Aşgın'ın sözlerine peş peşe itirazlar

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AA ve Hürriyet'e konuştu, Türkiye'de tartışılan sokak hayvanları meselesini Çorum'da çözdüklerini vurgulayınca, itiraz ve eleştiriler peş peşe geldi.

22 Temmuz 2024 Pazartesi 10:02
Aşgın'ın sözlerine peş peşe itirazlar

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Anadolu Ajansı ve Hürriyet Gazetesi'ne konuştu, Çorum'da başıboş sokak köpekleri sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturduklarını vurguladı. Aşgın'ın sözlerinden yola çıkan Hürriyet, 'Tüm Türkiye’nin hararetle tartıştığı sokak hayvanları sorununu çözen şehirler de var. Bunlardan biri de Çorum.' yorumunda bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nin 'Çorum ‘birlik’le  başardı: Kısırlaştırıp yaşattılar' başlıklı haberinde, Başkan Aşgın, iktidar ve muhalefetin mevzuyu tartışarak değil, konuşarak çözüme kavuşturmasını önerirken, Çorum Sokak Hayvanları Birliği'ni kurarak tüzük oluşturduklarını, ilçe belediyelerinin işe dahil edildiğini, il, ilçe merkezleri ile tüm köylerde aynı çalışmaların yapılacağını, Hayvan Hastanesi inşa ettiklerini, 6 ayda 5 bin sokak köpeğinin kısırlaştırıldığını, kentte geçmişe göre başıboş hayvanların sayısında hissedilir azalma yaşandığını, başıboş hayvanları sokağa bırakmayarak doğal koruma alanları oluşturacaklarını, meselenin insanî, vicdanî ve inanç temelli yönlerini ve daha fazlasını dillendirdi.

Aşgın'ın Türkiye'de tartışma halinde konuşulan sokak hayvanları konusunun Çorum'da çözüldüğü algısını oluşturan açıklamalarına bazı habercim19 okurlardan hem itiraz hem de eleştirel yorumlar geldi.

İşte o yorumlar:

Mustafa/ Sokaklarda köpek kalmazsa çözülmüş olur, evet çok güzel tesis yapılmış ama sokaklarda köpekler olduğu sürece çözülmüş sayılmaz. Zaten kimse sokak köpekleri öldürülsün demiyor, köpek severler alsınlar sahiplensinler, öyle olunca sorun kalmıyor.
****
Şunun pozlara bak/Pozlara bak. Zannedersin Paris Belediye Baskanı. Ne çözdün merak ediyoruz. Caddeler, sokaklar kopeklerle dolu. Tabi sen tek başna çıkamazsın dışarı, görememen normal.
****
Taner/Sadece algı yapıyor. Ne yaptı.? İşine gelince birlik kurduk diyor; işine gelmeyince bu işi valilik yapıyor diyor. Köpekler bölük bölük dolaşıyor. Akkent'e gelmiyor ki görsün.
****
Vtndş/Çözüldüyse Rüstem Eren Parkı'nda gezen ve çocuklara saldıranlar sokak hayvan değil mi yoksa.?
****
Aslinda olan!/Ağam bizimle eğleniyi;)
****
Hüsam/ Ama TOKİ başta olmak üzere bir çok köpek niye sokaklarda o zaman.
****
Okur/
Adamın şehre hiç bir faydalı işi yok. Hatta yaptığı bir iş yok. Sanki Çorum tarihinde hiç sokaktaki çöpler süpürülmemiş, kendi zamanında temizliğin icat edildiğini zannediyor. 10 yılı heba oldu Çorum’un. Çivi çakmadan lay lay lomla bizi kandırdığını sanıyor. Hayvan yasasının ön gördüğü neyi yapyormuş da Türkiye’ye örnek olacakmış. Topu Vali'nin üstüne atarak tüm sorumluluktan kurtulduğunu sanıyor. Şovlarınla bizi kandıramıyorsun. 
****
Tolga/Aslında sen Çorum'un bütün sorunlarını çözdün... Metrobüs, esnafın kaldırım işgalleri, tabela kirliliği vb.... kıymetini bilemediler... Son 6 ayda 10 bin köpek kısırlaştırdık demiştin daha önceden, şimdi 5 bin köpeğe mi düştü?(https://www.corumhaber.net/corumda-son-6-ayda-10-bin-sokak-hayvani-kisirlastirildi)
****
Hibo/Köpekler kovalasın seni emi... Sokaklar it dolu...

