliği yapılması kararlaştırıldı.

Kadıkırı bölgesinde plansız alanda kalan alana MHP'nin değişiklik teklifinin eklenmesiyle birlikte plan yapılması kabul edildi.

Son Güncelleme: 09.07.2024 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2024-07-08 18:19:38

Zamanında bir muhtara gücünüz yetip gerekli olan yere baz istasyonu koyamadınız.Şimdi neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Avatar
Uyumaya devam 2024-07-09 08:46:58

Şehrimiz en ufak yağmurda venedik oluyor,belediyenin önünü olimpik havuza dönüyor, insan hiçmi rahat koltuğundan kalkıp pencereden dışarı bir bakmaz.Ne bir çaba ne de bir dahaki yağmura hazırlık var. Maalesef liyakatsizlik çorumun kaderi oldu

Avatar
Göktürk 2024-07-08 18:20:50

Başkanım Audi 8 nasıl komforu

Misafir Avatar
hızır 2024-07-09 08:48:11 @Göktürk

komfor değil konfor, A8 değil A6

Beğenmedim! (0)
Avatar
Gerçek 2024-07-08 21:24:50

Bir gün de vatandaşın yanında olun ne var...

Avatar
Yav he he 2024-07-09 10:06:52

Tabi ordan aldigi paralar ile sov yapiyorlar. O yuzden savunacak.