Ağaç kesimine vatandaş ne dedi?

Çorum'da tarihi Ulu Cami'de restorasyon çalışmaları kapsamında cami bahçesinde bulunan ağaçların tamamının kesilmesine vatandaşların tepkisi sert oldu.

30 Ağustos 2024 Cuma 14:30
Ağaç kesimine vatandaş ne dedi?

Çorum'da tarihi Ulu Cami'de restorasyon çalışmaları kapsamında cami bahçesinde bulunan ağaçların tamamının kesilmesine vatandaşların tepkisi sert oldu.

VATANDAŞ NE DEDİ?

Ulu Cami bahçesinde bulunan tüm ağaçların kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar, ağaçların binaya zarar veren belli bölümünün kesilebileceğini ancak tamamının kesilmesinin doğru olmadığını dile getirdiler.

Ulu Cami bahçesinde bulunan yaklaşık 100-150 yıllık ağaçların kökünden söküldüğünü dile getiren Harun Özbek, “Ağaçlara yazık olmuş. Şimdi gördüm. Hepsini sökmüşler. En az 100-150 yıllık ağaçlar. Şemsiye gibiydi. Millet altında oturuyordu. Gölgelik oluyordu. Güneşten korunuyordu. Böyle peyzaj çalışması mı olur. Ağaçlar sökülmeden yapılsaydı daha iyi olurdu. Bu ağaçların sökülmesine içim razı olmadı. Sökmüşler. Ağaç katliamına gitmişler çok yazık. Eski haline bakın, yeni haline bakın. Millet nerde oturacak. Duvar boyunca çeşmeler vardı. Millet ne yapacak. Yazık etmişler. İyi değil uygun görmüyorum." dedi.

Ulu Cami'nin restorasyonundan dolayı Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi'ne teşekkür eden İlhan Kılıç, “Burada yapılan bir yanlış var. Oda ağaçların kesilmesi. Ata yadigarı yüz yıllık ağaçları kesip heba etmeleri yanlış olmuş. Duvarları yıkmaktan imtina eden Vakıflar Müdürlüğü caminin duvarlarının yıkılarak meydana kazandırılmasını kabul etmeyen müdürlük, ağaçların kesilmesine razı olmuş. Neymiş ağaçlar hastalıklıymış, kökleri çevreye zarar veriyormuş. Kamuoyu bunlara çok inanmadı. Takdirini Çorum kamuoyuna bırakıyorum. Bu ağaçların kesilmesine izin veren yetkililer makamlarını terk etsinler. Benim gözümde yok hükmündedirler” şeklinde konuştu.

Ulu Cami bahçesinde yapılan çalışmalar kapsamında ağaçların kesildiğini üzülerek gördüğünü anlatan Mehmet Kışla, “Ağaçlar fazla irileşmişti. Yeniden ağaç mı dikilir bilmiyoruz. Buraya uygun bir ağaç dikilebilir. Köklerinin zarar verdiğini söylemiş uzmanlar. Fazla bir bilgim yok. Tarihi dokuya uygun ağaçlar yapılması lazım” diye konuştu.

Cami bahçesindeki tüm ağaçların kesilmesine tepki gösteren Hüsnü Bolat da, “Bunun olmaması lazımdı. Her köşe de en azından bir ağaç bıraksalardı. İnsanlar karga gibi ağzını açıyor burada. Eski bankanın önünde güzel bir sedir vardı. Park yapıyoruz diye onu da kestiler. Kenarına bir oturma grubu yapaydın. Biz bu kafayla bir yere gitmeyiz” ifadelerini kullandı.

İHA

Son Güncelleme: 30.08.2024 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Velibaba 2024-08-30 16:43:32

AŞK ile ağaçlar kesilmiş. Aşk ile beton yığınına çevrilmiş. AŞK ile dedelerimizin kemikleri sızlatılmış. AŞK ile gölgelik alanlar kaldırılmış. AŞK ile namaz vakti ağacın altında bekleyenlerin (o ağacı dikenlerin) günahına girilmiş, AŞK ile birşeyler peşkeş çekilmiş, AŞK ile çirkin bir görüntü ortaya çıkarılmış. Bu memlekete AŞK ile ihanet edilmiş...

Avatar
D AŞKIN LIK YAPTIN !!! 2024-08-30 16:22:49

Topkapıda, gülhanede, sultanahmette, s0leymaniyede AĞAÇLAR ZARAR VERMİYORMU, HASTALANMIYORMUYDU. Yazık ettiniz ecdat yadigarı ağaçlarımıza.Gölgesiz cami bahçesi mi olur. D AŞKIN senin BECERİKSİZLİĞİN bu kadar olur işte.

Avatar
Cc 2024-08-30 14:52:09

Ne bekliyordunuz betoncu bunlar.

Avatar
AdaM 2024-08-30 16:01:36

Madem bu hale getirdiler etrafindaki duvarlarida yiksinlar dom dobalak olsun

Avatar
Ahmet 2024-08-30 18:17:56

Tarihi kent meydanını ortaya çıkaracağım deyip tarihi ağaçları kesmek...

Avatar
Vatandaş 2024-08-30 19:56:36

Allaha havale ediyoruz. Çok yazık. Hangi ağaç kime ne zarar vermiş bu zamana kadar?

Avatar
Mustafa 2024-08-30 20:36:03

Halk diye yorum atan adını yazda bizde diş sökelim nasıl yapacakmışsın görelim

Avatar
Çorum lu 2024-08-30 15:22:40

Yazık yazık yüzlerce yıllık ağaçları sülüeti bozuyor diye kesmek oradaki binlerce kuşun barınağını cıvıltısını yuvasını yok etmek bir sayfa yazıyla ile 1 günde oluyor bize taş değil can lazım oradaki güzellikler eski haline getirmek yıllar alır yazın sıcağından kışın soğuğundan koruyan insanların burada 5-10 dakika kuş cıvıltıları içerisinde zaman geçirmesini dinlenmesini çok gördünüz. Bu yanlışı yaparken buranın gerçek sahibi dedelerinin mirasçısı halkımıza sordunuz mu!!!