Bulut/ Sayın Başkan, diyelim merkezdeki köpekleri çözdün, ya köylerdeki köpekler ne olacak veya sırayla köylerde köpekler de toplanacak mı...?
****

Çorum/Sokaktaki hayvanları iğne ile öldürmek büyük bir vebal ve merhametsizlik olur. Başka çözümler bulunmalı. Hele hele bir Müslüman, bir canlının hayatına kıyamaz. Dinimize göre ahirette hayvanlar da yeniden diriltilip insanlardan haklarını alacak.
****
Uğur Yıldırım/Erzurum Dede yolu başıboş köpeklerden geçilmiyor. Başkanım hastaneye giden gelen yayalar zorlanıyor. Defalarca barınağı aramama rağmen ilgilenen olmadı.
****
Adem Oğuzhan Kaya/Doğal yaşam alanı işte bütün mesele bu. Gitsin hayvan severler de oralarda 7/24 hayvan beslesinler. İdareye de katkıları olur. Hem de millet hakiki severleri görür. Apartman çöpüne yemek artığı asmak kolay.
****
Kenan Aras/Heryerde sürüler halinde var, sabah itfaiyenin oradaki yürüyüş alanına gidin görürsünüz.
****
Ferhat Kayış/Anca konuşuyorsunuz. Çorum'un her yeri köpeklerce işgal edilmiş durumda. Kadeş Meydanı'nda yerde yatan köpekleri üşenmedim saydım, tam 22 tane köpek vardı.
****
Buhara/Biz farklı şehirde mi yaşıyoruz.? Sokaklarda köpekler çete halinde geziyor. Çözdük deyince çözülüyor mu bu iş.? Biraz icraat yapın, Çorum her yıl geriye gidiyor idarenizde.
****
Niye oy verdiniz?/Yorum yapanlara soruyorum. Bu Aşgın'ın işi gücü şov yapmak, icraatlarının çoğu laf, çoğu yalan gibi duruyor. Niye oy verdiniz de seçtiniz bu iş bilmez şovmeni? Çorum'un 10 yılı boşu boşuna bu beceriksizler yüzünden heba oldu gitti. Partiye oy verirseniz olacaği bu işte...
****
Sedatt/Belediye ekipleri köpekleri toplayıp merkez köylere bırakıyorlar, onlarda 2-3 gün aç kalınca savunmasız hayvanlara saldırıyor. Geçen sene sadece 40'a yakın tavuğumu yedi getirdiğiniz başıboş köpekler. Şimdi siz bu sorunu çözmüş mü oldunuz?
****
İskilipli/Sabah namazı çıkışı cami önlerine bir bakın ne olur. Yaşlılar kaldırımdan kaldırıma sek sek atarlar ya, aynen öyle. Sürü halinde gezerler, özellikle Şeyh Yavsi Cami ve Hükümet Konağı civarı. Toplanıp bu tehlike de kalmamalı. Onları barınakta beslemeli. Yaşama hakkı her canlının var. Hayvan düşmanı gibi düşünülmesin ama barınak yapılıp bu sorun da böylece çözüme kavuşur inşAllah.
****

19/Başkan demekki Çorum'da gezmiyor. Fuar alanı, Tavukluk, Tomak'ın Fırın, Silmkent, Pınar Koleji'ne giderken Bilgi Koleji'nin ordaki arsalar, bakın nokta atışı veriyorum. Kaç tane başı boş hayvan geziyor. Bir diğer olay başkan o hayvan barınaklarında harcadığınız para ne kadar? Yazık günah o kadar parayı bu hayvanlara harcarken aç, sıkıntıda olan insanlara harcasanız daha iyi değil mi? Artık yeter böyle bir sorun konuşulmamalı. Bir çocuğun canı kaç tane hayvana bedel, böyle bir durum mu var? Şayet müslüman isek o zaman efendimiz (sav) zamanında neler yapılmış onlara bakın, sahih hadislere bakın. En güzel örnek orası, en şefkatli hayvan severde orası başka yer aramayın.
****
Ulukavaklı/Ulukavak 33. Sokak'taki parklarda bir sürü köpek geziyor. Kaç defa belediyeyi aradık. çözüm bulamadılar. Sorunun çözüldüğünü ben görmedim. Galiba başkanın evinin çevresinde köpek yoktur. Sorunu kendi mahallesinde halletmiştir.
****
Doğan Uygun/Nasıl çözmüş ya bi anlatın hele ? Hala Akkent'te geceleri sokakta yürüyemiyoruz, cam pencere açamıyoruz, gece sesler yüzünden. Her yer yemek artıkları ve pislik dolu. Sinekten, böcekten geçilmiyor. Akkent Çorum'dan sayılmıyor herhalde. Peki Gazi Caddesi de mi Çorum'a ait değil sayın başgan ???

Son Güncelleme: 22.07.2024 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alemlerin efendisi 2024-07-22 11:23:00

Halil ibom kendi aleminde bırakın tadını çıkarsın,oda öyle mutlu oluyor.

Avatar
Hüsam 2024-07-22 11:34:45

Yav çözülmeyen olayı çözülmüş gibi göstermek inanın şehrimizi dahada zora sokuyor. Diğer şehirlerde de ithal köpek geliyor sanırım. Dün gece ikbal civarında köpek sesinden uyuyamadım. Bırakın çözümü köpek sayısı eskiye göre bayağı artmış.

Avatar
Göktürk 2024-07-22 10:30:10

Basoanim Audi 8 konforu nasıl,yeni yaptirdiginiz Bld binasının bahçesinin altını niye ota park yapmadınız saygılar

Avatar
Isleri gucleri yalan dolan 2024-07-22 13:17:09

Cunku yalan söyledigini herkes biliyor. Hatta o kadar yalan konusuyor ki kendi bile inaniyor.
Size bi olay anlatayim bakalim ne kadar sasiracaksiniz. Gecenlerde bi tanidigin kopegi vardi bahcesinde bakiyordu, kopek cok saldirgandi, barinagi aradilar , teslim ettiler, 2 gun sonra kopegi salmislar,gorduk, buyuk ihtimal birine saldirir, yakinda duyarsiniz. Bahcelievlerden aldiklari kopegi Ulukavak'ta salmislar. Bu kadar samimiler iste...

Avatar
Ugur 2024-07-22 11:33:43

Bu köpekleri sokaklara salanlara köylerde köpekleri yavrulatıp basıboş sokaklara atanlara yüklü cezalar gelmezse köpek sorunu çözülmez

Avatar
İskilip 19 2024-07-22 12:31:14

İskilip terminal çevresi sabah başıboş köpekler ile dolu sürü halinde gezerler
İnsanlar ya cami ya yolculuk yadü iş eğitim için sabah erken harekete geçiyorlar ama karşılarına sürüler tedirgin edici

Avatar
Troller 2024-07-23 13:26:06

Asgin ve Akp trolleri baslamislar hemen ise. Siz milleti yerden yere vururken kimse bisey demiyor,gayet mutlu oluyorsunuz. Insanlar Asgin ve Akp zihniyetinin yanlislarini soyleyince niye zorunuza gidiyor. Bence de dort ayakli kopeklerden daha tehlikeli olan iki ayakli koppeekler var

Avatar
Has Çorumlu 2024-07-22 11:53:24

Anca eleştirmeyi bilmek tam olarak sizin bu yaptığınız.Gelin başka illerdeki sokak hayvanlarını görün caddede yuruyemiyorsunuz köpeklerden.Birde sokak hayvanlarından fırsat maşAllah herkonuda eleştiri yapılmış.Corumda hemen her mahalle de belediyenin tesisleri var, gençlere, kadınlara ücretsiz kursları var. Heryer park yeşil alan.Tarihi eserlerinize sahip çıkılıyor.Adam sokağa iniyor vatandaşla sohbet ediyor her gün.neymis sokağa cikamiyornmus bırakın Allah aşkına.

Misafir Avatar
Doğan Uygun 2024-07-22 14:57:08 @Has Çorumlu

Akkente bekleriz seni kardeş özellikle akşam gel şöyle bir dolaş bakalım dolaşabilirsen. Doğruya doğru demediğiniz sürece bu memleket gelişmez bu kafayla devam edin. Yapılan parklarda bile köpek popülasyonundan geçilmiyor hayırdır sende mi mama lobisindensin ?

Beğenmedim! (0)